Pán Péter (2003) 67

Peter Pan
113' · amerikai · kaland, fantasy 12

London egyik téli éjszakáján a kis Wendy (Rachel Hurd-Wood) a legendás kalóz, Hook (Jason Isaacs) kapitány történeteivel szórakoztatja testvéreit. A mesemondásnak Wendy apja (Jason Isaacs) vet véget, és másnap a szigorú Millicent néni (Lynn Redgrave) gondjaira bízza a kislányt, akinek eltökélt… [tovább]

Szereposztás

Jeremy SumpterPán Péter
Rachel Hurd-WoodWendy
Jason IsaacsHook
Ludivine SagnierCsingiling
Harry NewellJohn Darling
Freddie PopplewellMichael Darling
Lynn RedgraveMillicent néni
Richard BriersSmee
Olivia WilliamsMrs. Darling
Geoffrey PalmerSir Edward Quiller Couch

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 28

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

Andi 

Nagyon aranyos.Csingiling eléggé undok volt, de szerethető, mint mindegyik karakter.Sokszor meg fogom még nézni.

Theana 

Ezerszer láttam, azóta is bármikor meg tudom nézni. :) Szerethető karakterek, a poénok jópofák, és Pán Péter is cuki. Szerintem nagyon jó feldolgozás, bár Wendyt néha megtudtam volna fojtani… :P

Bea_Csakegyolvasólány 

Gyerekkorom kedvenc filmfeldolgozása. Mindig is szerettem Pán Pétert, de ez fil teljesen elvarázsolt. Aranyos, humoros, kalandos film. A karakterek szerethetőek, még Hook is, akit a mesében ki nem állhattam. Viszont Csingiling….nem is tudom, ő olyan önzőnek tűnt a filmbe. De ezt leszámítva tényleg csodálatos volt. Szerintem az évek során még sokszor fogom elindítani :)

Ancsúr

Talán ez az utóbbi évek legjobb Pán Péter feldolgozása! Már kívülről fújom a szövegkönyvet, de tudom, hogy még vagy százszor meg fogom nézni, mert annyira tetszik. Igazi esti mese minden generációnak, aki újra, vagy még mindig fiatal akar lenni.

LukeSkywalker 

A Hook után – vagy mellett – a kedvenc Peter Pan-adaptációm.
James Newton Howard zenéje nem sokban marad el John Williams klasszikusától.
A két film között eltelt idő erősen érződik a megvalósítás terén (practical vs. digital), de egy jó film ismérve nem a technika, hanem a Történet, és mindkét Pan-film erős a történetmesélésben. A szívemhez mindig Spielberg filmje fog közelebb állni, de ez az életkoromnak, valamint Spielberg és a két Williams, Hoffman, Hoskins és Roberts iránti rajongásomnak tudható be.
Ez a film viszont szorosan a nyomában lesz, amíg csak léteznek tündérek.

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Mint már írtam, elfogult vagyok minden Pán Péter témájú dologgal kapcsolatban, kiskorom legmeghatározóbb meséjeként ezt a feldolgozást is sokszor láttam… szerencsére most ismét elém került, és még mindig fantasztikusnak találom. Remek színészi játék, és persze rejtett filozofálás a felszín alatt, ami azért minden mesébe kell, ami több korosztályhoz akar szólni.
És etalon a feldolgozások között. Van benne irritáló változtatás, de egyértelműen a legkönyvhűbb az összes film közül.

Dombi_Petra

Aranyos film, kalandokkal fűszerezve. Csingiling volt a kedvenc karakterem itt is, nem csak a mesékben. Újra nézős film, az tuti :)

Éva_Kovács_2

Elég izgalmas film volt.Csingilinget eddig se szerettem,de ebben a filmben méginkább ellenszenves volt(mindig ő áll Péter és Wendy szerelmének útjába:/) és még az se tudott meghatni,hogy a végén spoiler.A zene nagyon tetszett,na meg Pán Péter.:) Csak az nem volt az igazi,hogy a végén mindenkispoiler.Nem tudom mit fog majd csinálni spoilerSohaországban. Voltak benne a könyvhez nagyon hű párbeszédek,történések(főleg az elején) és a végén a stáblistában felfedeztem egy magyar kompositort is!:)

Pecsikorn

A Wendy-t játszó színésszel (Rachel Hurd-Wood) nem vagyok kibékülve, de nem olyan rossz. Inkább maradok az animációs változatnál.

Pennmenelien

Pán Péter történetét szeretem, ez a feldolgozás is aranyos volt, a zenéje pedig egyszerűen káprázatos.


Népszerű idézetek

Michie

Többféle bátorság van a világon, mint hinnétek. Bátor, aki többet gondol másokra, mint magára. Apátok még soha nem ragadott kardot, nem lőtt pisztollyal, hál' istennek… De nagyon sok áldozatot hozott a családjáért. És sok álmát tette félre.

Michie

A lámpa az édesanya szeme. Őrzi a gyerekeket.

Michie

Wendy, egy lány húsz fiúval is felér.

Valentine_Wiggin 

Wendy: Ön uram, erkölcstelen, és csak egy félember.
Péter: Miért vagyok félember?
Wendy: Mert csak gyerek vagy.

Valentine_Wiggin 

Péter: Iskolába kéne járnom?
Wendy: Igen.
Péter: Aztán… dolgozni?
Wendy: Igen, bizonyára.
Péter: Egy-kettőre felnőnék.
Wendy: Igen.
Péter: Belőlem nem csinálsz felnőttet.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján