Post Mortem (2020) 144

Az első világháború és a spanyolnáthajárvány pusztítása következtében számtalan kísértet reked a világunkban. 1918 fagyos telén Tomás, a fiatal post mortem vándorfotós a tízéves kislány, Anna hívására eljut egy kis faluba, amelyet megszálltak a kísértetek. A különös, természetfeletti jelenségek… [tovább]

Képek 9

Szereposztás

Klem ViktorTomás
Hais FruzsinaAnna
Schell JuditMarcsa
Ladányi Andreanéni
Anger ZsoltImre
Reviczky Gáboröreg
Hámori GabriellaEmi
Balogh AndrásJóska
Kiss Diána MagdolnaJutka
Nagy MariKeresztes néni

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 171


Kiemelt értékelések

Haspók 

Gyönyörű fényképezés, képi világ, hangulat,a történet is sejtelmesen indult, érdekesnek ígérkezett, de valahol mégis unalomba fulladt..és onnantól kezdve már csak az órámat néztem, hogy mikor is lesz ennek vége..pedig nagyon, de nagyon vártam.

pvik13 

Story felől nagyon király kigondolás, hát a horror részt még lehetett volna csiszolni. A látványra nincs egy rossz szavam se hiszen kb az fogott meg a legjobban *-* Anna és THOOMÁS (hát igen erre a névre nem lett volna olyan nagy szükség mert amikor kimondták mindig nevettem egyet xD) közt érezhető volt az ilyen kis elásott apa-lány viszony. Ahogy a szellemek akartak kommunikálni velük az nagyon jól volt megoldva spoiler

eNNBeus 

Értékelem az erőfeszítést, de ez nekem nagyon kevés volt. Voltak benne jó ötletek, nem is kevés, csak hát mikor nem hiszem el hogy valaki megijed, meg ímmel-ámmal szalad…. na ott bukó az egész. Kár érte.
(A plakát amúgy tök szép, az betalál.)

kkata76 

Igen, magyar horror! Úgy tűnik, nekem ez a film jobban tetszett, mint nagy átlagnak… Nem a sztori fogott meg annyira, mint inkább a miliő, nagyon tetszett, hogy a múlt század elei magyar falusi környezetbe helyezték a történetet.

1 hozzászólás
rocketdog 

A setting el lett találva, az I. világháború, a járvány, a temetetlen tetemek, a kicsi falu zárt közössége, a babonásság jól megalapoz egy ilyen kísértettörténetnek. Nálam A boszorkány (2015) is részben emiatt működött.
Sajnos a magyar filmekre jellemző akadozó színészkedés időnként itt is megmutatkozik, illetve az alacsony költségvetés és a kreativitás hiánya is érezhető (sok helyen a kísértethorrorokra jellemző klisékkel, jumpscarekkel töltik ki a cselekményt jobb ötlet híján). Az eleje kifejezetten érdekesen indul, a hullafotós, mint szakma is passzolt a témához, de aztán inkább elnyújtott és unalmas lett számomra, mintsem félelmetes vagy izgalmas.

julcseee

Felemás érzésem van a film után. Egyrészt tök jó, végre magyarok is mernek horrort csinálni, másrészt jaj ne, talán túl nagy falat volt ez nekik. Néha tényleg tök para részeket sikerült csinálni, amikor azt gondoltam: Bakker, ezek után tuti nem alszom jól. Majd jött a következő rész és már már azt éreztem, ez már inkább „indul a bakterház” kategória, inkább röhejes mint félelmetes. A kiscsaj is inkább szép / cuki volt, mint jó színész.

monokrom22 

A Post Mortem csak próbálkozásnak jó, de reméljük innen csak felfele vezet az út. A hangulat, a környezet kiváló, a fényképezés nagyon rendben van, a koncepció az egész mögött király, de a megvalósítás elhasal. Sokszor és sok helyen látott elemek, idegesítő, olcsó jump scarek megpakolva szintén olcsó üvöltő hangeffektekkel… Hogy valóban féljünk azt nem sikerül elérni, az alakítások pedig inkább csak decensek, de nem kiemelkedőek. Jó hogy van egy horrorunk, de mégjobb lenne, ha lenne egy JÓ horrorunk. Nem hiszem, hogy ennek sok esélye van az Oscarra.

csokidani 

Mindig felek a magyar filmektol (nem is nagyon nezek), de mivel viszonylag messzire eljutott ez a film es megiscsak horror, ezert meg kellett probalni.
Igazabol csalodtam is meg nem is;kellemesen is meg nem is.
Annal jobb volt mint amire szamitottam, de annal rosszabb, mint amiben remenykedtem.
A cgi, fenykepezes, kepi vilag elegge rendben volt, a sztori is oke. A baj (magyar szokas szerint) az alakitasokkal volt. Olyan, mintha a magyar mindig szinjatszani akarna, es epp ezert sosem (vagy csak igen ritkan) tunik termeszetesnek a viselkedese a vasznon.
Javara legyen irva, hogy nem unatkoztam latvanyosan, pedig voltak szakaszok amikor lapos volt a cselekmeny.
Osszessegeben szerintem ez egy abszolut vallalhato szinvonalu film, nem bantam meg a raszant idot.
Ertekelesben 6-7 koze raknam pont feluton, joakaratom jeleul felfele pontozom.

Viháncka

Úristen…. Úristen….. Én annyira akartam szeretni a filmet. Miért? Egy annyira jó téma, annyira jó ötlet, annyi lehetőség és nem tudnak vele élni.
Tele van epilepsziásan rángatózó halottal, fél percenként bele sikít valaki a füledbe, a végén jön egy hatalmas megoldás aminek SEMMI ÉRTELME, a főszereplő egy pedofil fszi, a kislány úgy dobálja neki magát, hogy rossz nézni.
Na és szegény Lacika persze.
Barátok mondták, hogy borzalmas, de azt hittem kicsit túloznak, de nem.
Soha többet nem nézek filmet, amit magyarok csináltak. Soha….

Chris90

Meg ne nézze senki, nem is tudom megmondani, mikor untam ennyire filmet utoljára. Ez nem horror, hanem egy teljesen lapos, helyenként igazán gagyi technikával dolgozó film. Sajnálom, mert Bergendy előző két filmjét kimondottan szerettem, de ez most nagyon mellé ment. Kezdve azzal, hogy az egész környezet teljesen steril, egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy amit látok, az nem színészet, a jelmezeken például annyira látszott, hogy életükben először viselték a színészek, hogy már az bántotta a szememet. Szerintem egy hét múlva a sztorira sem fogok emlékezni, annyira semmilyen az egész.


Hasonló filmek címkék alapján