Sarkvidék (2018) 22

Arctic
98' · izlandi · kaland, dráma 12

Egy repülőgép katasztrófa túlélője az Északi-sarkon várja, hogy megmentsék. A segítség azonban a lehető legrosszabbkor érkezik és egy kíméletlen hóvihar közepette a mentőhelikopter lezuhan. A férfi döntés előtt áll: várjon a roncsok között egy másik csapat érkezésére vagy neki vágjon a… [tovább]

angol
magyar

Képek 1

Szereposztás

Mads MikkelsenOvergård
Maria Thelma Smáradóttir
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 90


Kiemelt értékelések

TLD

Ami kiemeli ezt a túlélős filmet a műfaj darabjai közül, az Hannibal Lecter színészi játéka. Nagyon emberi karatert alakít, egy rétegelt személyiséget. Ezen persze nem (csak) azt értem, hogy egyszer angolul kommunikál, máskor dánul mormog az orra alatt, hanem inkább az elveivel való küzdelme, ami igazán figyelemreméltó. Alturizmusból segíteni akar a másik túlélőnek, de ezzel a saját megmaradási esélyeit csökkenti; a túlélési ösztöne és az embersége pedig nehezen fér össze, ami komoly vívódásokat eredményez.

Pistee66 

Az ember és a természet harcának legújabb darabja ez a film. Ezúttal Mads Mikkelsen küzd a jéghideg sarkköri időjárással és saját magával is egy picit.
Aki szereti a kevés szereplővel operáló kisebb filmeket, az ezt imádni fogja, mert a történet igazán újdonsággal nem szolgál, de az eddig ismert elemeket jól alkalmazva érdekes és izgalmas filmet alkot. A színészi játék magas színvonalú, de ez a dán színésztől már megszokott, nem okoz meglepetést.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján