Szabadulószoba (2017) 123

Escape Room
81' · amerikai · thriller, horror, rejtély 16

Tyler 30. születésnapjára egy nem mindennapi ajándékot kap barátnőjétől: belépőt egy rejtélyes szabadulószobába. Négy barátjukkal együtt egy bizarr szobában találják magukat, ahol trükkös fejtörőket kell megoldaniuk ahhoz, hogy továbbjuthassanak, és ki tudjanak jutni a szobából. Ám a rejtvények… [tovább]

magyar

Képek 6

Szereposztás

Evan WilliamsTyler
Annabelle StephensonNatasha
Elisabeth HowerChristen
Dan J. JohnsonAnderson
John IerardiConrad
Kelly DelsonTabby
Iris AvaleeHadlee

Kedvencelte 3

Várólistára tette 75


Kiemelt értékelések

unknown

Ezért befizethettek 1000 dollárt fejenként.
Rájöttek félidő után, hogy ez bizony nem játék. spoiler
A végén a kapcsolatok semmibe mentek, hiszen csak magukat akarták megmenteni.
spoiler Leállt kérdezgetni, miért hozta ide, miért hozta ide? … spoiler

Nem volt olyan rossz, viszont lehetett volna izgalmasabb.

4 hozzászólás
Törpillaa 

Hát ez a film nagyon gyenge lett. A szereplők nem igazán lettek kedvencek, de Evan Williams irtó cuki, és szexi. Mondhatni akkor Tyler jobban tetszett, de azt cseppet sem bánom, hogy nem moziban néztem meg. Jó kis alapsztori volt, tetszett is, de a kivitelezés hagy maga után némi kívánni valót. Ez az egész, hogy csak egy játék, mert szórakoztató, és aztán sorban hullanak ki az emberek kicsit gyenge megvalósítás. Többet vártam volna, mert mégis csak egy szabadulószoba volt a címe. Folyhatott volna több vér, verejték, hiszen horror. Nem ez lesz az egyik kedvencem az biztos, és lehet nem is nézem meg újra, idő pocsékolás lenne, van ennél durvább horror is.

4 hozzászólás
AniTiger 

Azért Evan Williamst nem rúgdosnám ki az ágyamból, de ezt a filmet többet nem akarom látni, még miatta se. :'D

Negative_Singularity

Semmi jóra nem számítottam, de nem is tudom, mikor csalódtam ekkorát a pozitív irányba. Könnyedén indult a történetfelvezetés, aztán valahogy rám borult a fullasztó kényelmetlenség, hogy nem, hát nem lehet ennyire idilli ez az egész, és valóban… Aki játszott már neten a kijutós-szobás játékokkal, azoknak ismerős lehet a hangulat, minden jól megkomponált volt a játékszobában, a megfejtésre utaló jelek, a rejtvények, minden.
Nem tudom, hogy lehet ezt a Fűrészhez hasonlítani, teljesen más – mintha minden kutyás filmet a Beethoven-hez hasonlítanánk.
Ez egy méltatlanul alulértékelt réteg(!)alkotás, mert azt hiszem, ez sem a nagyközönség számára készült, hanem azon szűk kockáknak, akik a paint-el megrajzolt netes szabadulószobákat időre játszották ki úgy bő 10 éve.
Oh, és Evan Williams; azt hiszem, van egy új kedvenc színészem.

1 hozzászólás
UViki 

A helyzet az, hogy annyira sablonos és az egyediség hiányát tükrözi, hogy nem tudtam maximálisan élvezni. Pedig próbáltam. Voltak benne jó jelenetek, de kb ennyi.

mandu 

A koncepció nem annyira új, tekintve, hogy eléggé hajaz a Fűrészre. Ez a „használd a logikádat”, „bízz a csapattársaidban” elv ott is megtalálható, valamint az, hogy mindig fel kell áldozni valamit azért, hogy tovább lehessen haladni a „pályán”.
A probléma igazából annyi, hogy míg a Fűrészben tudunk azonosulni a karakterekkel, hiszen ők emberek, mindennapi problémákkal (drogos, adócsaló, stb.), addig a Szabadulószobában senkit nem lehet annyira megkedvelni, hogy fájjon az adott személy elvesztése.
A rejtvények nekem nem tetszettek annyira, a halálok többsége nem egyedi, de mégis volt egy hangulata a műnek, ami miatt nem tartom időpazarlásnak a végignézését.

balika88

Az ötlet jó lett volna, a kivitelezés viszont harmat gyenge. Sajnos szinte semmit nem lehetett megtudni az okokról, meg hogy mi miért történt benne, a vége sem segít kicsit sem a megértésben. Így ez sajnos csak 1 ócska Fűrész koppintás lett….

eNNBeus 

Hangulatban jól hozta az Escape Room-os netes játékok hangulatát, de a karakterek totál semmitmondóak voltak, a lezárás pedig, az utolsó 5 perc totál fölösleges, hiszen semmit nem tudtunk meg belőle, hogy most miért is…

csokidani 

Gyengus. Horror nem igazán van benne. A feladványok magukban ötletesek, de nem sikerül jó dolgot kihozni belőle. A másik Escape Room (2017) egy fokkal jobb, és ütősebb. Inkább azt ajánlanám. A film utolsó öt percének h amúgy mi értelme, nem tudok rájönni. Se füle se farka, nem mutat semerre, nem mutat meg semmit…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján