Szamszára (2001) 24

Samsara
145' · francia, német, olasz, indiai · dráma 16

Tashi az ifjú láma, befejezte hároméves magányos meditációját egy eldugott remetelakban. Egykori kolostorába visszatérve Tashiban felébrednek a szexuális ösztönök, s ez megkérdőjelezi kolostori életének spirituális értékeit. Úgy érzi, meg kell tapasztalnia a világi létet ahhoz, hogy majd… [tovább]

Szereposztás

Shawn KuTashi
Christy ChungPema
Tenzin TashiKarma
Neelesha BaVoraSujata
Lhakpa TseringDawa

Kedvencelte 6

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

Lunemorte 

Hogyan óvjunk meg egy vízcseppet a kiszáradástól?
Ha visszadobjuk a tengerbe…

Legyőzhetőek-e a szív vágyai vagy az eszünkre kell, hogy hallgassunk? Érdemes-e lázadni a sorsunk ellen? Nem lehetséges-e, hogy végül ugyanott kötünk ki, ahol mindent elkezdtünk? Menekülhetünk-e önmagunk elöl és ráismerhetünk-e az élet értelmére? Gyerünk ,keressük meg!

Osli75 

Tipikus buddhista film, de most nekem ez annyira nem tetszett. Lehet, hogy a hangulatom nem volt meg hozzá, de annyira lassú volt és sokszor azt éreztem, késleltetettek a reakciók. Siettettem volna sokszor. A táj, ha nem a kopár sivatagot mutatják, gyönyörű, főleg a hatalmas havas hegyek és jó volt nézni hogyan élnek ebben a kultúrában, mik az értékrendek, mit esznek, hogyan dolgoznak és miért.


Népszerű idézetek

Lunemorte 

Minden amivel találkozol lehetőség, hogy az utadat lásd.

Lunemorte 

Hogyan óvjunk meg egy vízcseppet a kiszáradástól?
Ha visszadobjuk a tengerbe…

2 hozzászólás
Lione

Mi a fontosabb? Száz világi vágynak behódolni, és azokat kielégíteni, vagy egyet leküzdeni.

1 hozzászólás
Lione

Jasodara már sokkal előbb segítette a beteg és szegény lelkeket. Még mielőtt Sziddhárta bármit is tudott volna a szenvedésről. Ki tudja, talán pont neki köszönhette a megvilágosodást.

Lione

Néhány dologról le kell mondjunk ahhoz, hogy megnyílhassunk az újak felé. Másokat meg birtokolnunk kell ahhoz, hogy áldozat legyen, amikor majd lemondunk róluk.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján