Az apáca (2018) 45

The Nun
96' · amerikai · thriller, horror 16

A démonok köztünk vannak – van, akinek egy életen át sikerül elkerülnie őket, és van, akinek az a foglalkozása, hogy szembenézzen velük. 1952-ben a napfényes Rómából kis küldöttség érkezik egy isten háta mögötti fogarasföldi kolostorba.
Borzasztó dolgok történtek a szomorú falak között, a… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Bonnie AaronsDemon Nun
Taissa FarmigaIrene nővér
Charlotte HopeVictoria nővér
Demián BichirBurke atya
Lili BordánMarta
Jonny CoyneGregoro
Ingrid BisuOana nővér
August MaturoDaniel
Emma AppletonElena
Jonas BloquetFrenchie

További szereplők

Hirdetés

Várólistára tette 102


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem tetszett, habár kicsit többet vártam volna az előzetese után. Sajna elkövettem azt a hibát, hogy megnéztem, és eléggé jónak ígérkezett. Hiányoltam Lorraine és Ed Warrent, de spoiler Irene olyan kis nyuszi volt az elején, olyan kis szelíd bárányka. Azért volt benne izgalom, de lehetett volna több, és látvány is tetszett, voltak benne jó jelenetek, bár a szereplők kicsit uncsik, Burke atya meg, kicsit béna volt. Frenchie karaktere kicsit anyám asszony katonája volt, jobban félt, mint a pap, vagy az Irene. :-D Több hangsúly volt Irene és Demon Nun között. Habár engem nem ijesztett meg, de végig magyaráztam nekik, hogy nézzetek már hátra, jobbra, balra és előre, meg hoppá, és hú. :-D

2 hozzászólás
barbikaunatkozik

Az utóbbi pár hónap egyik legviccesebb filmélményét tisztelhettük meg Az apáca személyében. Talán tíz percig tudtam komolyan venni, mielőtt beindult volna a valódi cselekmény. Utána olyan jelenetsorok összessége következett, amelyre inkább mondanám azt, hogy egy kicsit ijesztőbb hangulatú akció-kaland-vígjáték, mint horrorfilm.
A karakterek hatalmas nullák voltak. Egytől egyik egysíkúak. Az akcióhajhász pap, a döntésképtelen novícia és a Tesco-s Rambó. Ez utóbbi két főszereplő miatt azt hittem, hogy a rom-comok világába is elkalauzol minket a mű, de végül sajnos csak egy két jelenet erejéig ütötte fel a fejét a rózsaszín köd. Mellékszereplőkként mondanám a többi apácát, de ugye bizonyos dolgok miatt mégsem. Azután ott kellene, hogy legyen a palettán a címszereplő, akiről szólnia kellett volna a filmnek és rettegnünk kellene tőle. Azonban, mint sejthetitek, a Démonok között második részében felbukkanó Apáca ijesztő jelenlétét olyan szinten rombolták le, hogy azt nézni is fájt. Főleg ahogyan elintézték (nem árulok el ezzel nagy spoilert, hiszen ez a film jóval az első Démonok között előtt játszódik) ideiglenesen. Az a képsor egy életre megmarad bennem, az biztos. Egyszerűen fergeteges volt (lásd nagyon vicces).
Képi világát illetően vannak olyan jelenetek, amelyek tényleg ijesztőre sikerültek (az elején, a közepén és a végén), viszont egészében nézve túl sötét a teljes film. A hangeffektek a kötelező „jump-scarenél felhangosítjuk és adunk hozzá egy kis rémisztő színezetet” elgondolásúak. Mondanivaló nem nagyon szorult bele, és inkább volt zavaros az egész történet, mint érdekes. Rengeteg értelmetlen hülyeség volt benne, aminél csak nevetni tudtam.
De ha ennyire nem tetszett, akkor miért kapott 4 csillagot a 10-ből? Mert annyira vicces volt, hogy az már szórakoztató. És még egy pontja miatt, ami a végéhez köthető. Ha valóban erre húzták volna fel az egész filmet, akkor talán „horrorosabb” is lehetett volna. Egyébként meglepő módon kapcsolódott ahhoz a Conjuring-univerumhoz, amelybe véleményem szerint, csak az első két film tartozik bele.
Szóval ajánlani tudom azoknak, akik egy kellemes, késő esti nevetésbe oltott borzongásra vágyik. Vagy az Ördögűző paródiáját szeretné megnézni. Kifejezetten barátokkal nézős kategória és ajánlom a mozit is. Komolyan, ilyen jó légkört utoljára a Deadpool 2 csinált a moziteremben.

spoiler

2 hozzászólás
balika88

Nagyon leraktam az elvárásokat látva az értékeléseket. Lehet pont ezért, de nekem ez a film egy kellemes csalódás volt. Az Annabelle filmektől sokkal jobb volt.
Az elején a spoiler Egyébként neki túl sok szerepe nem volt, sokat nem rakott hozzá a sztorihoz. Taissa Farmiga karaktere volt inkább akire a hangsúly esett.
Volt benne egy elég jó csavar is, ami meg tudott lepni : spoiler Van benne bőven jump scare, mellettem volt 2 lány, akik mindegyiknél felugrottak :D gondolom nem túl edzettek :D Morris karaktere lett a fő poénforrás, volt neki 1-2 jól sikerült poénja tényleg. :-)
Össze is kötötték a filmet valamilyen szinten a Démonok között első részével, szóval nekem ebben nem maradt hiányérzetem.
Moziba szórakozni járunk, én jól szórakoztam, nagyon gyorsan eltelt az a másfél óra.

Marcsi0603

Mi lett veled James Wan? Nem mondom, hogy untam, de komolyan ez a háttértörténet Krisztus véréről XD Béna… Az apáca se volt olyan ijesztő, és nem igazán értettem, hogy akkor most miért is apáca, hogy ha ő egy démon és nem kísértet… A véres lépcsőt se értettem, és azt hittem, hogy a csengőknek is lesz szerepe, de semmi. Annyiban tényleg jó volt, hogy mindig történt valami az elejétől fogva, viszont kellett volna valami, ami a végén összerántja a zagyva sztorit. Nem volt.

3 hozzászólás
csokidani 

Fú, ez kritikán aluli volt. Hirtelen jött ötlet volt a mozis megnézés, de nem érte meg a jegy ára. Unalmas, vontatott, önismétlő volt. A NAAAAAAAAAAAAAGY finálé is limonádé lett, de lehet hogy egy jó felvezetés ütőssé tette volna. Még az Annabelle-t is sikerült alulmúlni, pedig az se volt túl karcos. A helyszín amúgy nagyon jó lett volna, de nem tudták kiaknázni. Egy nagy szürke unalomtócsát kapunk, egy-két petárda puffanással menet közben. Persze a sorozatot biztos folytatják, mert a felhajtás körülötte az csillagos ötös…

5 hozzászólás
lollynymph

Szögezzük le, hogy ez a film a „""Démonok között-univerzum""” öt darabjából az utolsó előtti helyen kullog, de csak azért, mert az első Annabelle valamiért létezik.
Az még hagyján, hogy a beharangozott nagy háttértörténetből gyakorlatilag aprócska szemcséket hajigálnak csak az arcunkba és ebben a filmben gyakorlatilag semmelyik eseménysor nem illeszkedik az előtt meg az utána következőhöz SEMMILYEN logikai szempontból… Mert szeretjük a jó sztorit, de hát enélkül is csináltak már jó horrorfilmet. (Nem ezt.)
Aztán ott vannak karakterek, akiket konkrétan egyszerűen nem hittem el. Mármint szerintem az elején a Vatikánban megtanácskozták, hogy a világ legidiótább démona ellen elküldik a három legidiótább embert, akit csak elő tudnak rántani a föld alól. Ezek semminek se gondolnak utána, nem lepődnek meg semmin, kóvályognak össze-vissza és Krisztus vérével meg puskákkal üldözik szerencsétlen kígyóHERCEGET vagy ki az istent. De nem baj, legalább volt köztük valaki, aki rákérdezett, hogy a Krisztus az ugye a Jézus Krisztus… Ha esetleg nem lenne egyértelmű, hiszen viszonylag gyakori névről van szó, ugye.
Ja, és Románia meg szép. Azért érdemes megnézni.

Dániel

Kár volt ennyire beharangozni, hogy majd ilyen meg olyan parás lesz a film, hát… ez inkább nevetséges mint félelmetes film. Az atmoszférája még elég jó volt, a helyszínválasztás is, de hiányzott az eredetiség az egyediség és így a tartalom pocsék lett. Eléggé kiszámítható volt a történések menete, így nagyon nem volt min meglepődni.

Wolly

azt hiszem mindent elmondtak már, amit el lehetett mondani erről a filmről. Sajnálatos müdon, nagyobb volt a híre, mint arra érdemes lett volna

Chris90 

Első értékelő vagyok, pedig ez premierfilmnél ritka. :)

Na szóval, az első fél óra még egészen jó. Nem félelmetes, de felkelti az érdeklődést, és úgy-ahogy fenn is tartja. Aztán az egész sztori a filmmel együtt egy mély zuhanásba kezd, se füle-se farka nem lesz az egésznek, még kevésbé lesz ijesztő. Nekem ez a fantasy-horror keverék nem igazán jött be, meg a végén már alig bírtam nyitva tartani a szemem (az álmosságtól, nem a félelemtől).

a_girl92 

Ú. Ezt mindenképp megakartam nézni moziban, és nekem nagyon tetszett, mondjuk igaz h csak 1-2x ijedtem meg épphogy :D De szerinetem jó volt :))))))))))))))))


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján