Kedvencelte 36

Várólistára tette 224


Kiemelt értékelések

DoreenShitQ

Minden egyes perce olyan, mintha a mellkasodon ugrálnának acélbetétes bakanccsal, Cumberbatch játéka erre csak rátesz egy lapáttal.
Talán csak a katarzist hiányoltam a végéről. De lehet többet már nem is bírtam volna elviselni…

Viktória_Magyar

Azta!
Nem igazán tudom, hogy hol kezdjem.
Patrick Melrose története tragikus, megindító, reménytelen és reménnyel teli. Nehéz feldolgozni…
Őszintén nem tudom megmondani, hogy láttam-e már ennyire felkavaró minisorozatot rövid életem során. Le a kalappal Benedict előtt, egy ilyen karakter ilyen élethű megformálása csak a legjobbaknak sikerülhet. És neki sikerült, amivel újra bebizonyította, hogy miért is szeretem őt színészként annyira.
És hogy miért nehéz?
– mind ismerjük a világ ezen oldalát (ha mást nem, mint én, hallomásból), de úgy gondolom, hogy képtelenség elképzelni mit érezhetnek ők, hogy mi miatt kezdik el, hogy miért jó..
– Melrosék története segít megérteni a feljebb leírt kérdéseket, de nem teszi könnyebbé a feldolgozást, inkább csak realisztikussá, kipukkasztja a buborékot amit magunkban melengettünk addig
– végül, megmutatja, hogy néha mennyire ki****tül nehéz a jó úton maradni, és mennyivel nehezebb visszatérni rá, ha már egyszer eltévelyedtünk.

Nem egy könnyed délutáni mozi, de akárcsak a Halálsoron, a Remény rabjai vagy a neves klasszisok esetében, úgy ez is egy kihagyhatatlan dolga az életnek.
Hmm..azt hiszem megyek és átgondolom az életem…See you later!

silentscream 

Nyomasztó történet arról, hogy milyen hatással lehet egy gyerekre a szülői nemtörődömség… és hogy a gyermekkorban átélt lelki trauma mennyire meghatározó lehet a későbbiekben is az ember életében. Benedict szerintem tökéletesen alakította Patrick karakterét. Tetszett, de nem biztos, hogy valaha is újranézem, kell hozzá a megfelelő lelkiállapot…

szolykahajni

1. rész: wow, ez nagyon izmos! Mindenképp folytatom, de nem darálom le, az biztos. A hangok (2014) című filmre emlékeztet kicsit a főszereplő karaktere, az nagyon para volt.

A második rész kevésbé nyűgözött le, de utána a a 3-4-5 ha nem is hozták azt a sokkot amit az első a történet jellegéből adódóan igen, azért nagyon tetszettek. B. C. további filmjeire is kíváncsi lettem, ezt a karaktert durván jól játszotta. A befejezés kicsit semmilyen lett, mármint az utolsó kb öt perc, illetve az idősíkok már annyira gyorsan váltakoztak, hogy sokszor nem tudtam, hol járunk.
Ami még nagyon jó volt a filmben B. C. alakításának kívül (mert a többi színész utána kullogott): a színek, szobabelsők, terek! Ahh, gyönyörű volt, néha szívem szerint megállítottam volna a részt, hogy gyönyörködjek benne.
Nem tudom, hogy Patrickben hogy volt ennyi erő úgy viselkedni a szüleivel ahogy, azok után, ami történt, én képtelen lettem volna rá, ezt nem annyira tudtam átérezni spoiler.
Összességében: nagyon kemény minisorozat a traumák feldolgozhatatlanságáról, de amilyen szomorú és reménytelen spoiler, annyira humoros, ironikus, szórakoztató is, úgyhogy rendesen megdolgoztat érzelmileg.

benhargreeves 

Őszinte leszek, csak Benedict Cumberbatch iránti rajongásom és tiszteletem miatt néztem végig az összes részt, ugyanis a sorozat nekem személy szerint annyira nem tetszett meg. Benedict alakítása lenyűgöző volt, mint mindig, továbbá a főszereplő háttértörténete is érdekes volt a maga depresszív, szívszorító módján, de ezen a két tényen kívül sajnos semmit sem élveztem igazán. Maga az alapkoncepció már régóta lerágott csont, így hát a történet semmi eredetivel, sajátossal nem szolgált. 2018-at írunk, szerintem a világ már elégszer látta gazdag, piszkosul kiváltságos fehér férfiak szenvedésének megfilmesítését… Mindenki egy pofátlanul gazdag naplopó, hedonista, és előkelő pozíciója révén mindenre jogosult. Valamennyi szereplő ábrázolása egysíkú volt, hiszen a nőket bántalmazott alkoholista feleségekként vagy „aranyásókként”, a férfiakat pedig nőgyűlölő pszichopatákként festették le. Nem egy színész tehetsége lett elfecsérelve ebben a sorozatban… A jelenbeni történések általában sajnos olyan vontatottak, erőltetettek voltak, hogy legtöbb esetben az epizódokra csak fél füllel figyeltem és inkább más apró, viszonylag kevés figyelmet igénylő teendővel foglaltam le magam.

Rhyme

Lassú lefolyású, viszont meglepő részek is vannak benne. Kicsit furcsa, de megvan a maga hangulata. Kicsit nehéz, felkavaró. Ezt nem tudtam volna egyszerre lenyomni, pedig csak 5 rész. Ennek ellenére tetszett. Bár lehet, hogy Benedict miatt kicsit elfogult is vagyok.

Melyviiz

Mit mondhatnék.. okos sorozat a traumáról, generációs átadásáról. Klassz színészi játék, gyönyörű helyszínek, lélegzetelállító jelenetek. Mindenféle érzelem fellelhető itt, az „awww…!”-tól egészen a „WWWAAAAA…….!!!!!”-ig.
Összességében igen – nagyon nyomasztó.
Nálam az egy nap egy rész (szigorúan nap végén!) bejött – így egészen emészthető és szerethető sorozat lett számomra.
Tegnap fejeztem be és már most hiányzik..
.. oh well.
Szerencsére van belőle könyv is.

vvn_e 

Annyira nyomasztó, hogy nem biztos, hogy bármikor újra nézném.

Erős koncepció, de valami hiányérzetem volt végig, valahogy a katarzis elmaradt. Mondjuk ebben lehet, hogy erősen benne van az is, hogy egy cikkben rendesen elspoilereztek nekem mindent a második részből. Emiatt nem is akartam sokáig folytatni az első rész után.

Benedict hozza a tőle elvárt magas színvonalat annyi csodás alakítást láttam már tőle, ez nem vitás, de valószínű a történet miatt, itt a karaktere nem tudott magával ragadni annyira.
És persze a többi színész is nagyon jó volt, de valami hiányzott nekem. Vagy csak a hype miatt.

Nem tudom, egyszer talán újranézem, talán a könyvet is elolvasom, de egyenlőre nincs hozzá lelkierőm. Az biztos, hogy a padlóra küldi az embert a történet és egy kicsit a nézőt is traumatizálja.

hraurie

spoiler

Ha nincs ott Benedict Cumberbatch neve, biztos, hogy neki sem ülök. Nem mondom, hogy zseniális, vagy hogy minden percét élveztem, de egyrészt érzelmeket váltott ki belőlem, gondolatokat, hatással volt rám, másrészt Benedict színészi játékáért és az általa hozott karakterért megérte. Minden más spoiler.

Emese_Szalai 

Nyomasztó. Az a baj, hogy az ilyen sorozatok nagyon magukba tudnak rántani. A könyvet is el akartam olvasni, de így hogy tudom milyen, biztos nem állok neki. Viszont ezt a sorozatot mindenképpen érdemes végignézni. Biztos nem fogom újranézni, de hihetetlen képi és zenei világa van! És persze Benedict iszonyú jól hozza a figurát! Eszméletlen jó ez a pasi! *-*


Népszerű idézetek

kiruu 

What's the point of a fucking window if you can't jump out of it?

kiruu 

Johnny: Patrick, how are you?
Patrick: Oh, fine. I tried to kill myself last night.

Bogesxd 

Johnny: Lovely venue.
Patrick: Yes, I'm thinking of getting cremated here myself.
Johnny: Well, no need to rush.
Patrick: I was going to wait until I die.

Bogesxd 

Depression isn't a disease, it's an entirely reasonable response.

MrsCumberbatch 

DEALER: What you want, man? What you looking for?
PATRICK: Smack.
DEALER: Shit, you a policeman?
PATRICK: Certainly not. I’m an Englishman.

1. rész
Bogesxd 

Is it.. is it dad? It is! It's just what I wanted, you shouldn't have. Fucking hell dad, what are you doing in a coffin?

MrsCumberbatch 

Julia, it’s Patrick. Are you hiding behind your machine? Ah well. Feel a little in freefall here. I wanted a friendly voice. Ah well. I love you.

4. rész
Bogesxd 

Anne: So, have you been to the..?
Patrick: The mortuary? Yes, yes, the best I've ever seen him.

molymacska

– Öcsém… Rendőr vagy?
– Tiltakozom, angol vagyok.

1. rész

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján