Űrlázadás (Star Trek 9.) (1998) 32

Star Trek - Insurrection
98' · amerikai · akció, sci-fi, kaland

A Szövetség kezdetétől fogva világos volt a Legfőbb Elv: a Csillagflotta egy expedíciója sem avatkozhat be más civilizációk természetes fejlődésébe. De Picard most olyan parancsokkal szembesül, melyek ellentmondanak ennek a rendeletnek. Ha engedelmeskedik, Ba'ku 600 békés lakosát fogják… [tovább]

Képek 11

Szereposztás

Patrick StewartJean-Luc Picard kapitány
Jonathan FrakesWilliam T. Riker parancsnok
Brent SpinerData hadnagy
Michael DornWorf hadnagy
LeVar BurtonGeordi La Forge hadnagy
Gates McFaddenBeverly Crusher
Marina SirtisDeanna Troi
F. Murray AbrahamRu'afo
Donna MurphyAnji
Anthony ZerbeMatthew Dougherty admirális

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 13


Kiemelt értékelések

Ditta 

Az ilyen részekért szeretem a Star Trek sorozatokat is. Pontosan azt hozza, ami elvárható tőle, idegen kúltúrák, harcok, kaland, izgalom és egy kis csavar a befejezés előtt. Kiváló rész.

Lulu23 

Maga a film egy érdekes technikai újdonságokkal tarkított világban játszódó krimi, ami immár inkább hajlik a thriller világa felé, mint a kalandfilmek hangulatába. Érdekesek a technikai megoldások, az emberek és másfajúak kapcsolata, életvitele és speciális képességei. Jó a látványvilág és színvonalas a kosztüm és díszletvilág – mondjuk ez utóbbiak a StarTrek univerzumban adottak.
Nekem a problémám a történettel van, ami mostanra már alapjaiban rombolja le a Föderáció eszméit, kitör a békés, toleráns és felvilágosult világképből és egy túl reálisan bürokrata, korrupt és erőszakos sötét jövőt ültet a helyébe. Szomorú, ha az ember felvilágosulását csak időszakosan tudjuk elképzelni, és előre borítékoljuk, hogy úgyis el fog romlani…

meseanyu

Ez egy egész pörgős, érdekes rész volt, és szokatlanul romantikus. :-)

Filmdoki

A végső határ a'la TNG. Bár ez még attól is gyengébb. Pedig a történet se lenne rossz, fel-fel dobnak morális kérdéseket itt is, de na. Fájdalmasabbnál fájdalmasabb jelenetek váltják egymást, melyben a karakterek megkergülnek.
Fárasztó rész, több szót nem is nagyon akarok rá most fecsérelni :D

sipiarpi 

Kezdtem megszokni hogy mások a szinkronhangok, de ez kritikán aluli volt. A film önmagában nem volt rossz, de nem is volt nagy durranás. Volt egy-két humoros momentum és megismerhettük a Riker-manővert is.

LoneWolf

Nagyjából egy szimpla dupla résszel ért föl, így semmivel sem nyújtott többet, mint a TV sorozat, de egyszer nézhető alkotás.

SupSup 

Innentől, vagy talán az előző résztől kezdve számomra már nem annyira érdekfeszítő. A történet se fogott meg és az új szereplők sem. :(

Csike

Szeretem ezt a filmet, de 7-nél többet nem lehet ráadni, mert a Ba'ku-iak nem valami kompetensek sem a világuk megvédésem, se a kapcsolataik kiépítésében. Valamiért erőltetettnek éreztem ezt a „nem-támadunk-senkit-mert-mi-jók-vagyunk” dolgot.


Népszerű idézetek

[névtelen]

Matthew Dougherty: Jean-Luc, we're only moving 600 people.
Jean-Luc Picard: How many people does it take, Admiral, before it becomes wrong? Hmm? A thousand, fifty thousand, a million? How many people does it take, Admiral?

[névtelen]

Data: I feel obliged to point out that the environmental anomalies may have stimulated certain rebellious instincts common to youth, which could affect everyone's judgment… Except mine of course.
Beverly Crusher: Okay Data. What do *you* think we should do?
Data: Saddle up, lock and load!

[névtelen]

[about Worf's pimple]
William T. Riker: Klingons never do anything small, do you?

[névtelen]

William T. Riker: [to Deanna] I kiss you and you say „yuck”?

[névtelen]

Jean-Luc Picard: Mr. Worf, do you know Gilbert and Sullivan?
Worf: No sir, I have not had a chance to meet all the new crew members since I have been back.

[névtelen]

William T. Riker: [referring to his shaven face] Smooth as an android's bottom, eh, Data?
Data: I beg your pardon, Sir?

[later]
Data: Commander! May I? [touches Riker's face and shakes his head]


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján