Superman III (Superman 3.) (1983) 33

Clark Kent észreveszi, hogy lángokban áll az olajfinomító. Nem sokat tétovázik, Supermanként eloltja a lángokat és megmenti a fotós kolléga életét. Ünnepségen köszöntik a bátor tettet végrehajtó Supermant, aki a világuralomra törő gátlástalan iparmágnástól mesterséges kriptonitot kap ajándékba.… [tovább]

angol

Szereposztás

Christopher ReeveSuperman / Clark Kent
Richard PryorGus Gorman
Jackie CooperPerry White
Annette O'TooleLana Lang
Margot KidderLois Lane

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

227 tag · 460 karc · Utolsó karc: 2021. március 5., 22:40 · Bővebben


Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

Echelon_girl 

Ez gyengébb volt, mint az előzők, de bírtam benne Gus-t :D

Kemiviki 

Annyira de annyira eltolták ezt a filmet. Pedig az alap ötlet Superman spoiler összecsapása nagyon szuper lett szerintem.Többet kellett volna ezzel foglalkozni, és kevesebbet ezzel az idióta humorral. Meg Gusból is lehetett volna jócskán visszavenni, annyira bugyuta karakter…
Lois meg kapott az egész filmben kb 7-8 percet? Bámulatos.
Erre mit lép Clark? Az első spoiler . Ehh jó vicc..
Mondjuk Lana karaktere meglepett. És a Smallville Kent mama játszotta :) Milyen fiatal volt.

Hippoforaccus 

Ezt a részt konkrétan Pryor viszi el a hátán, a többiek csak úgy vannak. Zseniális, ahogy ezt a töketlen szerencsecsomagot játssza.
A Főgonosz egy béna Luthor utánzat spoiler, a Superman szerelmi szál meg unalmas. Arról nem is beszélve, hogy az előző résznek úgy lett vége, hogy Supi kiszívta a nő agyát (vagy mi), mert nem lett jó vége a kapcsolatuknak, erre tessék, újabb nőt szédít.

Sárkánybaby

Ez az a két óra hosszás film, amiből emlékeztem 5, azaz öt jelenetre. Pedig szerintem ezt is láttam már párszor.
Nem értem, hogy miért erőltették ezekbe a filmekbe ezt a vérgagyi slapstick humort. Mindenkinek tök jó dumája van (főleg Loisnak abban kb 5 percben, amit szerepel), nem kell felesleges vizuális gag! Lehet, hogy csak arról van szó, hogy nem vették komolyan a készítők a filmet. Nem azt mondom, hogy darknak kellett volna lennie, csak éppen ne lett volna ennyire gyermeteg.
A film két felemelő pontja még mindig Christopher Reeve kb bármelyik jelenete (legalább ő jól hozza a karakterét), és a meglepetés bónusz Lana Lang (spoiler). Gyerekként mintha csíptem volna Gus-t, de mostanra egy kissé idegesített.
A probléma talán itt keresendő. Sokkal több Superman vs Clark Kent kellett volna (mert szerintem zseniális húzás volt), jóval kevesebb Gus Gorman, és több, jóval több Lois Lane.
De legalább Luthor nem volt.

(A programozós/számítógépes/technológiai dolgokról meg inkább nem beszélek. Legalább nem akartak ki tudja mennyi „szakzsargont” lenyomni a torkunkon.)

Szomorúan adok a filmnek 6 csillagot, mert bár a Superman feeling többnyire átjött, a többi sajna messze lehúzza.

Andro 

A klasszikus négy film közül ez a leggyengébb rész.

LoneWolf 

Elődeivel ellentétben, a 3. film maga volt a káosz. Unalmas, nevetséges és szimplán gyenge lett. Nem tudott újat mutatni és emellett Richard Pryor bugyuta karaktere csak rontott az amúgy sem nem túl fényes helyzeten, de a történelem rengetegszer bizonyította már, hogy a trilógiák befejezése ritkán váltja be a rajongók elképzeléseit… persze tisztelet a kivételnek.


Folytatása

Összehasonlítás

Superman


Hasonló filmek címkék alapján