Patrick Melrose (2018–2018) 94

300' · angol · dráma, minisorozat
5 rész (epizódhossz: 60')

4 díj · 2 jelölés

Patrick a traumatikus, bántalmazásokkal teli gyerekkorától az önpusztító felnőtt koráig nagy utazást tesz meg. Meg kell küzdenie a démonjaival.

angol
angol · magyar

Képek 12

Szereposztás

Benedict CumberbatchPatrick Melrose
Prasanna PuwanarajahJohnny Hall
Blythe DannerNancy
Declan RodgersKevin
Hugo WeavingDavid Melrose
Allison WilliamsMarianne
Holliday GraingerBridget Watson Scott
Jessica RaineJulia
Jennifer Jason LeighEleanor Melrose
Sebastian MaltzPatrick Melrose gyerekként

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 29

Várólistára tette 217


Kiemelt értékelések

DoreenShitQ

Minden egyes perce olyan, mintha a mellkasodon ugrálnának acélbetétes bakanccsal, Cumberbatch játéka erre csak rátesz egy lapáttal.
Talán csak a katarzist hiányoltam a végéről. De lehet többet már nem is bírtam volna elviselni…

Viktória_Magyar

Azta!
Nem igazán tudom, hogy hol kezdjem.
Patrick Melrose története tragikus, megindító, reménytelen és reménnyel teli. Nehéz feldolgozni…
Őszintén nem tudom megmondani, hogy láttam-e már ennyire felkavaró minisorozatot rövid életem során. Le a kalappal Benedict előtt, egy ilyen karakter ilyen élethű megformálása csak a legjobbaknak sikerülhet. És neki sikerült, amivel újra bebizonyította, hogy miért is szeretem őt színészként annyira.
És hogy miért nehéz?
– mind ismerjük a világ ezen oldalát (ha mást nem, mint én, hallomásból), de úgy gondolom, hogy képtelenség elképzelni mit érezhetnek ők, hogy mi miatt kezdik el, hogy miért jó..
– Melrosék története segít megérteni a feljebb leírt kérdéseket, de nem teszi könnyebbé a feldolgozást, inkább csak realisztikussá, kipukkasztja a buborékot amit magunkban melengettünk addig
– végül, megmutatja, hogy néha mennyire ki****tül nehéz a jó úton maradni, és mennyivel nehezebb visszatérni rá, ha már egyszer eltévelyedtünk.

Nem egy könnyed délutáni mozi, de akárcsak a Halálsoron, a Remény rabjai vagy a neves klasszisok esetében, úgy ez is egy kihagyhatatlan dolga az életnek.
Hmm..azt hiszem megyek és átgondolom az életem…See you later!

szolykahajni

1. rész: wow, ez nagyon izmos! Mindenképp folytatom, de nem darálom le, az biztos. A hangok (2014) című filmre emlékeztet kicsit a főszereplő karaktere, az nagyon para volt.

A második rész kevésbé nyűgözött le, de utána a a 3-4-5 ha nem is hozták azt a sokkot amit az első a történet jellegéből adódóan igen, azért nagyon tetszettek. B. C. további filmjeire is kíváncsi lettem, ezt a karaktert durván jól játszotta. A befejezés kicsit semmilyen lett, mármint az utolsó kb öt perc, illetve az idősíkok már annyira gyorsan váltakoztak, hogy sokszor nem tudtam, hol járunk.
Ami még nagyon jó volt a filmben B. C. alakításának kívül (mert a többi színész utána kullogott): a színek, szobabelsők, terek! Ahh, gyönyörű volt, néha szívem szerint megállítottam volna a részt, hogy gyönyörködjek benne.
Nem tudom, hogy Patrickben hogy volt ennyi erő úgy viselkedni a szüleivel ahogy, azok után, ami történt, én képtelen lettem volna rá, ezt nem annyira tudtam átérezni spoiler.
Összességében: nagyon kemény minisorozat a traumák feldolgozhatatlanságáról, de amilyen szomorú és reménytelen spoiler, annyira humoros, ironikus, szórakoztató is, úgyhogy rendesen megdolgoztat érzelmileg.

Rhyme 

Lassú lefolyású, viszont meglepő részek is vannak benne. Kicsit furcsa, de megvan a maga hangulata. Kicsit nehéz, felkavaró. Ezt nem tudtam volna egyszerre lenyomni, pedig csak 5 rész. Ennek ellenére tetszett. Bár lehet, hogy Benedict miatt kicsit elfogult is vagyok.

vvn_e 

Annyira nyomasztó, hogy nem biztos, hogy bármikor újra nézném.

Erős koncepció, de valami hiányérzetem volt végig, valahogy a katarzis elmaradt. Mondjuk ebben lehet, hogy erősen benne van az is, hogy egy cikkben rendesen elspoilereztek nekem mindent a második részből. Emiatt nem is akartam sokáig folytatni az első rész után.

Benedict hozza a tőle elvárt magas színvonalat annyi csodás alakítást láttam már tőle, ez nem vitás, de valószínű a történet miatt, itt a karaktere nem tudott magával ragadni annyira.
És persze a többi színész is nagyon jó volt, de valami hiányzott nekem. Vagy csak a hype miatt.

Nem tudom, egyszer talán újranézem, talán a könyvet is elolvasom, de egyenlőre nincs hozzá lelkierőm. Az biztos, hogy a padlóra küldi az embert a történet és egy kicsit a nézőt is traumatizálja.

hraurie

spoiler

Ha nincs ott Benedict Cumberbatch neve, biztos, hogy neki sem ülök. Nem mondom, hogy zseniális, vagy hogy minden percét élveztem, de egyrészt érzelmeket váltott ki belőlem, gondolatokat, hatással volt rám, másrészt Benedict színészi játékáért és az általa hozott karakterért megérte. Minden más spoiler.

Emese_Szalai 

Nyomasztó. Az a baj, hogy az ilyen sorozatok nagyon magukba tudnak rántani. A könyvet is el akartam olvasni, de így hogy tudom milyen, biztos nem állok neki. Viszont ezt a sorozatot mindenképpen érdemes végignézni. Biztos nem fogom újranézni, de hihetetlen képi és zenei világa van! És persze Benedict iszonyú jól hozza a figurát! Eszméletlen jó ez a pasi! *-*

Szencsike 

Érzelmileg fel kell vérteznie magát a nézőnek, mert alaposan a falhoz keni őt a sorozat. A néző meg a szereplőket vágná a falhoz érthető okokból… Benedict Cumberbatch filmjeit sose kerestem se a tévében, se a moziban, de ennél meghozták a kedvemet, hát mondani se kell, hogy brillírozik Patrick szerepében. Fájdalmas, elgondolkodtató és reményteli a sorozat. Alig várom, hogy könyvben is olvashassam!

molymacska

NAGYON látszik, hogy könyvadaptáció, és az is, hogy a könyv egy sorozat (valószínűleg egy kisregény egy epizód) Ez pedig addig nem lenne probléma, ameddig a történet néhol túl lassú folyásúvá nem válik, máskor pedig túl nagy űröket ad (egyik részben még szokik le a drogról, a következőben már házas. WTF?)
Emellett nekem nehéz volt követni, melyik nőt honnan ismerjük (nem is sikerült, de lehet a könyv majd felhomályosít) és az sem segített ebben, hogy eléggé hasonlóan néztek ki. Na jó, a végére azért a csoportok elkülönültek, de…
A történet és a karakterek jók voltak, érdekesek, de egy lineárisabb történetvezetést értékeltem volna. Ettől függetlenül nagyjából érthető, és teljesen átérezhető Patrick története.

Melyviiz

Mit mondhatnék.. okos sorozat a traumáról, generációs átadásáról. Klassz színészi játék, gyönyörű helyszínek, lélegzetelállító jelenetek. Mindenféle érzelem fellelhető itt, az „awww…!”-tól egészen a „WWWAAAAA…….!!!!!”-ig.
Összességében igen – nagyon nyomasztó.
Nálam az egy nap egy rész (szigorúan nap végén!) bejött – így egészen emészthető és szerethető sorozat lett számomra.
Tegnap fejeztem be és már most hiányzik..
.. oh well.
Szerencsére van belőle könyv is.


Népszerű idézetek

kiruu 

What's the point of a fucking window if you can't jump out of it?

kiruu 

Johnny: Patrick, how are you?
Patrick: Oh, fine. I tried to kill myself last night.

Bogesxd 

Johnny: Lovely venue.
Patrick: Yes, I'm thinking of getting cremated here myself.
Johnny: Well, no need to rush.
Patrick: I was going to wait until I die.

Bogesxd 

Depression isn't a disease, it's an entirely reasonable response.

Bogesxd 

Is it.. is it dad? It is! It's just what I wanted, you shouldn't have. Fucking hell dad, what are you doing in a coffin?

Bogesxd 

Anne: So, have you been to the..?
Patrick: The mortuary? Yes, yes, the best I've ever seen him.

MrsCumberbatch 

Julia, it’s Patrick. Are you hiding behind your machine? Ah well. Feel a little in freefall here. I wanted a friendly voice. Ah well. I love you.

(4. rész)

molymacska

– Öcsém… Rendőr vagy?
– Tiltakozom, angol vagyok.

jancsibohi 

– (…) talán úgy tudsz innen továbblépni, ha elszakadsz végre önmagadtól és valami másnak szenteled magad.
– Egy hobbi kellene?
– Vagy valami más.
– Szerelem. Gyerekek…
– Miért ne?
– Próbálkoztam a szerelemmel számtalanszor is, mint tudod.
– Az nem biztos, hogy szerelem volt.
– Akkor is! Tapasztalatom szerint a szerelem az, ha lelkesen várod, hogy meggyógyítsák a szívedet, majd csalódsz, mert nem megy.
– Majd legközelebb!
– Persze van más veszélye is! Keserűség, dac, szarkazmus, sznobság és önmegvetés nélkül talán semmim sem marad.
– Meglehet. Vagy gondolj arra, mi férhet a helyükbe!

(3. rész)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján