Pán Péter (2003) 146

Peter Pan
113' · amerikai · kaland, romantikus, fantasy, családi 12

London egyik téli éjszakáján a kis Wendy a legendás kalóz, Hook kapitány történeteivel szórakoztatja testvéreit. A mesemondásnak Wendy apja vet véget, és másnap a szigorú Millicent néni gondjaira bízza a kislányt, akinek eltökélt szándéka, hogy ifjú hölgyet farag belőle. Csakhogy Wendy… [tovább]

Képek 62

Szereposztás

Jeremy SumpterPán Péter
Rachel Hurd-WoodWendy
Jason IsaacsMr. Darling / Hook kapitány
Ludivine SagnierCsingiling
Harry NewellJohn Darling
Freddie PopplewellMichael Darling
Lynn RedgraveMillicent néni
Richard BriersSmee
Olivia WilliamsMrs. Darling
Geoffrey PalmerSir Edward Quiller Couch

További szereplők

Kedvencelte 51

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

Andi 

Nagyon aranyos.Csingiling eléggé undok volt, de szerethető, mint mindegyik karakter.Sokszor meg fogom még nézni.

Netta88 

Nagyon sokszor láttam ezt a filmet is, de még mindig ugyanolyan jó, mint évekkel ezelőtt, bár Wendyt most én is kicsit soknak éreztem az elején, de ezt leszámítva tényleg nagyon jó mese, bármikor újra tudom nézni, és sosem marad száraz a szemem a végén. :) A zenéi is nagyon szépek. Csak ajánlani tudom kicsiknek és nagyoknak is egyaránt. :)

Valentine_Wiggin 

Ha valaki nem akarja elolvasni a J.M. Barrie könyvet, de szeretne egy viszonylag pontos képet arról, hogy miről is szól a Pán Péter, egyértelműen ez a film a legjobb választás. Akadnak benne változtatások, de egy hihetetlenül pontos adaptáció.
A karakterek gyakorlatilag tökéletesen lettek kiválasztva. Láttam más kritikákban, hogy Jeremy Sumptert páran túl idősnek tartják – itt nagyjából 12 évesnek néz ki, és az pont tökéletes. Az a gyerek és pubertáskori határ, amikor még ki érettebb, ki gyerekesebb, és így szépen megragadja, hogy a karakter elzárkózik a fejlődéstől. A színész ráadásul remekül egyensúlyozik aközött, hogy agresszív, már-már kegyetlen lépéseket tesz, majd pillanatokon belül elmosolyodik, ragyog az arca, nevet… látszik, hogy abszolút nincs képe arról, mi az álom, mi a valóság, minek van súlya, minek nincs. Az effektek ugyan régebbiek, de még ezzel együtt is nagyon szép mesevilágot sikerült megteremteni, aminek helyenként látjuk a sötét oldalát, ahogy a karakternek is.
Wendy aranyos, van rajta elég fókusz, hoz elég döntést ahhoz, hogy érződjön, itt igazából ő a valódi főhős, ő az, aki töpreng, hogy hová lépjen, kivé váljon. Jason Isaacs kellően fenyegető, de vannak nagyon erős, és nagyon filozofikus megszólalásai, amivel szépen elkapja Hook könyves jellemét.
A zene egy csoda. James Newton Howard hozza a szokásos színvonalat, teljesen elvarázsol, a „Fairy Dance” és az „I do believe in fairies” a két személyes kedvencem, de a soundtrack minden eleme megérdemelné az említést.
Amit mondtam, hogy vannak változtatások… lényegében egyetlen irritáló elem van, ez pedig spoiler
Összességében én mindenképp ajánlom ezt a filmet, felnőtteknek, kamaszoknak talán jobban is, mint gyerekeknek. Kiváló felnőttéválás történet, kiváló adaptáció, nagyon egyedi hangulattal és üzenettel, remek színészi játékkal. Nekem tartós kedvenc.

1 hozzászólás
Theana 

Ezerszer láttam, azóta is bármikor meg tudom nézni. :) Szerethető karakterek, a poénok jópofák, és Pán Péter is cuki. Szerintem nagyon jó feldolgozás, bár Wendyt néha megtudtam volna fojtani… :P

Littlegirl 

Gyerekkorom kedvenc filmfeldolgozása. Mindig is szerettem Pán Pétert, de ez fil teljesen elvarázsolt. Aranyos, humoros, kalandos film. A karakterek szerethetőek, még Hook is, akit a mesében ki nem állhattam. Viszont Csingiling….nem is tudom, ő olyan önzőnek tűnt a filmbe. De ezt leszámítva tényleg csodálatos volt. Szerintem az évek során még sokszor fogom elindítani :)

Nocharity 

Mindig emlékeztet rá, miért Pán Péter a kedvenc mesehősöm <3 Sokan elfelejtik, hogy a Disneys verziója finoman szólva is elég lájtos az eredetihez képest, amit itt viszont többé-kevésbé sikerül karakterhűen visszaadni. Mert igen, Pán Péter nem egy repülő tündérke, akitől nem kell tartani. Ahogy a könyv is írja: Játék volt ez a vadászat, mint úgyszólván minden Sehol-szigeten, csak hát épp Péternél sosem lehetett tudni, hogy mikor válik a játék véresen komollyá.
A sztori önmagában nem tudott újat mutatni, de ezt a Pán Péteres Disney meséken és a Hookon felnőve nem minuszként éltem meg. Sohaország hangulatát sikerült elkapniuk, a gyerekszínészek tetemes része pedig értékelhetően játszott. És ahogy írtam, az eredetihez is hű maradt, úgyhogy mi mást kívánhatnék még?

Ancsúr 

Talán ez az utóbbi évek legjobb Pán Péter feldolgozása! Már kívülről fújom a szövegkönyvet, de tudom, hogy még vagy százszor meg fogom nézni, mert annyira tetszik. Igazi esti mese minden generációnak!

Kemiviki 

Nagyon szeretem ezt a Pán Péter feldolgozást. Olyan aranyos és gyönyörű.
És Jeremy Sumpter <3 :D És a fene egye meg nem gondoltam volna hogy idősebb nálam.
Az a mínusz csillag Wendy állandó nyomulása miatt van, eléggé túlzásba vitték a dolgot.

Emerson 

Néha nem sikerült elvonatkoztatnom, hogy ez egy mese. Köszönhetően Wendy olyan mértékű nyomulásának, hogy már azt vártam, mikor teperi le szerencsétlen Pán Pétert, hogy lenyugodjon végre. Konkrétan úgy viselkedett, mint egy kiéhezett szuka. (ó pardon)
A látványvilág (a fentieket leszámítva) nagyon tetszett. A zenét néha túltolták, de még ezt is le lehetett nyelni. Sumpter szerintem tökéletes választás volt Pán Péter szerepére. Olyan könnyedén pattogott-repkedet, mintha eleve így született volna (ahogy utána olvastam össze is törte magát egy párszor…). Csingilinginek is jár egy csillag, mert imádtam amilyen pofákat vágott :-)

SunflowerSz 

Szerintem ez magasan a legjobb Pán Péter feldolgozás :) az egész olyan varázslatos, tipikus mesés elemekkel, de mégis vannak benne komoly pillanatok. Kedvelhetők a szereplők is, habár Csingling az eredeti mesében is eléggé kis undok és ez itt is így van, de már ennyi feldolgozás után azt hiszem az ember kezdi megérteni, hogy miért volt olyan amilyen. Jason Isaacs lehengerlő volt Hook szerepében :)


Népszerű idézetek

A halál… a legnagyobb kaland kezdete.

Dorothie

Többféle bátorság van a világon, mint hinnétek. Bátor, aki többet gondol másokra, mint magára. Apátok még soha nem ragadott kardot, nem lőtt pisztollyal, hál' istennek… De nagyon sok áldozatot hozott a családjáért. És sok álmát tette félre.

Dorothie

A lámpa az édesanya szeme. Őrzi a gyerekeket.

Valentine_Wiggin 

Péter: Iskolába kéne járnom?
Wendy: Igen.
Péter: Aztán… dolgozni?
Wendy: Igen, bizonyára.
Péter: Egy-kettőre felnőnék.
Wendy: Igen.
Péter: Belőlem nem csinálsz felnőttet.

Valentine_Wiggin 

Pán Péternek sok örömben része volt, amit más gyerekek elképzelni sem tudtak… de most épp azt az egy örömet nézte, amit ő sosem élhet át.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján