Facérok (1992) 43

A film hat nyughatatlan huszonéves fiatal története, akik kifizetendő számlákkal, ilyen-olyan munkahellyel és a szerelem örök vágyával terhesen teszik első önálló lépéseiket az ÉLETben. Közösek az álmaik, a zenéjük és a ház, amelyben lakást bérelnek. Steve, aki már belefáradt a taktikázásba és a… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Bridget FondaJanet Livermore
Campbell ScottSteve Dunne
Kyra SedgwickLinda Powell
Matt DillonCliff Poncier
Sheila KelleyDebbie Hunt
Jim TrueDavid Bailey
Bill PullmanDr. Jeffrey Jamison
James Le GrosAndy
Eric Stoltzpantomimes
Jeremy PivenDoug Hughley

További szereplők

Kedvencelte 11

Várólistára tette 69


Kiemelt értékelések

Márta_Péterffy 

Kedves film, kicsit több humort vártam tőle,de azért egy estére jó volt. A grunge zene nem az én világom, de a Pearl Jam tetszett.

krlany 

Pearl Jam, Soundgarden, ilyenek… Kell ennél több? Arról nem is beszélve, hogy a Pearl Jam-től a The State Love and Trust az egyik kedvencem, ők meg erre buliznak…
Ebből tanultuk meg anno, hogy az exed nálad maradt pólója mire használható a legjobban, és hogy a tüsszentésteszt tisztánlátásra ad okot!;)

4 hozzászólás
Lali 

Az úgy volt, hogy az Agymanókat akartam volna megnézni, de tíz perc után feladtam, mert túl zajos volt. Mondtam nézzük meg ezt, jókat olvastam róla itt a Snitten.
Először ez se volt könnyebb (lehet, hogy csak én voltam fáradt), nem találtam a ritmust, nem tudtam mit kezdeni Kyra Sedgwick arcával, stb.
Aztán lassan belejöttünk, én és a film.

Azt mondhatom, hogy ez egy kedves film. Egészen egyedi hangulta van, bár persze némileg a Jóbarátok és az Igazából szerelem keverékének tűnik.
Azonban ha megnézzük az évszámokat, azt láthatjuk, hogy bizony ez a film a fenti kettő előtt készült, szóval inkább eredetként kell rágondolni.
Tökéletesen megértem azokat, akik hasonló életkorban, életállapotban valamikor ezt a filmet nagyon a magukénak érzeték, vagy érzik akár most is.
Tényleg kedves, szerethető az egész film és társaság.
Sok zene van benne – nem mondhatnám, hogy az én világom, de egyben van a film egészével.
Örülök, hogy megnéztem, jólesett a bája, emberszeretete.
Egyértelműen ajánlható, annál is inkább, mert úgy látom általában sokaknak nálamnál is jobban tetszik.

Stendhal

óhhh, igen. Bár engem néhány évvel később kapott el a gépszíj, de ez a film ikonikus jelentőséggel bírt. Hogy is volt?
„A barátom nagy hatással van rám. Ő zenész. A zenekarának a múlt hónapban jelent meg lemeze. Mellesleg festőművész is. Igazi reneszánsz ember.” – ahha
Jajdejóvolt

meseanyu

Ez a nagy egyetemi kultfilmjeink közé tartozott, imádtuk. Jó sztori, jó zene, jó színészek.

Kiss_Ákos

Ez egy igazi romantikus, zenés „hangulatfilm”, amit szerintem csak az ért igazán, aki a ’90es évek grunge korszakában volt fiatal. A soundtrack pedig nagyon erős, erről bővebben itt írtam már:

http://3mmm.blog.hu/2015/03/03/a_grunge-szori_403

csartak

Újranéztem, mert eszembe jutott az Alice In Chains koncert miatt.


Népszerű idézetek

Stendhal

A barátom nagy hatással van rám. Ő zenész. A zenekarának a múlt hónapban jelent meg lemeze. Mellesleg festőművész is. Igazi reneszánsz ember.

rocketdog 

Ezt mindig nagyon jól tudtam. Szakítani valakivel és vissza sem nézni.

rocketdog 

Néhány isteni hetet töltöttünk együtt, de a lelkem furcsán működik. Amikor jól érzem magam már várom, hogy mikor ér véget. S nem tudok rájönni, hogy én vagyok ilyen vagy az élet tesz ilyenné.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján