Karantén (2008) 34

Quarantine
89' · amerikai, spanyol · sci-fi, thriller, horror 18 !

A híradós stáb a tűzoltók életéről, munkájáról készít riportot. Ennek során végigkövetik az egyik egység munkanapját, hogyan telik a szolgálat bent a laktanyában, illetve milyen eseményekhez riasztják őket. Az egyik riasztásnál ők is a vonuló egységgel mennek, élesben rögzítve az eseményeket.… [tovább]

Szereposztás

Jennifer CarpenterAngela
Jay HernandezJake
Johnathon SchaechFletcher
Steve HarrisScott Percival
Rade SerbedzijaYuri
Columbus ShortWilensky
Dania RamirezSadie
Greg GermannLawrence

Várólistára tette 21


Kiemelt értékelések

Dorin_Kulcsár 

Nem rossz film a saját műfajában, de nem is olyan jó, hogy újranézőssé váljon. Az eleje nagyon nyugis volt és fokozatosan vált ijesztővé a történet. Voltak benne ijesztő jelenetek. Kezdetben Angela viszonylag normálisan reagált a történésekre, de a film előhaladtával nagyon idegesítővé vált. Néha felhúztam a szemöldökömet egy-egy megnyílvánulásán. A végére Angéla nagyon hiszti rohamos volt, ami elég unszimpatikussá tette számomra.
A színészek jól átadták, ahogy a pánik és a félelem eluralkodik rajtuk. Jaket nagyon megkedveltem és spoiler, hiszen folyamatosan küzdött az életben maradásért és próbált segíteni másoknak is. A kamerás megoldás nem volt rossz és külön tetszett, hogy Scott, aki a kamera mögött volt a történés részévé vált. Viszont a film végeztével még mindig maradt bennem megválaszolatlan kérdés és kicsit hiányosnak is érzem.

Londonna 

Ki az a hülye, aki ilyen körülmények között képes végig videózni?… Bár, nem tudom, mit csodálkozom, amikor manapság is bármi van, minden XXI. századi zombi első dolga, hogy nyúl az okosmobiljáért, és kamerázik. Ha tornádó jön, ha lövöldözős őrült érkezik, ha árvíz van, ha tűz üt ki, ha baleset történik, ha akármi… :/

Kiskakukk 

Teljesen véletlenül kaptam el ezt a filmet a tévében, évekkel ezelőtt. Nem szépítem: végigrettegtem. :D És ez lenne a horror lényege, nem?

Én ezt láttam először, utána pedig a Rec-et, szerintem ugyanolyan jó mindkettő.

kkata76 

A Rec. c. spanyol film nemcsak inspirálta ezt a filmet; ebben az eredetit szinte kockáról kockára forgatták újra, szóval eléggé ugyanolyan, mint az, se nem jobb, se nem rosszabb. Talán annyi, hogy sikerült még sokkolóbb jeleneteket beletenni (pl. a patkányos rész nem emlékszem, hogy benne lett volna az eredetiben). Abból látszik, hogy jó a sztori, hogy végigizgultam ezt is.

_Norbi 

Nem rossz, de a REC első része jobban tetszett.

hankman 

Egyszer már régebben láttam ezt a filmet, azóta már a Rec című filmet is megnéztem, amiből ezen remake készült.

A film nagy meglepetéseket nem tartogat, mivel szinte pontosan követi a Rec eseményeit, történéseit és karaktereit, pár pontban összefoglalható az egész. A mű egy adag finomhangoláson esett át, többek között ezért nem unatkoztam az elején, amikor a riportercsaj és a kamerása bemutatták a tűzoltóságot. spoiler

Az egész eseménysorozat fokozatosan gyorsult, bonyolódott, amit természetesen az elődjétől örökölt meg, de hatásilag valahogy kevesebb volt az üresjárat. A társasházba érkezve ugyanúgy kérték a rendőrök a tűzoltók segítségét a lakás felnyitásához. spoiler

A főkarakterek érezhetően a riporter csaj és az egyik fiatalabb tűzoltó volt. A színes bőrű rendőr karaktere már jóval elfogadhatóbb volt, próbált rendet tartani, érthetőnek hatott, amikor elszakadt nála a cérna. spoiler A riportercsaj lendületes, és kicsit bohókásabb, amit a viccesebb kérdések, a tűzoltóval való házi versenyezés és a férfi öltözőbe való bekéredzkedés is mutat. spoiler A kamerás időnkénti bevonása a történetbe itt is tetszett. spoiler

A kézi kamerás megoldás nem volt zavaró, bár spoiler.

spoiler

A film kicsit merészebb volt bizonyos téren, mint az elődje, ennek is csak örülni tudtam. spoiler

spoiler

Az elődjéhez képest bizonyos dolgokat fel tudtak turbózni, az eredeti történetet jól leköveti, kicsit merészebb húzások, bizonyos unalmas részeken tudtak javítani, mindezek ellenére egy közepes filmnek fog megmaradni számomra.

U_Iza

Rég láttam már, évekkel ezelőtt, de arra nagyon emlékszem, hogy majdnem becsokiztam. Nemrég ment a tévében az eredeti Rec, nem mertem megnézni :)

TribeBubu 

Nem titok, hogy a [Rec] című spanyol film amerikai koppintása. A legtöbb hollywoodi másolatot átírnak legalább minimálisan. De szerintem ezt jelenetről jelenetre lemásolták. Kreativitás zéró.

victoria_m997

Mindenki azt mondja olyan mint a REC. Nos ezzel nem értek egyet. A REC jó film…
Annak ellenére, hogy tényleg szinte 100%os hasonlóságra törekedtek egyáltalán nem sikerült. A főszereplő csaj sokkal jobban idegesített, mint az eredetiben, és az az egy órás szakasz amit végigvisított iszonyat. A történet nagyjából stimmelt, de a vége iszonyúan el lett cseszve. Na de ez van. Jó remaket is csak 2-3-t láttam eddig, ez pedig nem az.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján