Superman II (Superman 2.) (1980) 60

Az első nagy sikerű Superman-filmet hasonlóan nagy népszerűségre szert tevő folytatás követte. E második epizódban Superman boldogan él Lois-szal, aki rájön, hogy Clark valójában maga Superman. Hamarosan azonban Lex Luthor kiszabadul a börtönből, és három természetfeletti erejű bűnöző… [tovább]

angol
angol

Képek 4

Szereposztás

Gene HackmanLex Luthor
Christopher ReeveSuperman / Clark Kent
Ned BeattyOtis
Jackie CooperPerry White
Margot KidderLois Lane
Terence StampZod tábornok
Sarah DouglasUrsa
Jack O'HalloranNon
Valerie PerrineEve Teschmacher
Susannah YorkLara

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

247 tag · 560 karc · Utolsó karc: 2022. január 19., 20:53 · Bővebben


Kedvencelte 10

Várólistára tette 21


Kiemelt értékelések

Popovicsp87 

Az első rész miatt szinte várható volt a folytatás.
Nem lett rosszabb, Terence Stamp Zodjából úgy sugárzik a fenyegetés, hogy közben egy arcizma se rendül.
Gene Hackman elripacskodja Luthort.
Igazából sok rosszat nem tudok róla mondani.
Illetve egyet Clark váltása nekem kicsit gyors volt.

LoneWolf 

Azon kevés folytatások egyike, amelynek sikerült felülmúlnia az első részt, mivel azon kívül, hogy Christopher Reeve már zsigerből hozza a karaktert, remek gonoszt kapott a Terence Stamp által megformált Zod szerepében. Az akkori viszonyokhoz mérten pörgősebb és látványosabb, mint az elődje, illetve méltán lett ez is klasszikus darab.
(Plusz: Aki látta, valószínűleg jókat röhög a Family Guy epizódon, melyben Lois kidobja Zod-ékat a bárból, miután Peter azt mondja: "A Krypton sz*r!")

1 hozzászólás
Kemiviki 

Superman romantikázik, Zod meg átalakítja picit a terepet.
Imádom ezt a részt! Christopher Reeve mosolya … hmmmm…. <3
Bár az nagyon rosszul esett, hogy Lex karaktere egy nagy 0 lett. Zod a földbe döngölte. Lexi itt nem is gonosz, inkább bolond.
Akció dús, vicces ( spoiler ) és romantis. Minek is tépem itt a számat? Ezt látni kell nincs mese :)
Egy alapmű.

Hippoforaccus 

Nagyjából, mint az első rész. Vannak benne jó poénok (kevesebb, mint az elsőben) és hatalmas marhaságok spoiler, de mégis kedvelhető mozi. Annak ellenére is, hogy nagyon rámentek a romantikára.

Sárkánybaby

Tudjátok, hogy ki az első a stáblistán? Gene Hackman. Olyan ripacs!
És itt jegyezném meg, hogy nem csoda, hogy gyerekkoromból csak Zodra emlékeszem: a karaktere és főgonoszsága köröket ver Lex Luthorra (ami valahol szomorú, mert hát Luthor!).
Mivel második részről és három gonosz kryptoniról beszélünk, így több időnk és alkalmunk marad bedarálni Metropolist (még úgy is, hogy a film kb fél órával rövidebb, mint elődje). A harcok látványosabbak, mint az előző részben, a miniatűr makettek jobbak, a helyszínek változatosabbak, a karakterek kidolgozottabbak, és bár Loisnak továbbra is van pár tenyérbemászó megmozdulása, értékelhetőbb, mint az első részben. Ne felejtsük el viszont, hogy a film majd' 40 éves, és a képregények filmes feldolgozása és komolyan vétele igazán csak a ’90-es évek elejétől indult be. (Lehet, hogy vegyes eredménnyel, de valahol el kell kezdeni.) Éppen ezért számítani lehet pár bárgyú jelenetre, főleg a „Zod-orkán” alatt, de találkozhatunk még a sikítva fel-alá rohangáló metropolisi polgárokkal, a zuhanó törmelékek alatt álló babakocsis anyukával kiegészítve. Zseniális.
Részemről minden ilyen rémséges, már-már mitikusan klisés jelenet csak fokozta az élvezetet. Az ember ezért nézi a régi Superman filmeket: Christopher Reeve legendás alakjáért és a nevetséges akcióért. Meg Zodért, bár ehhez látnom kell a Snyder-féle filmet is.
A verdikt 8 csillag, mert bár Zod és csipet-csapata jobb, mint Luthor az első részben, de olyan furán alakult Lois és Clark kapcsolata ebben a részben, hogy nem tudom 9-re értékelni.


Népszerű idézetek

Kemiviki 

Clark: Beszéljük meg.
Lois: Szerelmes vagyok beléd.
Clark: Akkor pláne beszéljük meg.

Kemiviki 

Lois: Észrevetted?
Clark: Hmm?
Lois: Olyan félelmetes.
Clark: Mi?
Lois: Ahogy a vízzel szembeszállnak.
Clark: Nem szeretem az ilyesmit. Még nézni se bírom a hősködést.


Folytatása

Összehasonlítás

Superman


Hasonló filmek címkék alapján