Az aranyhadsereg (Pokolfajzat 2.) (2008) 126

Hellboy II: The Golden Army
120' · amerikai · akció, kaland, fantasy 12

1 díj · 2 jelölés

Véget ért az emberiség és a Föld láthatatlan birodalma közti fegyverszünet. Az alvilág ura, a zsarnok Nuada herceg azt tervezi, hogy felébreszti az évszázadok óta szunnyadó gyilkos, elpusztíthatatlan aranyhadsereget. Megöli az apját, hogy a koronájával életre keltse a föld alatt rejtőző sereget,… [tovább]

Képek 2

Szereposztás

Ron PerlmanPiros
Selma BlairLiz Sherman
Jeffrey TamborTom Manning
Doug JonesAbe Sapien
Kamarás IvánSteel ügynök
James DoddJohann Krauss
John HurtTrevor 'Broom' Bruttenholm
Brian SteeleWink
Luke GossNuada hercege
Anna WaltonNuala hercegnő

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 32

Várólistára tette 24


Kiemelt értékelések

Szeszj

Imádom, jobban is mint az első részt, valahogy ez jobban megfogott. Izgalmas volt, vicces, de közben szomorú is, több ízben. A történet valami fantasztikus, maga a világ még mindig gyönyörű, a szereplők sokkal jobban kivannak dolgozva. Tökéletesen jó! ^-^
Red még mindig nagy kedvenc, Lizzel annyira aranyosak együtt, spoiler. Abe-ből egy kicsit többet kaptunk aminek nagyon örültem. Még nagy kedvencem Johann Krauss. imádtam hatalmas arc! :D
A „fő gonosz” zseniális, szerintem egyáltalán nem gonosz csak látja hogy az emberek milyen romlottak lettek. :((
Egyébként nagyon bírom őt és a húgát is.
A lények ebben zseniálisak, főleg a troll piacon! :D https://vignette.wikia.nocookie.net/winx-club-and-frein…
Meg a fogtündér, annyira aranyosak! :D https://i.pinimg.com/originals/a8/83/9d/a8839df43681ad7…
Az Erdőistenes rész rettentően szomorú, mindig megkönnyezem! https://www.youtube.com/watch…
Nekem ez a film tuti sokszor nézős. Egyszerűen imádom, annyira fontos mondanivalója van. ❤

csartak 

Meglepő módon, jobb volt mint az első rész. Abe Sapien meg elég jó fej. :)

Törpillaa 

Szeretem ezt a filmet. Izgalmas, vicces, jó szereplők, pörgős. Nagyon tetszik a jó és a rossz harca, az eleje nagyon izgalmasan kezdődik, és cseppet sem unalmas.

Shinzo 

Ez is sokadik nézés volt, és még mindig kedvenc. Sokkal jobb lett, mint az első film. Igazi jutalomjáték ez a főszereplő színészeknek. Élettelibb és kiforrott karakterek, mozgalmas cselekmény, nagyon szépen kidolgozott hátterek jellemzik, mindezt igen erős steampunk külsőbe csomagolva. Egyszerűen megunhatatlan darab, és igazán megérdemelné, hogy végre trilógia legyen belőle.
/Megjegyzés: Nem tudom hányan vettétek észre, de ebben is beköszönt Santiago Segura egy kétmásodperces cameora :)) Csípem a fazont, és bárhol bármikor kiszúrom :D/

Coralie 

Ritkán kedvelem meg a negatív karaktereket, de ebben Nuada herceg (és Luke Goss fantasztikus játéka) megvett már az első pillanattól kezdve! Azóta is miatta szeretem igazán ezt a filmet.

3 hozzászólás
Kopaszkutya 

Guillermo del Toro megint megcsinálta! Semmivel sem lett élvezhetetlenebb, mint az első rész, sőt! Még több fantasztikus lény, még több akció, még több humor. Remélem elkészül a lezáró darab valaha.

LoneWolf

Azon kevés folytatások egyike, amely képes volt felülmúlni elődjét, ráadásul mindezt úgy, hogy részben hazánkban forgatták, magyar színészek cameojával, így csupán annyi róható föl neki negatívumként, hogy beizzította a nézőt a folytatásra, amire 7 éve várunk már hiába…

Kemiviki 

Nuada herceg <3 Nem tehetek róla gyengéim a gonosz karakterek, akiknek a gondolatmenetével olykor részben vagy teljesen egyet is értek. Nagyon jó karakter, igaza van, nem gonosz s nem lehet beskatulyázni ebbe a szerepbe (szerintem).
Na de a rajongást félretéve. Nekem ez a rész sokkal jobban tetszett, mint az előző rész. Csillagos 10-es :) Az elfek meg külön megkapják a legmagasabb pontszámot.
Minden volt benne ami kell, pörgős és elgondolkodtató történet, kellő mennyiségű romantis, szuper harcok, és jó karakterek.
Sajnálom, hogy a 3. rész nem nagyon várható, csak mint halvány remény, vagy talán már azóta annyira sem.

Zajec_Sternenkind 

Nem tudom megállapítani, hogy jó film-e, mert anno az elő része nem tetszett, és ezt is csak egy bizonyos karakter miatt szoktam néha elővenni. Nuada hercegét egyszerűen iszonyatosan jól eltalálták, egyrészt már a kinézete is összezavar; abszolút nem emberi, de a vonások ott vannak, és nem teszi őt teljesen szörnyeteggé. A másik a jelleme; értem én, hogy a cselekedetei nem mindig moshatóak tisztán a jó oldalra, de az indíttatását tökéletesen meg tudom érteni. Az ő világa ilyen, a többieké más. Nem hiszem, hogy minden impulzusa valami sötét gonoszságból eredne. És a stílus…! Bár alapvetően egy harcosról beszélünk, de mégis ő a megtestesült elegancia.

KillerCat

Guillermo del Toro élő, csodálatosan burjánzó látványvilágú filmje bizonyítja, hogy nem kell mega költségvetés és mindent elárasztó CGI. Lényei, legyenek akár csúnyák, akár szépek, rajongóvá teszik az arra fogékony nézőt, a magával ragadó, szerencsére a párbeszédekre építő története hangulatával beszippant és nem ereszt. Csodálatos filmélmény, számomra ilyen egy zseniális képregény-adaptáció.


Népszerű idézetek

LoneWolf

Az életemet adnám érte… de ő azt akarja, hogy mosogassak is.

LoneWolf

– Szerelmes vagy, igyál egy sört!
– Ó, az én testem templom.
– Hát most épp vidámpark.

ChöppMoly

Piros: Hátat tudok fordítani az egész világnak, ha te velem maradsz.

Coralie 

Balor király: Miért tetted ezt? Miért?
Nuada: Hogy szabadok legyünk. Mindannyian, apám.
Balor király: Megszegted a fegyverszünetet, ami az emberiséggel századokon át tartott.
Nuada: Szégyenteljes volt! Az emberek elfejtették az isteneket, tönkretették a Földet! És miért? Parkolókért! Plazákért! A kapzsiság örök lyukat égetett a szívükbe, nekik semmi nem elég!
Balor király: Amit ők tesznek, az a vérükben van. A mi vérünkben viszont a becsület van.
Nuada: Becsület? Nézz csak körül! Hol itt a becsület?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján