Post Mortem (2020) 181

Az első világháború és a spanyolnáthajárvány pusztítása következtében számtalan kísértet reked a világunkban. 1918 fagyos telén Tomás, a fiatal post mortem vándorfotós a tízéves kislány, Anna hívására eljut egy kis faluba, amelyet megszálltak a kísértetek. A különös, természetfeletti jelenségek… [tovább]

Képek 9

Szereposztás

Klem ViktorTomás
Hais FruzsinaAnna
Schell JuditMarcsa
Ladányi Andreanéni
Anger ZsoltImre
Reviczky Gáboröreg
Hámori GabriellaEmi
Balogh AndrásJóska
Kiss Diána MagdolnaJutka
Nagy MariKeresztes néni

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 167


Kiemelt értékelések

Haspók 

Gyönyörű fényképezés, képi világ, hangulat,a történet is sejtelmesen indult, érdekesnek ígérkezett, de valahol mégis unalomba fulladt..és onnantól kezdve már csak az órámat néztem, hogy mikor is lesz ennek vége..pedig nagyon, de nagyon vártam.

pvik13 

Story felől nagyon király kigondolás, hát a horror részt még lehetett volna csiszolni. A látványra nincs egy rossz szavam se hiszen kb az fogott meg a legjobban *-* Anna és THOOMÁS (hát igen erre a névre nem lett volna olyan nagy szükség mert amikor kimondták mindig nevettem egyet xD) közt érezhető volt az ilyen kis elásott apa-lány viszony. Ahogy a szellemek akartak kommunikálni velük az nagyon jól volt megoldva spoiler

Theana 

Két részletben sikerült megnézni a filmet, és már kezdtem volna feladni, de a második etapban úgy döntöttem, kizárom a negatív kritikákat és adok neki egy esélyt. Horrornak tényleg kevés, de thrillerként jól működött, titokzatos volt, baljóslatú, kicsit babonásnak tűnt az elején. Talán nem ez a thriller célja, mert kissé elvett a feszültségből, de Klem Viktor arca annyira megnyugtatott, hogy egy ilyen barátságosnak tűnő fazon alakítja a férfi főszereplőt, ettől függetlenül jól tolta a kísértetnyomozót. A kislány néha elvett a hitelességből, de aranyos volt a barátságuk. A cselekmény kibontása elég hosszúra sikeredett a történet „csattanójához” képest, ezért hiányoltam a kreativitást, valami eredetibb, vagy ritkán felhasznált magyarázat illett volna egy ilyen elnyújtott „nyomozás” végére.

Törpillaa 

Nem volt rossz film, de annyira jó sem. Anno már jártam a Szentendrei Skanzenben, már az első pillanattól kezdve, tudtam, hogy részben ott játszódik a falusi jelenet. :D Végig nagyon unalmas volt, és lassú is. A szereplők se igazán tudtak meggyőzni engemet. Nem mindig jönnek be a magyar filmek nekem, de néha teszek velük egy próbát, ezzel is így tettem, de halálra untam magam. A sztori egyébként nagyon jó, de a kivitelezés, az az ordítozás, amit műveltek… Még a kis csaj se volt hiteles, leginkább zavaró, a főszereplő srác se volt valami jó, de a fényképezések azok műviek voltak. Szépek, bár elég bizarr, de legalább szépek voltak, művészien megfogták az adott pillanatot. :D De a többi… pocsék. Akár jó is lehetett volna, ütősebb, izgalmasabb, de hiányzott belőle a kreativitás, és a muníció, de kezdésnek nem rossz. A hangulat viszont meg volt, de még így is kevés, hogy több csillagot adhassak neki, kár, mert akár jó is lehetett volna…

eNNBeus 

Értékelem az erőfeszítést, de ez nekem nagyon kevés volt. Voltak benne jó ötletek, nem is kevés, csak hát mikor nem hiszem el hogy valaki megijed, meg ímmel-ámmal szalad…. na ott bukó az egész. Kár érte.
(A plakát amúgy tök szép, az betalál.)

kkata76 

Igen, magyar horror! Úgy tűnik, nekem ez a film jobban tetszett, mint a nagy átlagnak… Nem a sztori fogott meg annyira, mint inkább a miliő, nagyon tetszett, hogy a múlt század elei magyar falusi környezetbe helyezték a történetet.

1 hozzászólás
rocketdog 

A setting el lett találva, az I. világháború, a járvány, a temetetlen tetemek, a kicsi falu zárt közössége, a babonásság jól megalapoz egy ilyen kísértettörténetnek. Nálam A boszorkány (2015) is részben emiatt működött.
Sajnos a magyar filmekre jellemző akadozó színészkedés időnként itt is megmutatkozik, illetve az alacsony költségvetés és a kreativitás hiánya is érezhető (sok helyen a kísértethorrorokra jellemző klisékkel, jumpscarekkel töltik ki a cselekményt jobb ötlet híján). Az eleje kifejezetten érdekesen indul, a hullafotós, mint szakma is passzolt a témához, de aztán inkább elnyújtott és unalmas lett számomra, mintsem félelmetes vagy izgalmas.

julcseee 

Felemás érzésem van a film után. Egyrészt tök jó, végre magyarok is mernek horrort csinálni, másrészt jaj ne, talán túl nagy falat volt ez nekik. Néha tényleg tök para részeket sikerült csinálni, amikor azt gondoltam: Bakker, ezek után tuti nem alszom jól. Majd jött a következő rész és már már azt éreztem, ez már inkább „indul a bakterház” kategória, inkább röhejes mint félelmetes. A kiscsaj is inkább szép / cuki volt, mint jó színész.

monokrom22 

A Post Mortem csak próbálkozásnak jó, de reméljük innen csak felfele vezet az út. A hangulat, a környezet kiváló, a fényképezés nagyon rendben van, a koncepció az egész mögött király, de a megvalósítás elhasal. Sokszor és sok helyen látott elemek, idegesítő, olcsó jump scarek megpakolva szintén olcsó üvöltő hangeffektekkel… Hogy valóban féljünk azt nem sikerül elérni, az alakítások pedig inkább csak decensek, de nem kiemelkedőek. Jó hogy van egy horrorunk, de mégjobb lenne, ha lenne egy JÓ horrorunk. Nem hiszem, hogy ennek sok esélye van az Oscarra.

csokidani 

Mindig felek a magyar filmektol (nem is nagyon nezek), de mivel viszonylag messzire eljutott ez a film es megiscsak horror, ezert meg kellett probalni.
Igazabol csalodtam is meg nem is;kellemesen is meg nem is.
Annal jobb volt mint amire szamitottam, de annal rosszabb, mint amiben remenykedtem.
A cgi, fenykepezes, kepi vilag elegge rendben volt, a sztori is oke. A baj (magyar szokas szerint) az alakitasokkal volt. Olyan, mintha a magyar mindig szinjatszani akarna, es epp ezert sosem (vagy csak igen ritkan) tunik termeszetesnek a viselkedese a vasznon.
Javara legyen irva, hogy nem unatkoztam latvanyosan, pedig voltak szakaszok amikor lapos volt a cselekmeny.
Osszessegeben szerintem ez egy abszolut vallalhato szinvonalu film, nem bantam meg a raszant idot.
Ertekelesben 6-7 koze raknam pont feluton, joakaratom jeleul felfele pontozom.


Népszerű idézetek

Theana 

Anna: Honnan tudsz ennyi mindent?
Tamás: Az öreg mellett mást se csináltam, csak halott testeket rendezgettem.
Anna: Megtanítasz engem is?
Tamás: Dehogyis. Ez nem kislánynak való.
Anna: Nem leszek mindig kislány.
Tamás: De most az vagy.


Hasonló filmek címkék alapján