Megaagy (Megaagy) (2010) 164

Megamind
96' · amerikai · animációs, vígjáték 0

Megaagy a világ leggonoszabb, egyben legzseniálisabb gonosztevője, ám szerencsére ez a teljesítményén egyáltalán nem mutatkozik meg. Az évek során ugyan minden elképzelhető eszközt bevetett, hogy leigázza Metro Cityt, ám minden esetben csúfos kudarcot vallott. Egy maszkos szuperhős, a… [tovább]

angol

Szereposztás

Will FerrellMegaagy (hang)
Jonah HillTitán (hang)
Brad PittMetro Man (hang)
Jessica SchulteMegaagy anyja (hang)
David CrossMinion (hang)
Tina FeyRoxanne Ritchi (hang)
Ben StillerBernard (hang)
Justin TherouxMegaagy apja (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 27

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

negike

Aranyos mese, már kétszer láttam de nem tudom megunni, szeretem benne a szereplőket, főleg Megaagyot, meg Talpnyalit, nem semmi figurák! :D A történet is jó, nem unalmas és persze vicces is, a zenék meg nagyon jók! :D Jó kis mese! :D

2 hozzászólás
lilla_csanyi

Nálam ott van a top 10 legjobb rajzfilm között, mert egyedi, ötletes, tele van TÉNYLEG váratlan fordulatokkal, és elgondolkodik olyan kérdéseken is, amin a többi rajzfilm nem szokott, pl. hogy mit csinál a főgonosz, ha megszerzi az áhított világuralmat?

Éva_Kovács_2

Nem tudom miért van ilyen viszonylag alacsony %-on.Nagyon élveztem az egészet.Az az alakváltás tetszett a legjobban,volt,amikor át is tudtak verni.:P Roxanne és Megaagy a legjobb karakter és itt is egy szuper Michael Jackson-számmal zárták a show-t:) Metromannel az elején nem szimpatizáltam (spoiler),de aztán meg lehetett érteni.Sok hasonlóság van a Gru és a film között,főleg az elején,de itt legalább nincsenek „kicsit” idegesítő kiscsajok.A vége nagyon megérdemelt annak a karakternek,akit ünnepelnek.Amúgy én egyáltalán nem gondoltam volna,hogy az lesz a gonosz,aki.Pont ez a csavar.Nagyszerű alkotás ez,teljesen illeszkedik a stúdió többi mozija közé.A jobbak közé tartozik.Szerintem simán veri a Grut,bár itt nem akkora a karakterfejlődés.V iszont százszor viccesebb!Rengeteget nevettem.:D

Sárkánybaby

Mindenkinek van egy vagy több olyan filmje, ami a bűnös élvezet kategóriába esik.
Lehet, hogy a műfaj általában nem zsánere, az alaptörténetet kerüli nagy általánosságban, vagy ki tudja még hány indoka van egy embernek arra, hogy tagadjon, elvörösödve hallgasson, vagy próbálja elfelejteni, hogy egyik kedvence kicsit kilóg a megszokottból.

Na, nekem az egyik ilyen filmem a Megamind.
Ha racionálisan végiggondolom, akkor nem is igazán értem, hogy miért próbálom ezt a filmet letagadni, hiszen az alapötlet jópofa, az animáció remek, a karakterek haláliak, a zene mesteri, Will Ferrell zseniálisat alakít, legyen az lányos sikoly, telefonba dorombolás, vagy Marlon Brando imitáció, viszont ott motoszkál a fejemben: sokkal jobban szeretem én ezt a filmet, mint amennyire azt egy magamkorúnak illene.
Bár általában egy Jó vs Rossz küzdelemben a Jó oldalán állnék, és a jó öreg D&D személyiség diagramon is a Lawful Good közelében helyezkednék el, azért vannak kivételek. Gyerekként Tomnak szurkoltam, és a Prérifarkasnak, és mindig is sokkal jobban szerettem azokat a karaktereket, akik keményen megdolgoznak a céljukért, még ha pofára esés is a vége.
Na ennek mutat be a Megamind, ahol egy szép napon az őrült tudós, a gonosz győz. Tény, nem szabad a filmet túlgondolni, hiszen ez elsősorban egy paródiába oltott szerelmeslevél az Aranyévek képregényhőseinek (elsősorban egyértelműen Superman-nek). A kép amit fest pedig zseniális: ki ne kedvelné jobban a tészta képű hős ellenében az AC/DC-re bulizó kék űrlényt? Persze egy kissé szájbarágós is a „ne ítélj elsőre” tanulság, de egy kicsit csavarnak rajta: spoiler.

2010 óta már ki tudja hányszor láttam ezt a filmet, lassan azon a ponton vagyok, hogy a szövegét fejből tudnám mondani (kiejtéssel és hanghordozással együtt), olykor egyenesen idézni szoktam belőle. A fő toposzain (Anti-Hero, Villain Protagonist, stb) elindulva találtam rá egy csomó könyvre. Jókra, kevésbé jókra, fiataloknak szánt könyvekre, szuperhős-horrorra, és az Elantris-ra, ami az első Sanderson regényem volt.

Lehet, hogy néha vörösödve vallom be, de a Megamind az egyik nagy kedvenc filmem valaha.

moonchristal 

Nagyon sokat nevettem ezen a mesén. Szeretem a szuperhősös történeteket, ebben meg kifejezettem kedveltem őket. Jó volt a zene, a történet, a szereplők. Általában a fura kinézetű lények nehezebben lopják be magukat a szívembe, de Megaagynak semmi idő nem kellett ahhoz, hogy megkedveltesse magát.

KillerCat

Állati cuki volt,Talpnyalit mindenkinek :-)

kamububu 

Megaagy az egyik legjobb antihős. Alapból imádom azt a hatalmas kék fejét, bár valószínű csak azért, mert olyan bájosan tudja felhúzni a szemöldökét, mint senki más… :)
Amúgy kiváló a zenei ízlése, nagyon menők a gonosz cuccai és cuki a csatlósa. Azt hiszem, leginkább mégis azért szerethető, amiért olyan kis bugyuta tud lenni! spoiler

ChöppMoly

Nekünk nagyon tetszenek a szuperhősös filmek!

Nadja_Blue 

Megaagy és Gru esete nagyon hasonló az Egy bogár életéhez és Z, a hangyáéhoz; nagyjából egyszerre jöttek ki és kísértetiesen hasonlítanak egymáshoz. Ebben a szupergonoszos párosból pedig Gru kerül ki győztesen, de nem azért, mert a Megaagy annyival rosszabb lenne, sőt! Nagyon jó film szerethető karakterekkel, jó történettel, ahol kivételesen úgy tűnik, igenis a gonosz győz. Ha nem ilyen közel jöttek ki volna egymáshoz, biztos sokkal nagyobb figyelmet kapott volna.

gaboo_1028

Vicces, tanulságos és megakirály. Nem lehet megunni. :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján