Mushishi (2005–2006) 20

A Mushi nem növény és nem állat, nem baktérium és nem is gomba. Ők inkább valamiféle primitív létformák. Létük olyannyira visszahúzódó, hogy fel sem figyeltünk rájuk, amíg bizonyságot nem adtak néhány furcsa jelenséggel. Nem azért élnek, hogy megrémisszék az embert, ők csak úgy vannak.
[tovább]

Szereposztás

Nakano YuutoGinko (hang)
Ueda YujiAdashino (hang)
Kawakami TomokoAki (hang)
Chiba ChiemiAkoya (hang)
Sakamoto MaayaAmane (hang)
Nazuka KaoriAya (hang)
Kokubun YukariBiki (hang)
Fukui YukariFuki (hang)

Kedvencelte 8

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

Kiskakukk 

X-akták a feudális Japánban, de a tettes mindig egy „mushi”. Talán így lehetne leginkább jellemezni. Nagyon szép képileg, nagyon hangulatos és helyenként tisztességetesen beszaratósra sikerült.

Skeletrino

Nem is olyan rég, a legjobb barátom azt kérdezte, hogy milyen is ez az anime. Nos hát: lassan hömpölygő, nagyon érdekes és félelmetes.
Azért azt el kell mondanom, hogy az első három rész után megfogalmazódott bennem az, hogy „hogyan fogom ezt én végig nézni?”. Ugyanis olyan …. olyan nyugodt volt az egész, olyan nagyon zöld és olyan „semmi különös”, hogy úgy éreztem, kínlódni fogok. Na de aztán! Megszoktam a képi világot, már nem csupán zöldnek láttam, hanem varázslatosnak. Élvezni kezdtem Ginko stílusát, humorát. A történetek pedig egyre sötétebbek, egyre félelmetesebbek lettek.
Végül is azt tudom mondani, hogy aki szeretne többet tudni a középkori japán babonákról, hiedelmekről, kicsit a történelmükről, és kedveli a már-már horrorba forduló (tényleg volt köztük irtó paráztatós rész is), ugyanakkor teljesen harc mentes sorozatokat, az bátran álljon neki, érdemes megnézni.

negoti 

Szinte nyugtatóan ható történetek, nem olyan, mint az átlagos animék. Minden rész egy-egy mushi fajtáról szól, a velük kapcsolatba kerülő emberekről és Ginkóról a mushigyógyítóról. A lassabb, akciók nélküli történeteket kedvelők biztosan szeretni fogják ezt a sorozatot.


Népszerű idézetek

Baly 

Az elkövetett gyilkosságok csupán csak félelmeink a mássággal szemben.

1. évad 20. rész – A Sea of Writings

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján