Nyakunkon az élet (1994) 54

Reality Bites
99' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték 12

Lelaina egy reggeli tévéműsor stábjában dolgozik asszisztensként. Mindez azonban nem elégíti ki. Titokban dokumentumfilmet forgat a kilencvenes évek Amerikájának generációjáról, a saját generációjáról. A videokamerájával mindent rögzít, ami vele és a barátaival történik. Így azt is, hogy a… [tovább]

angol

Képek 4

Szereposztás

Winona RyderLelaina Pierce
Ethan HawkeTroy Dyer
Janeane GarofaloVickie Miner
Steve ZahnSammy Gray
Ben StillerMichael Grates
Renée ZellwegerTami
Swoosie KurtzCharlane McGregor
Joe Don BakerTom Pierce
Harry O'ReillyWes McGregor
Susan NorfleetHelen Anne Pierce

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 73


Kiemelt értékelések

krlany 

Nekem ez most nagyon adta, az összes intellektuális szöveggel, mely visszahozta a 90-es évek világmegváltós hajnalig kocsmabeszélgetéseink feelingjét… az 1969 után a másik életérzésfilm, ami az enyém, így két napon belül. Nem tudom mi van, de jó a filmjárás.:D Szerintem amúgy nincs értelme hasonlítgatni a Mielőtt… filmekhez, mert teljesen más sztoriban, életérzésben, mindenben. Az a gitár meg igen jól áll kisbarátunknak.:)

snowden 

Az az érdekes benne, hogy tele van iszonyat giccses párbeszédekkel, sokszor tiszta nyál az egész, és még ezzel együtt is úgy éreztem, őszinte film, és érdemes volt megnézni. Na ezt adjátok össze :D. Winona Ryder nagyon jó, és Ben Stiller rendezése is oké. Abszolút elkapott ennek az egész sztorinak/élethelyzetnek a hangulata.

A benzinkutas táncjelenetnek meg szerintem ott a helye a legjobb filmes táncjelenetek között*. Csakis a 90-es években voltak képesek így mozogni az emberek :DD.

* Na persze szigorúan a Trópusi viharos Les Grossman mutatványa után

https://www.youtube.com/watch…

1 hozzászólás
Mr_Catharsis91 

A coming of age feeling-et egész jól adta át, de a romantikus háromszög nekem sem jött be. :(

Little_Monster 

Összehasonlítva a Before Sunrise-al, itt Ethan Hawke egyenesen elviselhetetlen volt. Ben Stiller Winona karakterét nagyon elkapta, bájos, kedves, szomszédlányos volt, miatta megérte megnézni. A hangulata és mondanivalója is átjött, megértem, hogy mikor elkészült, miért lett olyan népszerű. Sajnos én az ilyen Troy Dyer féle fazonokat nagyon nem csípem, így ez sokat elvesz a filmélményből.

leckware

Őszintén szólva kicsit csalódtam ebben a filmben. Nem a magas elvárások, hanem az érdekes alaphelyzet miatt. Azt vártam, hogy a lány helyzetével, az egész kora 20-as évek tehetetlenségével fog foglalkozni, erre egy giccses szerelmi háromszögre tereli a hangsúlyt és a film végére ott hagyja a szereplőket, ahonnan elindultak. 5 pont lenne a középszerűsége miatt, a plusz egyet csak a 90-es évek retró bónuszért kapja.


Népszerű idézetek

Szilvás

Az élet lutri. Jelentéktelen tragédiák és menekülések sorozata. Inkább a részletekben lelem örömömet: mint amilyen egy friss sajtos buci – az legalább finom. Vagy az ég, tíz perccel azelőtt, hogy elered az eső… A pillanat, amikor a nevetésed átmegy vihogásba… Ilyenkor hátradőlök, megszívom a cigarettámat, és olvadozom a gyönyörtől.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján