Segédszerkesztőnő megosztaná… (2007) 19

Suburban Girl
97' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték 12

Brett Eisenberg segédszerkesztő egy kisebb könyvkiadónál és nagy álma, hogy egy bestseller szerkesztése révén a ő neve is bekerüljön a nagyok közé az irodalmi életben. Úgy gondolja, akkor juthat feljebb, ha elvegyül a jelenlegi nagyok között. Egy könyvdedikáláson megismerkedik a híres… [tovább]

angol

Képek 42

Szereposztás

Sarah Michelle GellarBrett Eisenberg
Alec BaldwinArchie Knox
Maggie GraceChloe
James NaughtonRobert Eisenberg
Chris CarmackJed
Jason AntoonDean
Vanessa BranchFaye Faulkner
Peter ScolariMickey Lamm
Marian SeldesMargaret Paddleford
Ebon Moss-BachrachEthan Eisenberg

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

Londonna 

Az értékeléseket látva sokkal rosszabb filmre számítottam, de ennek ellenére bevallom: ez közel sem volt tökéletes.
A film feléig nagyon élveztem a sztorit, elképesztően helyesek a főszereplők, sodort magával az egész. Aztán…
Brett. Elkezdett a csaj hülyén viselkedni, és innentől kezdve már húzogattam a szám. A partin levágott balhéja olyan szinten szánalmas, hogy jajj. És ha a pasi lefeküdt az új főnökével is? Akkor mi van? Még nem jártak. Tiszta gyerekes az egész. Bár az Archie arcába vágott számonkérésről süt, hogy a lánykának erős kisebbségi komplexusa van, ami hát oké, de ez így akkor is gáz volt. (Ahogy az átöltözést sem értettem, minek kellett ennyire felfújni. Első hallásra elismerem, hogy rosszul eshetett, de Archie-t egyáltalán nem a rossz szándék vezérelte az ajándékkal. A cipő viszont… uhh, rémes volt. Bár én hirtelen úgy értelmeztem, hogy az a lány sajátja volt…? Valaki súgjon. :P )
Archie. Jaj, vele annyira bajban vagyok… Iszonyatosan cuki a pasi, és elképesztően okos, de… Értem, hogy mi vele a gáz. És így bizony nehéz, nagyon nehéz… Ez egy olyan jellegű probléma, ami – hosszú távon – lelkileg szilánkosra töri a másik felet, komplett ronccsá tudja zúzni, ha az illető tényleg nem képes összeszedni magát. És mint tudjuk, mások helyett mi nem tudunk csodát tenni…
Ettől függetlenül határozottan szerethető karakter, még úgy is, hogy bizony vannak dolgai. Ő ilyen, kész. Ettől még szuper társaság, szórakoztató, sőt, barátnak is kifejezetten remek, és kedves, de… :) De. Szóval, csak oda akartam kilyukadni, hogy erre a típusra én (se)nem tudok haragudni.
Brett nekem egy idő után annyira gyerekes lett, olyan dolgok miatt rinyált, amiket nem értettem. Mit várt vajon egy 26 évvel idősebb férfitól? (Nekem az is nagyon tetszett, hogy Archie-nak még BB-je sem volt. :)) És az egész panaszkodása olyan volt, mintha hozzá lenne – fizikailag – láncolva az emberéhez. Miért nem lehet külön programot csinálni? Miért kell 0-24-ben egymás nyakán lógni? Ha ennyire hiányol dolgokat, akkor vagy szervezze okosan az életét – ahogy egy FELNŐTTŐL elvárható – vagy járjon „kisfiúval”. (Amúgy nekem az sem volt világos, hogy jöhetett össze egy olyan agyi csökevényessel, mint Jad. Szerintem szellemileg nem volt több a csávó 15 évesnél. ??!)
Az apa-lánya kapcsolat: a látottak alapján jó volt a viszonyuk, sőt. (Úgyhogy a sok mutogatós – más érvet felhozni nem tudó kívülálló – még azt se mondhassa, hogy „Apakomplexus! Apakomplexus!”) Vagy… mégis? -.-"
A vége. Nem tetszett. Legalábbis nem így. Teljesen elvitték valami röhejes irányba az egészet, pedig lehetett ezt volna sokkal jobban és életszerűbben is. Eme „bölcsesség”, amit elhintenek, inkább nevetséges. Ezt a magyarázatot én egész egyszerűen nem tudom elfogadni. Az egyedüli, ami igazán tetszett a befejezésben, az, hogy spoiler :) Ez szerintem szép gesztus volt. :) Meg az is jólesett a lelkemnek, hogy ők spoiler :)

Azt ugyan nem említettem, de imádtam, ahogy a szereplők a könyvekről / szövegekről beszélgettek, és froclizták a gagyi / béna kéziratokat… Hát szakadtam, komolyan. :'D Archie annyira cukiii… :D
Meg az is egy határozottan kedvenc jelenet, amikor Brett meglepi őt egy BB-vel, de előtte még ráadja a szemüveget az ágyban, hogy arra még bontogatás előtt szükség van… :P :P :P

Szóval, ha nem cseszerintik el ennyire a lány karakterét, és ha nem adnak a szájába ilyen baromságot konklúziónak, akkor még jobb is lehetett volna az egész.
Azon pedig már fent sem akadok, hogy az age gap dolgot úgy ábrázolták, ahogy, de itt most csak azért nem, mert ebben a filmben – hálaégnek – a sok emlegetés ellenére nem ezen rugóztak a legtöbbet, hanem valami olyasmin, ami tényleg… probléma.

4 hozzászólás
krlany 

Elég bénácska, pedig amúgy az alapszitu elég jó kérdéseket feszeget (24 éves nő és 50 éves pasi viszonya és ami ezzel jár), amikkel azért lehetett volna kezdeni valamit, no de…


Népszerű idézetek

Londonna 

I know, it's nuts, but when I'm with him I fell like a better version of myself… You know? Funnier, smarter, sexier.

Londonna 

– Évekkel azelőtt ismertem Jake Gitlint és Bob Sternt, hogy a párbaj végzett velük.
– Ez csak afféle pletyka.
– Cseppet sem. Ha jól emlékszem, a lovukon ültek, egymásra bámultak, a Nyomorultakat használták fegyverül, és halálra püfölték egymást.
– Nem a Karamazov testvérekkel?
– Az kizárt. Mindketten frankofilok voltak, nekik egy orosz regény snassz lett volna a gyilkoláshoz.

Londonna 

– Egy crêpes suzette-t kérek, köszönöm.
– Öhmm, túl fiatal még, hogy a desszerttel kezdjen. Hozzon neki egy niçoise salátát! És nekem egy steak-et.
– Jó választás, Mr Knox.

Londonna 

– Ez egy hogyishívják…?
– BlackBerry. Jelzett, hogy most egy kéziratot kéne olvasnom. Magának nincs?
– Nincs.
– Hmm, megkönnyíti az életét.
– Két válást, és egy dühös kamaszlányt nem könnyít meg egy… csipogó kütyü.

Londonna 

"A legtöbb szerkesztő bukott író.
És a legtöbb író is".

– T.S. Eliot

Londonna 

Keresett egy fickó. […] a neve Bácsi. Vagy Archie. És üzenetet hagyott.

Londonna 

– Te nem iszol?
– Alkoholista vagyok. […] Májusban lesz 3 éve, hogy nem iszom.
– Én meg 3 éve ihatok legálisan!

Londonna 

– Te kísérletezel velem? Meddig tart elcsábítani a fiatal lányt?
– Elcsábítani? Miért akarnám ezt tenni? Gondolj bele: mi értelme lenne? Miért akarnálak elcsábítani? [Archie megcsókolja Brettet] Gyere át, ha meggondolod magad!

Londonna 

– Szűzanyám! Beléptem a XXI. századba… Válium kell neki!
– Üzenetet küldtem neked… Nyomd meg a jobb gombot. Kétszer.
– Itt?
– Igen.
– Na és?
– Olvasd el.
– Oahh… Tényleg?! [Brett leveszi az övét és sokat sejtető tekintettel elindul kifelé.] A lépcsőn?!

1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján