Ölni kíméletesen (2012) 30

Killing Them Softly
97' · amerikai · dráma, thriller, krimi

George V. Higgins azonos című regényének adaptációja. A film középponjában Jackie Cogan (Brad Pitt) áll, aki a maffia profi behajtóembereként egy nagy összegben játszott illegális pókerverseny eltűnt nyereményének nyomába ered. Azt a pénzt kell előkerítenie, amit egy magas tétekben játszott, a… [tovább]

Szereposztás

Brad PittJackie
James GandolfiniMickey
Richard JenkinsSofőr
Ray LiottaMarkie Trattman
Scoot McNairyFrankie
Ben MendelsohnRussell
Vincent CuratolaJohnny Amato
Christopher BerryTaxi sofőr ügynök
Sam ShepardDillon

Kedvencelte 1

Várólistára tette 27


Kiemelt értékelések

happybeboop 

Brad Pitt most is, mint mindig kiváló. És James Gandolfini, hát igen, minél többet látom ezt az embert, annál jobban rajongok érte. Maga a film, olyan gyorsan elrepült, hogy nem is értem, hogyan hisz, olyan rövid cselekménynek tűnt. De ez is annak a jele, hogy igazán érdemes megnézni.

Mr_White 

Totálisan elvesztegetett idő az életedből. Valaki nagyon Tarantino és Guy Ritchie akart lenni egyszerre, de nagyon mellényúlt. Történet: nulla, párbeszédek: nulla, feszültség: nulla, humor: nulla, tempó: nulla, egy nagy nulla az egész. Nem tudom mit gondolt Pitt, amikor ebbe belevágott, de mint producernek az első snittek megnézése után kellett volna kirúgnia a rendezőt.

komocsitamas 

Bajban vagyok. A legnagyobb probléma a filmmel, hogy nem igazán tudja eldönteni, milyen műfaj is szeretne lenni. Krimi? Dráma? Thriller? Ezeket a zsánereket próbálja vegyíteni több-kevesebb sikerrel. Ezen kívül a játékidő kevesebb, mint 100 perc, mégis egy-két jelenetet indokolatlannak éreztem. Alapjáraton én kedvelem a vékony történettel rendelkező bűnügyi filmeket, ha azok kárpótolnak valami mással, mint ahogy Tarantino szokott a frappáns párbeszédekkel, vagy Guy Ritchie a poénokkal, azonban itt ez egy-két jó dialógust leszámítva nem nagyon történt meg. Összességében nem igazán jó film, de azért nem olyan rossz, mint amennyire leszavazták. Én nem bántam meg, hogy megnéztem, viszont ettől függetlenül még egy kihagyható darab.


Hasonló filmek címkék alapján