Egy igazán dühös ember (2021) 27

Wrath of Man
119' · amerikai · akció, dráma, thriller, krimi

H múltjáról szinte semmit sem tudnak kollégái és társai. A férfi egy készpénzt szállító teherautó-társaságnál dolgozik Los Angelesben. H teljesen hideg és kimért temperamentuma azonban teljesen megváltozik, amikor az egyik megbízás közben rajtuk ütnek, a tét pedig nem kicsi. A zseniális Guy… [tovább]

angol
magyar

Képek 12

Szereposztás

Jason StathamH
Holt McCallanyBullett
Josh HartnettBoy Sweat Dave
Scott EastwoodJan
Jeffrey DonovanJackson
Lyne ReneeKirsty
Darrell D'SilvaMike
Laz AlonsoCarlos
Tadhg MurphyShirley
Deobia OpareiBrad

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 84


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Hoppá :)) Visszatér a bizalmam Guy Ritchie munkásságával kapcsolatban? Én Statham-et nem kedvelem, de nem is miatta, inkább Holt McCallany miatt néztem meg, + ajánlották, most már többen is, úgyhogy inkább beadtam a derekam és megnéztem a stáblistát. Az ezüstrókába hajló úriember nálam szívet lopott a Mindhunterben, meg nem tudnám magyarázni, hogy mit látok (pluszként) ebben a mackós emberben, de a tekintetét mindenesetre édemes figyelni, amikor játszik: van ott – mégha a kék szem általában ridegnek is tűnik – valami mélység, valami mélyről jövő emberi kedvesség, talán jóság, ha nagyon szentimentális akarok lenni. Pont emiatt egyáltalán nem lepett meg a cselekmény – spoiler, egyebekben azonban jó kis akciófilm. Nekem semmi sem lógott a levegőben, közérthető, indokolt, alátámasztott. Statham miatt nem érdemes megnézni, belőle abszolút hiányzik Bruce Willis teljesen természetes humora és bája, ő egyszerűen csak ősmacsó, semmi egyéb. Alfa az alfák között és teszi a dolgát – unalmas figura. A mellékszereplői azonban rendkívül meglepő jeleneteket pakolnak az asztalra, élvezet nézni. A lövöldözést élveztem a legjobban, nem hiányzott nekem semmi dráma, néztem volna még egy kicsivel több vért, de kimondottan ez sem hiányzik. Egynek feltétlenül jó, egészen üdítő volt az agyatlan hentelős filmek között, a kivitelezése és a zenéje pedig simán felhúzza egy 8-ig.

Pistee66 

Nem gondoltam volna, hogy egy Jason Statham főszereplésével készült film megnézése után ilyen elégedetten hagyom el egy moziterem légterét. Igaz valószínűleg inkább Guy Ritchie-nek köszönhetem ezt az élményt, aki szintén egy kicsit másfajta filmet készített, mint amit eddigi karrierje során megszoktunk tőle, vagy annak hogy mostanában kevés ilyen kemény, tökös és sallangmentes akciófilm készül. Az angol műugró „fenomén” ismét csak a szokásos formáját hozta, de most egy sokkal izgalmasabb és szórakoztatóbb körítésben kaptam ezt. A film azzal lehetett volna még jobb, ha a nagyon dühös főszereplő egy másik színész alakításában jelenik meg. Esetleg Idris Elba vagy Charlie Hunnam.
Igaz, nekem ez így is nagyon tetszett! A vetítés után közvetlenül még ennél is jobb csillagozást adtam volna rá, de az eltelt néhány órában ülepedett az élmény és visszafogotabban ajnározom a filmet, amit még így is nagyon frankó darabnak tartok. Utólag már több problémát is látok, de a nézés közben ezek nem tűntek fel a film tempója és szórakoztató jellege miatt, ami azt is jelenti, hogy tökéletes film azok számára, akik nem akarnak sokat gondolkozni a mondanivalón, mert az nem nagyon van, csak sodródni a film jelentette élménnyel.
Mindig is imádtam a jó kis akciós, „lövöldözős” thrillereket; nem hiába az egyik kedvencem a Szemtől szemben, bár ez a film természetesen nem olyan jó, mint Michael Mann mesterműve.
A többi színész számomra teljesen megfelelt az általuk játszott karaktereik megjelenítésére, bár senkinek sem kellett nagyon megerőltetni magát, mint egy drámában, hiszen ez csak egy hentelős, rablós akció film. Scott Eastwood pedig remélem több ilyen típusú szerepet is be fog vállani, mert nagyon illett hozzá és nem a színészi kvalitására célzok ezzel.
A kisérő zene pedig kiemelkedően illeszkedik és dramatizálja a cselekményt.
Némileg a régebbi filmek jutottak az eszembe, mert manapság nem nagyon találni olyan filmet ezen kívül, amelybe az alkotók ne szuszakoltak volna be néhány homokos figurát. Számomra ezek pedig nagyon zavaróak. Nem az Elton John és Queen típusú filmekre gondolok, amelyekben ezek fontos tényezők, hanem az ordítóan felesleges beleerőltetett karakterek miatt…
Nagyon jó kis szórakozás, érdemes megnézni!

Elmer 

Igaza volt @strangelove-nak, Guy Ritchie rég nem csinált ilyen jó filmet. Bosszú és heist filmes tematika keveredik egy olyan feszültségbombában, hogy a végén szerintem fel is ment a vérnyomásom. Magam nem vagyok különösebben nagy Statham fan, de itt nagyon jól működött. A zene külön meglepetés volt, gyakorlatilag egy főszereplő majdhogynem.

1 hozzászólás
monokrom22 

Az Egy igazán dühös ember talán nem lesz akkora klasszikus, mint Guy Ritchie és Jason Statham korábbi dobásai, de egy igazán üdítő darab a mostani akciófilmes felhozatalban. Nagyobb hangsúlyt fektet a realisztikusságra, az akció igazán jól sikerült, a sztori egyszerű, mégis sikerül olyan oldalról és olyan csavarral bemutatni, hogy ne legyen unalmas, bár a két órán lehetett volna rövidíteni és főleg az arányokon javítani. A dialógusok rendben vannak, a humor sziporkázó, Statham hengerel, a mellékszereplők többségére pedig nem lehet egy rossz szavunk sem.

iamwiki 

Jason megin odatette magát. Kiváló teljesítés és a film is nagyon izgalmas volt számomra. Nagy kedvenc Statham.

balagesh

Az Eastwood-srácnak annyira erős a filmes jelenléte, hogy biztos vagyok benne, rengeteg hangsúlyosabb mellékszerepet fog kapni. Itt semmiféle színészi teljesítményt nem kell nyújtania, egyszerűen csak magát kell adnia. Még Statham is érdektelen mellette, ui. a filmnek az egyik fő baja éppen az, hogy Statham érthetően lelkileg kisütött, terminátorállapotba kerül, azaz a bosszút sem hajszolja, hanem faarccal teszi a dolgát, ettől viszont semmilyen lesz. A cselekmény egyenetlenségei még inkább bosszantottak. A bemutatóban is szerepel, ahogy az emberei megtámadják a furgonját, és mindenki meglepődik, holott addig mintha az lett volna, hogy a saját csapatával szorosan együttműködik. A bosszúállás lényege is megalapozatlan: majd a róka újra eljön a csirkéért – de ez csak úgy történik. Plusz akár van emléke a főhősnek, akár csak a visszanézett felvétel pixeleiről vesz le valamit, a keresés folyamán ezt sem használja fel. Andy Garcia is csak felbukkan, a kettejük kapcsolata lóg a levegőben. Ez egy olyan film lett, amiről az alkotók is azt gondolták, Jason nagyon kemény, lelő mindenkit, a népeknek ennyi úgyis elég. Hát nem.

Tigrincs

Feszült hangulatú krimi, akció, remek kikapcsolódás volt. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy megnéztem az előzetesét: túlságosan sok információt oszt meg. A hangulat összetéveszthetetlen, közben meg klasszikus spoiler ,illetve nekem a zene is nagyon tetszett, Statham is hozta a szokásos jó színvonalat. Szeretem Guy Ritchie filmjeit, ez sem okozott csalódást, bár sztoriban nem a legcsavarosabbak közül való.

Ainsel

Guy Ritchie filmnek ez most nekem nagyon kevés volt. Sima, „egyszernézős” akciófilmként viszont egy jobb darab, bár tipikus „felbosszantják-bosszút áll” film. Jason Stathamtől itt sem kívántak komoly színészi alakítást, gyakorlatilag pislogás nélkül, egyféle arckifejezéssel (fenyegető) tolta végig a film 99%-át, nagyjából ahogy szokta. Persze jól áll neki a terminátor szerep, de láttuk már tőle milliószor. És ahhoz képest, hogy elvileg ugye állati pipa, én nem úgy éreztem. Mármint persze, bedarál egy csomó embert, de inkább mint egy robot. Nem éreztem mögötte azt az indulatot, aminek pedig nagyon ott kellett volna lennie. Basszus, még John Wick is durvábban bekattant a kutyája miatt…
A végén is elmaradt a katarzis, valahogy nem éreztem elégnek. spoiler Akárhogy nézem, sajnos nem volt az igazi. Inkább újranézem az Úriembereket, aztán szépen sorban Ritchie régebbi gengszter filmjeit. Ez, azokkal ellentétben biztos nem lesz újranézős.


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján