[Rec] ([Rec] 1.) (2007) 72

85' · spanyol · horror 18

Egy riporternő és operatőre egy csapat tűzoltót követnek az éjszakában, hogy műsort készítsenek a tűzoltók mindennapjairól. Műsoruk lényege a napjainkban oly népszerű „real-world” szerű tudósítás. Egyik kiszállásuk azonban rémálommá válik: egy idős nő megharapja az egyiküket, és mikor a… [tovább]

Szereposztás

Manuela VelascoÁngela Vidal
Ferran TerrazaManu
Jorge SerranoJoven
Pablo RossoPablo
David VertÁlex
Vicente GilAdulto
Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

Zajec_Sternenkind 

Footage, egyhelyszín, horror – még jó is lehetne, de nem tudom eldönteni, hogy ezt a filmet komolyan gondolták e. A főszereplő csaj hihetetlenül irritál, Pablo viszont, bár sosem látni őt a kamerájával, érdekes és értékelhető karakter. A történet… hát. Számomra nem túl meggyőző, ahogy a zombik sem. Egyedül a végén üt a padlásos zárojelenet azzal a valamivel.

Liza 

Az elején két csillagot akartam neki adni, de a vége bejött annyira, hogy megkapja a négyes alát :D Az eleje dögunalom, engem nem rémiszt meg, hogy egy zombi kislány felnőtt férfiakra kiabál, de az se, hogyha a kézikamerának hála nem látom a dolgok felét. A cselekmény logikátlan, de a vége legalább egy picit para. Szerintem megnézem a második részt, remélem hozza majd az utolsó 15 perc színvonalát…

lilla_csanyi

Olyan, mintha az Ideglelést kereztezték volna a 28 nappal később-bel. A dokumentumfilmes stílus bejött, a főszereplő riporter lányka szimpatikus volt, szerethető színésznőt találtak hozzá. Az ÁNTSZ ellenőrt kollegalitásból nagyon sajnáltam. :D
Ha a 28 nappal később előtt látom, bizonyára imádtam volna, de így sajnos nem éri el a szuperjó szintet nálam.

victoria_m997

Zombis horrorok közül az egyik legjobb, amit láttam. De azért a csajt a zombik elé dobtam volna legszívesebben, annyira irritált. De az utolsó hulla ami egyébként a legzombisabb zombi volt mind közül, spoiler

Az utolsó mondatot még nem fogom elfelejteni egy darabig. Szép megkoronázása volt egy remek filmnek. spoiler

spoiler

fayakezdet

Régen amikor még nem szerettem a horrorokat és keveset néztem belőlük, szerintem ez volt amire azt tudtam mondani hogy igazán tetszett. Utólag mindig úgy gondoltam rá, hogy ez egy jó film. Most meg így hogy tudtam mire számíthatok, így se változott a véleményem. A többi rész közül eddig csak a másodikat láttam, de már nem emlékszem rá. Most ez után a folytatások következnek, remélem nem lesz nagy csalódás egyik se..

hankman

Érdekes módon pár évvel korábban már láttam a Karantént. Az végső soron ugyanaz a film, mint ez. Most anélkül, hogy a két filmet összehasonlítanám, ezt fogom csak értékelni.

A filmre jellemző, hogy a lassú unalomból halad szépen az izgalom felé. Ez volt az egyik oka, hogy nem se-se lett nálam, megült középúton. A tűzoltóság iszonyatosan unalmas volt a legelején, aztán kimentek egy riasztásra végre, ahol a rendőrök kérték a tűzoltók segítségét az egyik lakás felnyitásához. Már azt nem értettem, miért kellett minden lakónak kint lennie a lépcsőházban éjnek évadján.

Az a lakásos jelenet azt mondom egész korrekt volt. spoiler

A fiatalabb rendőr nagyon idegesítő volt, inkompetens volt teljesen, az idegelszállásairól már ne is beszéljünk. spoiler

Ja, igen. A filmezős párosunk, a riporter kis csaj és a kamerása. Kellően minden lében kanál párocska volt, hogy mindig ott legyenek, ahol az események. A kézi kamerás megoldás szándékos, mivel hitelesebbnek tűnik, jobban átélhetjük ugyanazokat mint ők. spoiler A kis csaj folyamatosan félrebeszélt, nem jól használta a kifejezéseket. spoiler Azonkívül, hogy mutatós volt a kis csaj, nem nagyon alkalmaznám a hírműsoromba.

A film onnantól kezd igazán izgalmas lenni, amikortól kibilincselik az anyukát a lépcsőházban. spoiler

Összességében nagyon borzalmas és nagyon jó jelenetek vannak benne, a kézi kamera időnként hozzátesz, időnként nagyon zavaró. Ritkán esik meg velem az 5 pontos film, igazán nem tudom hova tenni.

molymacska

Istenem, hát ez rém unalmas…
Véletlenül választottam ezt a filmet, a címe érdekesnek hangzott, párom pedig nagyon ajánlotta, így csak nekiültünk. Előzetesen mondtam neki, hogy ne legyen túl para (értsd jól ne legyen benne jumpscare) és legyen érdekes a sztori. Nos egyik se sikerült.
Az egy dolog, hogy kézikamerás, ami nem mindig baj, de itt ez volt az egyetlen pozitívum. De ez sem volt az, mert annyira nem az volt fókuszban ami kellett volna… Értem én, mi lenne a szerepe, de valahogy nem jött át nekem az a fajta érzés, amit a kamerával át akartak éreztetni.
Én nem tudtam, hogy zombis filmet nézünk. Mindaddig, amíg nagyika fel nem tűnt a színen. Onnan pedig borzasztóan unalmasan jöttek a klisék, pedig nem is láttam annyi zombis filmet, hogy az összes klisés ismerhessem (vagy ha láttál egyet, láttad mindegyiket? Lehet…) Ilyen apróság volt a spoiler spoiler spoiler spoiler Az pedig csak még negatívabbá tette, hogy a csaj olyan buta, hogy ha ennél szőkébb lenne, az már ősz lenne spoiler
A vége nekem a totális katasztrófa. Nem látni, csak sikongat a csaj, és az egésznek semmi értelme. Az egyetlen ami kicsit ijesztőbb volt spoiler de ezért az egész filmet megnézni vétek.

Kingslayer

Az van, hogy én rühellem a kézikamerás cuccokat, de ez….! Ez a ritka kivételek egyike, mert ezt imádom! Ráadásul ez egy olyan zombimozi, ami nem veszi poénra a zombulást. Azokat a fajta zombifilmeket is szeretem, nem arról van szó.~ Kicsit sem vicces, hanem nyomasztó ez részemről az egyik lehető legpozitívabb jelző, baljós, dögszagú és félelmetes is lehet azoknak, akik nem horroron élnek gyerekkoruk óta. Az atomoszférája is éppen olyan, amit annyira imádok, és amit szinte csak az európai filmek tudnak nekem megteremteni. A franciák mellett a spanyolok horrorjaiért rajongok a leginkább, ők ketten tudják a legjobban kiszolgálni az ízlésemet horror terén. Ezzel a filmmel is tökéletesen sikerült.

Blissenobiarella 

A horror műfajon belül a zombik hatnak meg legkevésbé, a footage-filmek viszont nagyon vonznak. Sajnos én az élőhalottakon általában inkább röhögőgörcsöt kapok, nem pedig megijedek, legyenek bármilyen félelmetesen is elmaszkírozva a színészek. A REC azonban még a zombis téma ellenére is egy kiváló film. (nem úgy, mint az amcsi remake, a Karantén, amit végig se bírtam nézni) A második résszel együtt érdemes megtekinteni, különben szívszélhűdést kapsz a végén, hogy vajon mi a folytatás.


Népszerű idézetek

Zajec_Sternenkind 

Pablo, vegyél fel mindent, a k*rva anyád!


Folytatása

Összehasonlítás

[Rec]


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján