Nagy Sándor, a hódító (2004) 137

Gyermekkora óta diadalról és harcról álmodozott. Egy csöpp országból indult el, és mire 25 éves lett, meghódította az ismert világ nagy részét. A kis macedón sereget a hatalmas Perzsa Birodalom ellen vezette, elfoglalta Egyiptomot, majd a sivatag után a hófödte hegycsúcsok felé kanyarodott:… [tovább]

angol

Szereposztás

Anthony Hopkinsidős Ptolemaiosz
Angelina JolieOlympiasz
Val KilmerPhilip
Connor Paolofiatal Alexander
Colin FarrellAlexander
Christopher PlummerArisztotelész
Jared LetoHephaestion
Jonathan Rhys MeyersCassander
Ian BeattieAntigonus
Rory McCannCrateros

További szereplők

Kedvencelte 11

Várólistára tette 72


Kiemelt értékelések

krlany 

Én szeretem a nagyszabású, monumentális filmeket, de ez túl hosszú. És ez a szerep Brad Pitt-nek anno jobban állt volna. Nekem hiányzott a karizmatikus személyiség, akit követni lehet. Ezért az emberért nem lett volna érdemes meghalni. Colin Farrell-ből ez a fajta nagyság hiányzik. Kár. Viszont a többiek tetszettek: Angelina Jolie, Jared Leto, Val Kilmer. Jonathan Rhys Meyers-ből viszont keveset láttam, ezt azért sajnálom, hogy neki most csak ennyi jutott.
A babyloni díszlet valami fantasztikusan gyönyörű.
Nagy Sándort én ennél összetettebb személyiségnek gondolom. Itt egy dicsőséghajhász hisztigép. De ő ennél több volt, különben nem tudott volna ekkora birodalmat meghódítani, ennyi embert, ennyi ideig maga mellé állítani. Hiányzik innen még jó pár dolog, ami miatt tisztelték, szerették és követték.

PandamoniumMukics

Biztos sokan furán fognak rám nézni, azután, hogy ezt mondom: nekem ez egy kedvenc film. Számomra abszolút nem volt unalmas, minden percét szeretem, történetet, a színészeket, a zenét. Nem változtatnék rajta semmit. Egyébként is Nagy Sándor a kedvenc történelmi személyem, és Colin miatt meg aztán végképp biztos volt, hogy nem hagyom ki. Nem tudom hányszor láttam már, de legalább 4-5-ször, csakis eredeti nyelven. Egyetlen egyszer néztem bele szinkronosan, de mikor meghallottam, hogy Colin magyar hangja Kálloy Molnár Péter, majdnem gutaütést kaptam, és rögtön el is kapcsoltam.
(Később lett érdekes, mikor Jared Leto is a kedvencek közé emelkedett, hogy ebben a filmben őt akkor még észre se vettem.)

Ufír 

Végigszenvedtem, pedig nem lett volna annyira nagyon rossz, de rettenetesen hosszú.

Nympha17 

Régen jobban lenyűgözött ez a film. Most jobbára zavart, hogy túl sokszor beszélnek rímekben benne, rengeteg hasonlattal tűzdelve, amire nem hiszem, hogy annyira nagy szükség lett volna.
A személyét szerintem jól sikerült elkapniuk, azt hogy mik lehettek a vágyai és a hirtelen haragos pillanatait. Érdekes volt viszont, hogy ezt mind az anyjára vezették vissza. Persze a szülők nem egészséges kapcsolata szerepet játszathatott a személyisége kialakulásában, de az inkább tény, hogy a nagy embereknél akik nagy tetteket visznek véghez, nincs mindig teljesen rendben minden odabent. Valamilyen oknál fogva.
Ami a szexualitást illeti, én úgy éreztem, hogy túl nagy szerepet kapott. Olyan hollywoodias módon. Persze a mai embernek érdekes/megbotránkoztató, hogy kb. mindenki mindenkivel csinálta akkoriban, hisz az ókorban sokkal lazábban kezelték ezt a témát, de pontosan az ilyen filmek miatt van, hogy az átlag embernek az ókorról rögtön az LMBT jut eszébe. Ebből a szempontból nagyon Alexandrosz magánéletére koncentráltak, és sok fontosabb pillanatot az életéből épp csak megemlítettek.

Midnightsp

Nekem azt mondták, hogy ez a film amúgy jó.:D
Hát nem.

Semmi koherencia nem volt az egészben. A dramaturgiai megoldások erősen a Szulejmánra hajaztak, főleg a Jolie-s jelenetek. Colin Farrell úgy kiabált a lován, mint egy jóllakott óvodás amikor repetát kér a menzán. Jared Leto ezzel a fekete szemfestékkel, olyan volt, mintha egy Mars-os koncertjéről ugrott volna át forgatni. Amikor pedig megszólaltak ezek a polifónikus Nokiacsengőhang zenék…. :DD Abszolút mélypont.

Értelmetlen szövegelés, szörnyű színészi játék, ronda kivitelezés, 2 és 3/4 óra. Ezt is túléltük. :D

Drucocu

Ezt filmet egyetlen egy szóval lehetne értékelni: unalmas. Túl sok a szöveg, túl hosszúak a jelenetek. A történetet mesélő mondja el, így a filmben valójában semmi nem történik. És ezt nézi az ember több, mint 2 órán keresztül. Teljesen kikészített.
De hogy valami jót is mondjak, a ruhák és a díszletek nagyon tetszettek. Gyönyörűségesek voltak. :)

brena

Barátnőmmel mentünk, aki 8.hónapban volt,leültünk és kb az első 10 perc után ültében elaludt,ezzel nem is lett volna bajom,de a vége előtt fél órával felébredt és kérdezte ez kicsoda?ez miért ilyen?az ki?most mi van? szóval végül könnyesre nevettem magam…pedig ez nem egy olyan film…azóta se néztem újra,de ezt a filmet sokszor emlegetjük,na nem a kiemelkedő színészi alakítások miatt…

1 hozzászólás
Negative_Singularity

Ez a film olyan volt, mint Nagy Sándor birodalma: területileg haralmas (hosszú), de egységben gyenge (felületes).
Volt benne potenciál, de Colin Farren szerintem borzasztó választás volt; egy karizmatikus karakter kellett volna, aki egyezerre világi polgár, hedonista, hadvezér és kiváló stratega, gyermek és férfi egyszerre, aki tud szeretni, de könyörtelennek is lenni. Hát.. itt egy picsogó ficsúr volt, akit kaptunk, „köszönjük”.
Összességében nem volt rossz, de hiányzott a filmből valami, ami megragad és nem ereszt. Guilty pleasure azért volt benne, 2004-ben ez elég merész lépés volt, de igazából ennyi, ami kiemelhető. Minden más átlagos volt.


Népszerű idézetek

virrasztó

Hephaestion: Féltékeny vagyok arra a világra, amit annyira áhítasz –

virrasztó

Élete tragédiája az egyre kínzóbb magány volt.

Drucocu

A kígyó olyan, mint az ember: Hosszú éveken át szereted, eteted, kényezteted, végül mégis ellened fordulhat.

virrasztó

Nagy Sándor: Nagy árat szab a méhében töltött kilenc hónapért!


Hasonló filmek címkék alapján