Pán Péter (2003) 108

Peter Pan
113' · amerikai · kaland, fantasy 12

London egyik téli éjszakáján a kis Wendy a legendás kalóz, Hook kapitány történeteivel szórakoztatja testvéreit. A mesemondásnak Wendy apja vet véget, és másnap a szigorú Millicent néni gondjaira bízza a kislányt, akinek eltökélt szándéka, hogy ifjú hölgyet farag belőle. Csakhogy Wendy… [tovább]

Képek 54

Szereposztás

Jeremy SumpterPán Péter
Rachel Hurd-WoodWendy
Jason IsaacsMr. Darling / Hook kapitány
Ludivine SagnierCsingiling
Harry NewellJohn Darling
Freddie PopplewellMichael Darling
Lynn RedgraveMillicent néni
Richard BriersSmee
Olivia WilliamsMrs. Darling
Geoffrey PalmerSir Edward Quiller Couch

További szereplők

Kedvencelte 40

Várólistára tette 73


Kiemelt értékelések

Andi

Nagyon aranyos.Csingiling eléggé undok volt, de szerethető, mint mindegyik karakter.Sokszor meg fogom még nézni.

Theana 

Ezerszer láttam, azóta is bármikor meg tudom nézni. :) Szerethető karakterek, a poénok jópofák, és Pán Péter is cuki. Szerintem nagyon jó feldolgozás, bár Wendyt néha megtudtam volna fojtani… :P

Valentine_Wiggin 

Ha valaki nem akarja elolvasni a J.M. Barrie könyvet, de szeretne egy viszonylag pontos képet arról, hogy miről is szól a Pán Péter, egyértelműen ez a film a legjobb választás. Akadnak benne változtatások, de egy hihetetlenül pontos adaptáció.
A karakterek gyakorlatilag tökéletesen lettek kiválasztva. Láttam más kritikákban, hogy Jeremy Sumptert páran túl idősnek tartják – itt nagyjából 12 évesnek néz ki, és az pont tökéletes. Az a gyerek és pubertáskori határ, amikor még ki érettebb, ki gyerekesebb, és így szépen megragadja, hogy a karakter elzárkózik a fejlődéstől. A színész ráadásul remekül egyensúlyozik aközött, hogy agresszív, már-már kegyetlen lépéseket tesz, majd pillanatokon belül elmosolyodik, ragyog az arca, nevet… látszik, hogy abszolút nincs képe arról, mi az álom, mi a valóság, minek van súlya, minek nincs. Az effektek ugyan régebbiek, de még ezzel együtt is nagyon szép mesevilágot sikerült megteremteni, aminek helyenként látjuk a sötét oldalát, ahogy a karakternek is.
Wendy aranyos, van rajta elég fókusz, hoz elég döntést ahhoz, hogy érződjön, itt igazából ő a valódi főhős, ő az, aki töpreng, hogy hová lépjen, kivé váljon. Jason Isaacs kellően fenyegető, de vannak nagyon erős, és nagyon filozofikus megszólalásai, amivel szépen elkapja Hook könyves jellemét.
A zene egy csoda. James Newton Howard hozza a szokásos színvonalat, teljesen elvarázsol, a „Fairy Dance” és az „I do believe in fairies” a két személyes kedvencem, de a soundtrack minden eleme megérdemelné az említést.
Amit mondtam, hogy vannak változtatások… lényegében egyetlen irritáló elem van, ez pedig spoiler
Összességében én mindenképp ajánlom ezt a filmet, felnőtteknek, kamaszoknak talán jobban is, mint gyerekeknek. Kiváló felnőttéválás történet, kiváló adaptáció, nagyon egyedi hangulattal és üzenettel, remek színészi játékkal. Nekem tartós kedvenc.

1 hozzászólás
Bea_Csakegyolvasólány 

Gyerekkorom kedvenc filmfeldolgozása. Mindig is szerettem Pán Pétert, de ez fil teljesen elvarázsolt. Aranyos, humoros, kalandos film. A karakterek szerethetőek, még Hook is, akit a mesében ki nem állhattam. Viszont Csingiling….nem is tudom, ő olyan önzőnek tűnt a filmbe. De ezt leszámítva tényleg csodálatos volt. Szerintem az évek során még sokszor fogom elindítani :)

Ancsúr 

Talán ez az utóbbi évek legjobb Pán Péter feldolgozása! Már kívülről fújom a szövegkönyvet, de tudom, hogy még vagy százszor meg fogom nézni, mert annyira tetszik. Igazi esti mese minden generációnak!

Kemiviki 

Nagyon szeretem ezt a Pán Péter feldolgozást. Olyan aranyos és gyönyörű.
És Jeremy Sumpter <3 :D És a fene egye meg nem gondoltam volna hogy idősebb nálam.
Az a mínusz csillag Wendy állandó nyomulása miatt van, eléggé túlzásba vitték a dolgot.

Emerson 

Néha nem sikerült elvonatkoztatnom, hogy ez egy mese. Köszönhetően Wendy olyan mértékű nyomulásának, hogy már azt vártam, mikor teperi le szerencsétlen Pán Pétert, hogy lenyugodjon végre. Konkrétan úgy viselkedett, mint egy kiéhezett szuka. (ó pardon)
A látványvilág (a fentieket leszámítva) nagyon tetszett. A zenét néha túltolták, de még ezt is le lehetett nyelni. Sumpter szerintem tökéletes választás volt Pán Péter szerepére. Olyan könnyedén pattogott-repkedet, mintha eleve így született volna (ahogy utána olvastam össze is törte magát egy párszor…). Csingilinginek is jár egy csillag, mert imádtam amilyen pofákat vágott :-)

Romy 

Elég izgalmas film volt.Csingilinget eddig se szerettem,de ebben a filmben méginkább ellenszenves volt(mindig ő áll Péter és Wendy szerelmének útjába:/) és még az se tudott meghatni,hogy a végén spoiler.A zene nagyon tetszett,na meg Pán Péter.:) Csak az nem volt az igazi,hogy a végén mindenkispoiler.Nem tudom mit fog majd csinálni spoiler Sohaországban. Voltak benne a könyvhez nagyon hű párbeszédek,történések(főleg az elején) és a végén a stáblistában felfedeztem egy magyar kompositort is!:)

happybeboop 

Nálam valahogy mindig is a rajzfilm marad meg az igazinak, de ez a feldolgozás is egész jól sikerült. Egy könnyed családi film, ami a gyerekeknek tuti tetszeni fog.

Pecsikorn

A Wendy-t játszó színésszel (Rachel Hurd-Wood) nem vagyok kibékülve, de nem olyan rossz. Inkább maradok az animációs változatnál.


Népszerű idézetek

Dorothie

A lámpa az édesanya szeme. Őrzi a gyerekeket.

Dorothie

Többféle bátorság van a világon, mint hinnétek. Bátor, aki többet gondol másokra, mint magára. Apátok még soha nem ragadott kardot, nem lőtt pisztollyal, hál' istennek… De nagyon sok áldozatot hozott a családjáért. És sok álmát tette félre.

Valentine_Wiggin 

Péter: Iskolába kéne járnom?
Wendy: Igen.
Péter: Aztán… dolgozni?
Wendy: Igen, bizonyára.
Péter: Egy-kettőre felnőnék.
Wendy: Igen.
Péter: Belőlem nem csinálsz felnőttet.

Valentine_Wiggin 

Wendy: Ön uram, erkölcstelen, és csak egy félember.
Péter: Miért vagyok félember?
Wendy: Mert csak gyerek vagy.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján