Owolui Cheongchun (2021–2021) 8

Youth of May / May Youth · 오월의 청춘
70' · dél-koreai · dráma, romantikus, sorozat, ifjúsági 15
1 évad · 12 rész

6 díj · 4 jelölés

Hee Tae Gwangju büszkesége lesz, amikor bekerül az orvosi szakra a Szöuli Nemzeti Egyetemen a legmagasabb pontszámmal. A legjobb barátja, Kyung Soo lelkes demokráciapárti aktivista, aki nyitni akar egy illegális klinikát olyan diákok számára, akik menekülnek a kormányzat elől. Egy nap egy gyári… [tovább]

Szereposztás

Lee Do HyunHwang Hee Tae
Go Min ShiKim Myung Hee
Lee Sang YiLee Soo Chan
Geum Sae RokLee Soo Ryun
Oh Man SukHwang Gi Nam
Uhm Hyo SubLee Chang Geun
Kim Won HaeKim Hyun Cheol
Hwang Young HeeChoi Soon Nyeo
Shim Yi YoungSong Hae Ryeong
Kim Eun SooLee Gwang Gyu

További szereplők

Owolui Cheongchun (2021–2021)
Forgatókönyvíró

Gyártó
KBS2

Kedvencelte 2

Várólistára tette 26


Kiemelt értékelések

Theana 

Nem terveztem belenézni eredetileg, de a Snowdrop után nagyon szerettem volna többet megtudni a 80-as évek Koreájáról, megvan a maga hangulata annak a kornak is a diktatórikus rendszer borzalmaitól függetlenül. Nagyon érdekes kérdéseket feszeget a túléléssel, a felelősségvállalással kapcsolatban. A sorozat egy mintapéldája annak, hogy milyen az, amikor a képzelet találkozik a valósággal. Az eleje csacska, aranyos, nagyon gyermeteg egy szempontból, szeret önfeledten, pedig nem szabadna, de megy a saját feje után, hisz benne, hogy van egy távoli jövő, amelyben minden jó annak ellenére, hogy a jelen borzalmas. És nagyon jó benne, hogy ezt elhitesse a nézővel. Majd lassan, de egyre jobban, behúzza őt a mély vízbe. Ha hideg lenne, rögtön kiugrana, nemde? De ez a buta, buta csak megy tovább, pedig már alig kap levegőt a vízben. Nagyon kegyetlen. Régen éreztem át ennyire egy filmcímet.


Népszerű idézetek

Theana 

Lee Soo Chan: Three days. The world I believed in crumbled in just three days.

1. évad 12. rész – The First May
Theana 

Kim Myung Hee: Lord, if something unexpected happens and we have to let go of each other's hands, please don't let the sorrow overwhelm the lives of those left behind. Even if the tears we shed fill up to our chins, please don't let us drown and give us the power and courage to swim safely throughout this life.

1. évad 12. rész – The First May

Hasonló filmek címkék alapján