Sarkvidék (2018) 37

Arctic
98' · izlandi · kaland, dráma 12

Egy repülőgép katasztrófa túlélője az Északi-sarkon várja, hogy megmentsék. A segítség azonban a lehető legrosszabbkor érkezik és egy kíméletlen hóvihar közepette a mentőhelikopter lezuhan. A férfi döntés előtt áll: várjon a roncsok között egy másik csapat érkezésére vagy neki vágjon a… [tovább]

angol
magyar

Képek 1

Szereposztás

Mads MikkelsenOvergård
Maria Thelma Smáradóttir
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 91


Kiemelt értékelések

TLD

Ami kiemeli ezt a túlélős filmet a műfaj darabjai közül, az Hannibal Lecter színészi játéka. Nagyon emberi karatert alakít, egy rétegelt személyiséget. Ezen persze nem (csak) azt értem, hogy egyszer angolul kommunikál, máskor dánul mormog az orra alatt, hanem inkább az elveivel való küzdelme, ami igazán figyelemreméltó. Alturizmusból segíteni akar a másik túlélőnek, de ezzel a saját megmaradási esélyeit csökkenti; a túlélési ösztöne és az embersége pedig nehezen fér össze, ami komoly vívódásokat eredményez.

Pistee66 

Az ember és a természet harcának legújabb darabja ez a film. Ezúttal Mads Mikkelsen küzd a jéghideg sarkköri időjárással és saját magával is egy picit.
Aki szereti a kevés szereplővel operáló kisebb filmeket, az ezt imádni fogja, mert a történet igazán újdonsággal nem szolgál, de az eddig ismert elemeket jól alkalmazva érdekes és izgalmas filmet alkot. A színészi játék magas színvonalú, de ez a dán színésztől már megszokott, nem okoz meglepetést.

Saori

Nem volt ez olyan rossz. Mondjuk előtte egy iszonyatosan gagyi túlélős filmet néztünk, úgyhogy lehet, hogy azután szó szerint bármi jobb lett volna, de szerintem elment. A szereplők számából is közetkeztethet az ember, mennyire „sok” lesz benne a beszéd, a szövegkönyv íróknak nem volt sok munkájuk vele, viszont a forgatókönyvíróknak jár egy piros pont, mert amúgy jól össze volt rakva.

Én nem szeretem ezt a csávót, nem is annyira örültem, mikor megláttam a főcímben, hogy ő fog játszani, de mivel csak szenvednie kellett végig, így nem zavart. Nem egy nagy film, holnapra már emlékezni sem fogok rá, de egyszer nézhető, és elvan vele az ember. Másfél szereplős tűlélő film, úgyhogy abban a kategóriában még egész erős is, annak ellenére, hogy ha valaki már látott túlélőfilmet életében, minden „fordulatnak” meg tudja mondani a kimenetelét.

Humboldt_hun_nem_boldt

Jó film, nem túl sok szereplővel és nem túl sok szöveggel.
Viszont szerintem nem az Északi-sarkon játszódik, mert sokszor előbukkan a jég alól a talaj/kőzet, márpedig az Északi-sarkon olyan nincs.
Sokkal inkább lesz az Északi-sarkvidék valamelyik szigete.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján