Kedvencelte 1

Várólistára tette 9


Kiemelt értékelések

Saori 

Én a trailer alapján egy kis tingli-tangli sorozatra számítottam, amit az elején meg is kaptam… aztán beszippantott a bájával, és nem engedett. Maga a Reverie koncepciója – illetve inkább az, hogy ezzel a koncepcióval készítettek sorozatot – nagyon érdekesnek tűnt, és emiatt az elején kicsit csalódtam, nem kaptam belőle annyit, mint szerettem volna. Ha én azt tudtam volna, mi vár az évad végén!

Az egyébként epizódformátumos évadot végigkísérő történetszálat nagyon jól megcsinálták, végigvezetnek Mara múltján, ami aztán a jelenével összekapcsolódik az évad közepe felé, és a végén már a jövőjéért izgulunk. Nem először látni ilyet, persze, csak ennél a bizonyos sorozatnál meglepő, hogy ilyen összetetten megcsinálták. Nem azért, mert rossz a sorozat, vagy rosszul van megírva, erről szó sincs (habár vannak benne logikai bakik, melyik sorozatban nincsenek?) – egyszerűen nem az a típus, amitől ezt elvárnád, és emiatt lett nagy kedvenc is.

Az elején színészileg nem alakítottak nagyokat, ez egészen a második részig zavart, amikor már beszippantott a sorozat bája, és már nem érdekelt. Mara természetesen nagy kedvenc lett, Charlie-t annyira nem sikerült megkedvelnem, de Monica nagy meglepetést okozott, hogy a vége felé mennyire belopta magát a szívembe. Be kell valljam, a kedvenc részeim mindig azok voltak, ahol Paul Marával csinál valamit. Paul karaktere számomra a legszimpatikusabb, vele tudtam beleélni magam legjobban, határozottan kiemelkedik.

spoiler


Népszerű idézetek

Sunshine 

Mara: Do you know how much time the average teen spends on their devices in one day?
Charlie: How much?
Mara: Nine hours, and in some cases, up to 16 or more.
Charlie: And in exchange for that, they get the whole world in their pocket, right? Any information, any tool, right there on their phone. Is that such a bad thing?
Mara: It is if they're not developing the most important tool of all.
Charlie: Which is?
Mara: Empathy. We learn empathy by observing, and we've stopped doing that.

1. évad 1. rész – Apertus

Hasonló filmek címkék alapján