Ruben Brandt, a gyűjtő (2018) 43

Ruben Brandt, Collector
94' · magyar · akció, animációs, thriller 12

Különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt és csapatát az újabb festmények elrablásában, a rendőrség pedig tehetetlen. Csupán Kowalski, a… [tovább]

magyar

Képek 1

Szereposztás

Hámori GabriellaMimi (hang)
Kamarás IvánRuben Brandt (hang)
Makranczi ZalánKowalski (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 10

Várólistára tette 177


Kiemelt értékelések

sophie 

Ötlet tízes, kivitelezés dupla tízes, forgatókönyv mondjuk hét, akkor összességében legyen kilenc, és lenyűgöző.

Őrült tempójú rabló-pandúr történet, rajzban nyilván könnyebben kivitelezhető nyakatekert üldözési jelenetekkel. A mottó Karinthy: „Álmomban két macska voltam és játszottam egymással.”, és ezt többféleképpen is visszaadja a film.
    Egy pszichológusról van szó, akinek rémálmaiban spoiler bizonyos festmények megelevenednek, Ruben a festményi szituációban találja magát mindenféle veszélyek és rémségek felé sodródva. Pl az Éjjeli baglyokból spoiler a háttal ülő pasas életre kel, és elkezdi hősünket üldözni látszólag minden ok nélkül, aki egy villamoson menekül.:) Mi más segíthetne ezen a bajon, mint a művészetterápia, spoiler
    De nem csak festmények vannak megidézve, hanem épületek, szobrok, filmek, sokszor csak egy villanásra, hogy az ember agyára menjen, hogy nem ugrott be rögtön, … Majd egyszer megnézem megállítható/visszatekerhető változatban. Állítólag több mint száz találat lenne, (kifizettek egy csomó pénzt a jogokért). Nekem mondjuk a 13 főszereplő festmény nagyjából – egy kivétellel – ment volna, de ezeket végül meg is nevezték…. de azon kívül … tényleg volt, ami csak egy háttérkép volt, egy jelenet-beállítás a filmben, valami a lépcsőfordulóban vagy az asztalon, egy plakát az utcán, … bosszantó.:)

virezma

Hát HŰ meg HÁ! Ez a film világszínvonalú, műalkotás a szó minden értelmében. A zene és a képi világ egyaránt lenyűgöző, a sztori kalandos, a karakterek szórakoztatóak, a színészek (hangok) fantasztikusak. Igazi kincses bánya az utalásokra vadászóknak. A vége mondjuk kicsit oda lett csapva, de legalább nem lett közhelyes. Irány a moziba be!

Melyviiz

Nagyon szép volt.. NAGYON. Emellett okos, szellemes, kultúrálisan gazdag, kreatív. Nem egyszer nézős és nem gyerekeknek való. Ha valaki szereti a művészeteket, érdeklődik a festészet után, nagyon ajánlom! A zenék is rendben voltak, az elvontság is. Kedvenc. (Főleg a kis horrorisztikus bevillanások miatt! Olyan volt érzésre, mint Csáth Géza mesében :D )
Btw: én sem értettem belőle minden utalást, sőt! Szóval bátran ajánlom olyanoknak is, akik a művészetek én nem jártasak.

Chris90 

Hú, ez aztán igen! Nem is nagyon tudom szavakba ölteni, amit érzek. Kezdetben maga az animáció nyűgözött le, a sztori eleinte erősen közepesnek tűnt csak. De aztán persze minden értelmet nyer, a film meg bebizonyítja, hogy zseniális. Egyetlen negatívum, hogy a hangkeverés nem tetszett, az effektek és a zene iszonyat hangos, bár ez lehet csak a mozinak a hibája. Nagyon durván sok utalás van benne a művészet minden műfajára, de szerintem negyedét sem vettem észre/ismertem fel. Nagyon ajánlom, hogy sikerüljön bejutnia az Oscar legjobb animációs film jelöltjei közé (ha jól tudom, nagy esélyes), mert akkor simán megnyeri. (Ha meg nem, akkor minden hitelét elveszti az Akadémia.) Bár szerintem a legjobb film között is megállná a helyét. Egyébként ki volt az a barom, aki 12-és karikával engedte ki? Ez durván felnőtteknek való film, a 16-ost simán elbírná, annál fiatalabbak nem igazán értenék még talán a felszínét sem.

Ágnes_Apró

Könnyed vasárnap esti kikapcsolódás. Bejött, főleg az ütős soundtrack és a művészeti eastereggek. Ja és a csiga, róla ne feledkezzünk el!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján