Az apáca (2018) 168

The Nun
96' · amerikai · thriller, horror 16

A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba.
Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a… [tovább]

angol

Képek 13

Szereposztás

Bonnie AaronsDemon Nun
Taissa FarmigaIrene nővér
Charlotte HopeVictoria nővér
Demián BichirBurke atya
Bordán LiliMarta
Jonny CoyneGregoro
Ingrid BisuOana nővér
August MaturoDaniel
Emma AppletonElena
Jonas BloquetFranci

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 86


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem tetszett, habár kicsit többet vártam volna az előzetese után. Sajna elkövettem azt a hibát, hogy megnéztem, és eléggé jónak ígérkezett. Hiányoltam Lorraine és Ed Warrent, de spoiler Irene olyan kis nyuszi volt az elején, olyan kis szelíd bárányka. Azért volt benne izgalom, de lehetett volna több, és látvány is tetszett, voltak benne jó jelenetek, bár a szereplők kicsit uncsik, Burke atya meg, kicsit béna volt. Frenchie karaktere kicsit anyám asszony katonája volt, jobban félt, mint a pap, vagy az Irene. :-D Több hangsúly volt Irene és Demon Nun között. Habár engem nem ijesztett meg, de végig magyaráztam nekik, hogy nézzetek már hátra, jobbra, balra és előre, meg hoppá, és hú. :-D

2 hozzászólás
barbikaunatkozik 

Az utóbbi pár hónap egyik legviccesebb filmélményét tisztelhettük meg Az apáca személyében. Talán tíz percig tudtam komolyan venni, mielőtt beindult volna a valódi cselekmény. Utána olyan jelenetsorok összessége következett, amelyre inkább mondanám azt, hogy egy kicsit ijesztőbb hangulatú akció-kaland-vígjáték, mint horrorfilm.
A karakterek hatalmas nullák voltak. Egytől egyik egysíkúak. Az akcióhajhász pap, a döntésképtelen novícia és a Tesco-s Rambó. Ez utóbbi két főszereplő miatt azt hittem, hogy a rom-comok világába is elkalauzol minket a mű, de végül sajnos csak egy két jelenet erejéig ütötte fel a fejét a rózsaszín köd. Mellékszereplőkként mondanám a többi apácát, de ugye bizonyos dolgok miatt mégsem. Azután ott kellene, hogy legyen a palettán a címszereplő, akiről szólnia kellett volna a filmnek és rettegnünk kellene tőle. Azonban, mint sejthetitek, a Démonok között második részében felbukkanó Apáca ijesztő jelenlétét olyan szinten rombolták le, hogy azt nézni is fájt. Főleg ahogyan elintézték (nem árulok el ezzel nagy spoilert, hiszen ez a film jóval az első Démonok között előtt játszódik) ideiglenesen. Az a képsor egy életre megmarad bennem, az biztos. Egyszerűen fergeteges volt (lásd nagyon vicces).
Képi világát illetően vannak olyan jelenetek, amelyek tényleg ijesztőre sikerültek (az elején, a közepén és a végén), viszont egészében nézve túl sötét a teljes film. A hangeffektek a kötelező „jump-scarenél felhangosítjuk és adunk hozzá egy kis rémisztő színezetet” elgondolásúak. Mondanivaló nem nagyon szorult bele, és inkább volt zavaros az egész történet, mint érdekes. Rengeteg értelmetlen hülyeség volt benne, aminél csak nevetni tudtam.
De ha ennyire nem tetszett, akkor miért kapott 4 csillagot a 10-ből? Mert annyira vicces volt, hogy az már szórakoztató. És még egy pontja miatt, ami a végéhez köthető. Ha valóban erre húzták volna fel az egész filmet, akkor talán „horrorosabb” is lehetett volna. Egyébként meglepő módon kapcsolódott ahhoz a Conjuring-univerumhoz, amelybe véleményem szerint, csak az első két film tartozik bele.
Szóval ajánlani tudom azoknak, akik egy kellemes, késő esti nevetésbe oltott borzongásra vágyik. Vagy az Ördögűző paródiáját szeretné megnézni. Kifejezetten barátokkal nézős kategória és ajánlom a mozit is. Komolyan, ilyen jó légkört utoljára a Deadpool 2 csinált a moziteremben.

spoiler

5 hozzászólás
Nevra 

Többet vártam. Gondoltam majd hátha megijeszt. De egyáltalán nem.. Taissa jó volt. Az mondjuk „menő” volt mikor spoiler
Meg az is tetszett mikor az atya spoiler Franci meg..spoiler

1 hozzászólás
Theana

Három részletben, de végre sikerült megnéznem. Nem vagyok a műfaj rajongója, sőt, pont olyan ember vagyok, aki mindentől megijed, így direkt készültem rá, de valahogy nem tudott izgatni a sok jump scar. Az operatőri munka érdekes volt, de igazából ez nem a megfelelő szó rá. Mintha felgyorsították volna a megszállós jeleneteket, és ezzel teljesen kizökkentett az élményből, mert megálltam annál a gondolatnál, hogy miért ilyen gyors. A témát általában elkerülöm, ez a fajta feldolgozása abszolút irritál, ráadásul az előző vagy a hozzákapcsolódó részeket (Démonok között?) sem láttam, nagyon nagy valószínűséggel nem is fogom. Így nem csillagozom, nem lenne jogos a csillagos értékelésem, amikor nem is értem, mit láttam.

lilla_csanyi

Egyszer nézős trash horror, hangulatos és szép képi világgal.
Karakterek és történetvezetés szempontjából leginkább egy teljesen kezdő szerepjátékos csapathoz tudom hasonlítani:
A kalandmester: ez élete első meséje, ezért azt akarja, hogy nagyon odab.szós legyen. Végül úgy döntött, hogy egy ismert kalandmodulban felbukkanó, népszerű démon köré építi fel a sztorit.
A karakterek:
– Burke atya: rutintalan srác, akinek nagyon bejön a Van Helsing szerű, démonokkal harcolós, ördögűző pap vonal, ezért megpróbálja nagyjából copy paste-elni ezt értékeit tekintve. Sajnos sem a dobásokban nincs szerencséje, sem a színészi skilljei nem túl jók.
– Franci: a biztonsági játékos, aki nem tudja még, hogy érdekli-e egyáltalán ez a szerepjáték dolog, úgyhogy a könnyű végén fogja meg a dolgot: jóképű, nőcsábász izomembert hoz
– Irene: van némi érzéke a szerepátékhoz, és egész ügyesen összerakta a karaktert, de ő sem kockáztatott sokat: igyekezett olyan valakit megalkotni aki a jellemében viszonylag hasonlít hozzá. Pontjait úgy osztotta el, hogy hasznos tagja legyen a csapatnak, de egyedül ne tudja megoldani a questet.

De tényleg, szinte hallottam a film közben a jeleneteket…
KM: Burke, feliadsz az éjszaka közepén, és a Daniel nevű kisfiú jelenik meg előtted, aki régóta kísérti az álmaidat. Mit teszel?
Burke atya: Háttőő, nem tom. Megszólítom?
KM: Elszalad.
Burke: Utána megyek.
KM: Csak így, egyedül, minden nélkül.
Burke: Csak egy kisfiú, nem?
KM: A temetőbe szalad.
Burke: Én vagyok a vatikán legmenőbb embere, mi baj történhet?
40 perccel később, miután Burke folyamatosan 01-eket dobott mindenre:
Irene: $@!#% Burke! Az összes manapontom elment rá, hogy kiszedjelek a sz.ból! Légyszi ne csinálj ilyet többet!
30 perccel később:
Irene: Én átmegyek azon az ajtón!
KM: Burke, te mit csinálsz?
Burke: Én körbenéznék ebben a szobában még.
KM: Hirtelen el kezd bezáródni az ajtó, amere Irene elszaladt.
Burke: Húha…juj, mit csináljak…hát, azok a könyvek végül is elég érdekesnek tűnnek, nem megyek utána.
40 perccel később, az immár egyesült csipetcsapatnak:
Irene: Meg kell találnunk az átjárót, és a quest itemmel lezárni!
KM: Irene, a többiek nem voltak itt, és nem tudják, hogy te mit derítettél ki. Nem akarod előbb elmesélni?
Irene: Erre most nincs idő! Menjünk!
KM: Oké…
A kaland után a KM elmeséli, hogy mi volt a koncepció, és mi történt.
Burke: De figyi, ez a sztori, amit összeraktál, tökre nem magyarázza meg, hogy miért és hogy jelenik meg ez a démoni apáca abban a kalandmodulban, amit olvastál.
KM: Te csak ne pofázz, Burke! Mindenhol elszakadtál a csapattól, ahol lehetett, ott 01-et dobtál! Néhol kedvem lett volna megölni téged, de nem akartam elvenni örökre a kedvedet a játéktól!

Szóval, ha ilyen gondolataid vannak közben, akkor egész vicces a film. :D

5 hozzászólás
Rebane 

Ugyanolyan csapnivalóan sz*r, mint a Démonok között, de legalább nem rosszabb azoknál :D Bírom, amikor az amerikaiak által sötét középkornak titulált, alig ismert országokban játszódik egy film, de közben minden nagyon amerikai marad: Romániában a pap és az apáca egy elhagyatott kolostorban könnyed salátavacsorát fogyaszt… Az első perctől képtelen voltam komolyan venni a filmet: vannak nevek, amik nem működnek a magyar nyelvben; Burke atya nevét folyamatosan 'bőrgatyának' értettem, és hiába próbáltam hangulatba kerülni a horrorhoz, mindig kizökkentetett :D

2 hozzászólás
julcseee

Annyira lehúzta mindenki ezt a filmet, hogy brutál rosszra számítottunk, ahhoz képest annyira rossz azért nem volt. Persze közel se a legjobb horror amit mostanában láttam.
Tesómmal néztük, ahol a közepe felé volt hogy a könyvben megtalálták melyik démon az, azóta se emlékszem mi volt odaírva, de mi onnantól csak VACAK-nak hívtuk, szóval nem igazán tudtuk komolyan venni már így a végét :) De egynek elment. Annak azért örülök hogy nem moziba néztük.

Marcsi0603

Mi lett veled James Wan? Nem mondom, hogy untam, de komolyan ez a háttértörténet Krisztus véréről XD Béna… Az apáca se volt olyan ijesztő, és nem igazán értettem, hogy akkor most miért is apáca, hogy ha ő egy démon és nem kísértet… A véres lépcsőt se értettem, és azt hittem, hogy a csengőknek is lesz szerepe, de semmi. Annyiban tényleg jó volt, hogy mindig történt valami az elejétől fogva, viszont kellett volna valami, ami a végén összerántja a zagyva sztorit. Nem volt.

3 hozzászólás
Mrs_Stark

Sokakkal ellentétben engem nem varázsolt el az előzetese, viszont maga a film jobb volt, mint vártam. Tipikus egyszernézős. Bár lehet éjjel kellett volna néznem, akkor talán ijesztő, de nem vennék rá mérget. Irene nővér spoiler különösen tetszettek, legalább vitt egy kis színt a filmbe. Valak karakterétől picit többet vártam, ahogy a francia srácétól is. Az atya meg teljesen felesleges volt. :'D


Népszerű idézetek

Bubu 

– Jézus vére.
– Szent szar!
– A legszentebb…

szymba23 

Az öngyilkosság szörnyű. Megbocsáthatatlan bűn.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján