Kamisama Hajimemashita (Kamisama Hajimemashita 1.) (2012–2012) 96

Kamisama Kiss · 神様はじめました
25' · japán · animációs, romantikus, vígjáték, fantasy, sorozat, anime 13
1 évad · 13 rész

Történetünk hősnője a szegény sorban élő *Momozono Nanami*, aki egy napon arra ér haza, hogy szerencsejáték-függő apja lelépett otthonról, tetemes adósságot és dühös behajtókat hagyva hátra maga után. Nanami még aznap este fedél nélkül, kilakoltatva találja magát, és jobb híján a parkban készül… [tovább]

Képek 10

Szereposztás

Mimori SuzukoMomozono Nanami (hang)
Tachibana ShinnosukeTomoe (hang)
Okamoto NobuhikoMizuki (hang)
Kishio DaisukeKurama Shinjirou (hang)
Ishida AkiraMikage (hang)
Takahashi HirokiOtohiko (hang)
Shimizu KaoriUeshima Kei (hang)
Kimura RyouheiUrashima Kotarou (hang)
Atarashi NatsuyoOnikiri (hang)
Horie YuiNuma no Himemiko (hang)

További szereplők

Kedvencelte 61

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Imádtam! Egyszerűen Nanami és Tomoe is olyan cukik. Az alapsztorit is imádom, a karakterdizájnt is, a zenéit – az OP és az ED is nagyon jó, a karaktereket, a humoros szituációkat, mindent. Már az első résznél beszippantja az embert.

Netta88 

Nagyon szeretem ezt az animét. Aranyos, vicces, néha drámai, de sose merül el benne igazán, mindig megmarad bájosnak. A történet nem világmegváltó, de nem is az a célja mégis nézeti magát. A karakterei néhány mellékszereplő kivételével egytől-egyig szerethetőek. Természetesen az én kedvencem közülük Tomoe, aki cinikusnak mutatja magát, emiatt néha meg lehetne ütni, de hamar kiderül, hogy az csak álca, valójában törődik a környezetében levőkkel, főleg Nanamival. :) Nem is értem, miért lepi meg, hogy a lány beleszeret. ^^" Kuramát és Mizukit is minden újranézés alkalmával egyre jobban megszeretem, és természetesen Nanamit is. :) Az anime ostja illetve openingje és endingje pedig nagyon jó, illik az animéhez olyan bájos mindkettő. Külön tetszik az spoiler
Nagy kedvenc az anime, és nem először látom, de ennek ellenére még jó párszor újra fogom nézni. :)

Nihilchan 

A Kamisama Hajimemashita nem akar több lenni annál, mint aminek tűnik; romantikus shoujo vígjátéknál, természetfeletti elemekkel és démonosdival. Nem akar a fejünkbe erőltetni nagy bölcsességeket sem a szerelemről, sem a barátságról, sem semmiről, egyszerűen csak szórakoztatni akar, bár Nanami jelleme szerintem példaértékű.

A rajzolása nem csak a főszereplőknek nagyon szép, minden karakter igényesen kidolgozott, de ami feltűnőbb szerintem az az, mennyire mangás. Gondolok itt a virágokra, csillámokra, fényekre, meg a hangutánzó szavakra például, amiket odaírnak a szereplőkhöz, és társai. De nekem ez tetszett.

A történet epizodikus jellegű, arról szól, hogyan sikerül Nanaminak istenként boldogulnia, hogyan nyeri meg magának Tomoe elismerését. Kezdjük a szereplőkkel. Tomoe makacs, hűvös, akaratos, betöretlen róka, de Exupéry óta tudjuk, hogy minden rókát meg lehet szelidíteni. :) Jellemileg a lányok álma; szőrös szíve igazából egy szerető-féltő lényt takar, aki ugyan könnyen dühbe gurul és mindig hangot ad véleményének, de őt is ugyanolyan kétségek és félelmek gyötrik, mint másokat. Kinézetileg meg… az egyik legtökéletesebb karakter, akit hátán hordott a föld. Igaz, hogy egy farokkal több van neki, mint ideális lenne, de Tomoe fájdalmasan gyönyörű teremtmény, szerelem volt első látásra. Ilyen mértékű szépséget már-már bűn teremteni. A szemei, az arca, a mosolya, a nevetése (úristen, az de cuki!), az egész kisugárzása ledönti nem csak az anime szereplőit, hanem a nézőket is a lábáról.

Nanami szintén megfelel a shoujo követelményeinek; nagyon szép, nagyszemű leányzó, aranyos arckifejezésekkel, de ami igazán gyönyörű benne, az a személyisége. Még anime/manga berkekben is ritka önfeláldozó, segítőkész, kedves és barátságos lány, aki azon kívül, hogy mindenben és mindenkiben a jót keresi, felül tud kerekedni olyan általános érzéseken, mint például a féltékenység. Nagyon tiszteltem őt a jelleméért és az akaraterejéért, bárcsak én is olyan erős lennék, mint amilyen ő.

Ez így nagyon szépen és tökéletesen hangzik, de a szereplők persze emberiek maradtak, nekik is megvannak a maguk hibái, csak sikeresen leküzdik őket, vagy legalább megpróbálják azt. Mivel két másik fiú is nagyobb szerepet kapott, személy szerint a szupersztár tengu és az albínó kígyó, kicsit féltem attól, nehogy fiúhárem legyen a dologból, de emiatt nem kell aggódni. Inkább ők azért kellettek, hogy tele legyen bishounennel a sorozat.

Cselekményileg kicsit sajnáltam, hogy nagyon epizodikus a dolog, még filler is akadt egy-kettő, de szerencsére így is száz százalékosan élvezhető maradt a történet. Lehet, hogy ráfért volna valami nagyobb átfogó téma, de így is elég szépen eljutottunk egy kezdőpontból a végpontig. Nagyon nagy teret kapott a humor, ami gyakran klisés ugyan, de mégsem erőltetett, és sikerült mindent úgy tálalni, hogy valóban annyit nevessünk, hogy megfájduljon a hasunk és könnyezzen a szemünk. Sírásra más miatt nem igazán van okunk, a drámai részeket mindig lefedi Nanami ragyogó, pozitív személyisége, ezért sosincs hosszabb ideig tartó depressziózás, ami szintén az anime napsütéses fényét emeli.

Aki egy kedves és végtelenül aranyos, bűbájos animére vágyik, az bátran vesse bele magát az univerzumba.

Littlegirl 

Nagyon tetszett, pont úgy, mint a manga is. Iszonyú sokat nevettem egyes részeken, főleg a 2. epizódon. Mangában is oda voltam a részét, de látva…Szerintem vagy 10-szer visszanéztem azt a pár másodpercet.
Tetszett, hogy hűen követi a manga részleteit. Mondjuk arra nem emlékszem, hogy a mangában ott lett volna a háttérbe spoiler, de lehet én voltam figyelmetlen az olvasás közben.
Tomoe és Kurama, valamint Mizuki még az animében is a kedvenceim. Nagyon bírom a karaktereiket, ahogy Nanamiét, Ami-chanét és Kei-chanét is. Azt hiszen az első évadban nem volt olyan személy, akit ne szerettem volna. Jó, egy szereplőt nem bírtam, de ő amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is ment.
Az Opening és az Ending nem nagyon fogott meg. Hallgathatóak voltak, de nem lettek a kedvenceim.

Chris_teena 

Nagyon klassz kis történet, imádnivaló főszereplőkkel és imádnivaló mellékszereplőkkel. Kedvencem természetesen Tomoe (főleg hosszú hajjal <3 :D) de ahogy halad a történet a többiek is mind az ember szívébe lopják magukat. Jöhet a folytatás :)

Dreamborder

Elég régóta tervben volt, hogy megnézem, és most animes szériám van, úgyhogy végre sort is kerítettem rá. Nagyon tetszett, helyes volt, úgy amblock az egész. Egy pillanatra elgondolkodtam, hogy megadjam-e rá a max csillagot, mert az utóbbi időben szuper ankmeket sikerült kifognom, magasan volt a léc. De jószívű leszek, mert élvezetes volt, csak úgy nézette magát, szuperek a szereplők, Tomoeba szerintem mindenki szerelmes lesz kb 2 perc után, szép az egész, szívmelengető a hangulata és van még titok, amire várunk, hátha egyszer fény derül, szóval szerettem. :)

p_LillaRéka

Ez még mindig annyira jóóó*__* Imádom ezt az animét úgy ahogy van az egészet. A történetet, a zenéket, a humorát, de leginkább a szereplőket. Szerintem senkinek nem fogok meglepetést okozni azzal, hogy természetesen nekem is Tomoe az abszolút kedvenc. Soha nem is csodálkoztam azon, hogy Nanami milyen gyorsan beleszeretett Tomoeba, az lett volna a nagyon furcsa ha nem így történik :D Most nem is akarok elkezdeni áradozni arról, hogy mennyire imádom, mert annak sosem lenne vége XD Aki ismeri őt az tudja nagyon jól, hogy lehetetlenség nem imádni.
Nanamit is nagyon szeretem. Mindig olyan kedves, bájos és jószívű, őt is nem lehet nem szeretni.
A másik nagy kedvencem Kurama. Mindig annyit nevetek rajta és imádom mikor megjelenik, közben pedig szól a háttérben a zene nagyon menő na:DD
Nagyon nagy kedvencem ez az anime, és tényleg bármikor és bármennyiszer újra tudnám nézni, mert ezt a bagázst képtelenség megunni. :)

kitti0824

Másodszori megnézésre is imádtam ezt az animét. Ja, és szerintem ez az első, hogy valaminek tetszik az openingje és endingje is. Nem rémlik, hogy ilyen lett volna már. O.o De itt nagyon el van találva mindegyik. Olyan kis bájosak.
A sztori eléggé kiszámítható, de szerintem ennek ellenére is szerethető.
Nagyon vicces volt. A mellékszereplők is szerethetőek voltak. Főleg Kurama. Eleinte akárhányszor megjelent, jött vele a zene :DxD Azt, amikor ő énekelte az endinget, azt különösen imádtam.
A rajzolása is nagyon szép volt szerintem. Nanami nagyon szép lány. Tomoe meg..hát ő Tomoe. >< Szerintem minden résznél megemlítettem mennyire imádom xD Hosszú hajjal.. Hajajajj *-*
Az különösen tetszett, hogy a kiszámíthatósága ellenére azért a karakterek változtak. Szóval azért nem volt teljesen sablonos.. spoiler
Sok dolog viszont nem derült ki, amire kíváncsi voltam. Remélem a 2. évadban választ kapok rájuk.

Hajzer_Aida 

Kicsit másmilyen animére számítottam, de egyáltalán nem volt rossz.
Egy egyszerű, mégis nagyon szórakoztató romcom. Vannak benne drámaibb részek is, de inkább a vígjáték vonalon marad.
Tomoe lett a kedvencem mily meglepő xD, megtetszett a goromba, mégis kedves személyisége. Mizukit is megkedveltem, annak ellenére, hogy az elején csak egy ütnivaló hülyének tűnt (mondjuk a végén is az volt xD).
Bájos, vicces anime volt, jöhet a második évad! :D

IBagci

Egy nagyon kiváló anime. Remek zenével, hangokkal, képi világgal és történettel.
A karakterek szerethetők, főleg a fiúk.
Szóval köszönöm az ajánlást @Netta88 <3
Kicsit aggódtam, hogy hogy fog tetszeni, de a második rész után kenyérre lehetett kenni, olyan édes ez az anime. Tomoe az a jégherceg, akit még én is tudtam kedvelni, hiszen nagyon jól néz ki, nagyon jók a beszólásai és mellette belül még törődik is Nanami-val.
Nanami meg a másik kedvenc. Ritkán kedvelek kifejezetten női karaktereket, de ő nagyon szeretnivaló és talpraesetten is esetlen lány.
Mizuki igazi kígyó ugyan, de érthetőek a tettei, már alig várom a furulya-koncertjét XD
Kurama pedig…. A legjobb. Nem bírom a rossz fiú karaktereket, de ő megvett magának. Szerethető, vicces, picit hirtelen és szép.
spoiler
Mikage kicsit kérdőjeles számomra, de a következő évadokban bizonyára jobban megismerem a tettei okát

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Baly

Kurama: Ha valaha is isten leszek, megparancsolom neked, hogy dögölj meg.
Tomoe: Jó tudni, hogy nagyratörő álmaid vannak.


Folytatása

Összehasonlítás

Kamisama Hajimemashita


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján