Münó, a holdbéli manó (2015) 117

Mune: Guardian of the Moon · Mune, le gardien de la lune
85' · francia · animációs 12

Egy távoli csodálatos bolygón a napot és a holdat a lakói magukhoz kötözték, és őrzőik segítségével vigyáznak rájuk. A régi őrzök már lassan kiöregednek e nemes feladatból, így újakat választanak. A napot egy elhívatott őrzőjelölt kapja, de a holdat Münó, akiről senki se gondolja, sőt maga sem,… [tovább]

magyar
angol

Képek 8

Szereposztás

Omar SySohone (hang)
Izia HigelinGlim (hang)
Michaël GrégorioMünó (hang)
Féodor AtkineLeeyoon (hang)
Eric Herson-MacarelNekrossz (hang)
Jean-Claude DondaXolal (hang)
Patrice DozierKrrack (hang)
Emmanuel CurtilZucchini (hang)
Damien BoisseauMünó apja (hang)
Brian DrummondSpleen (hang)

További szereplők

Kedvencelte 21

Várólistára tette 107


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Aranyos mese volt, viszonylag könnyen megszerethető szereplőkkel, érdekes történettel és pár nagyon aranyos lénnyel. Az animáció nem mindig tetszett, de a zenéjét eltalálták. A világ felépítése nagyon tetszett, ahogy a különböző lakók is. Egy kicsit lassan indultak be az események, abszolút kiszámítható volt és egy picit talán unalmas is, illetve nem okozott maradandó élményt, de egynek teljesen jó és nézhető mese volt.

Békacica

Könnyen emészthető saját mitológiával rendelkező világ. Talán a történet nem igazán erős. Klasszikus, hogy a hős béna, de igazából ő menti meg a világot sablon sztori. A világ és a lények, amiket felvonultat nagyon ötletesek, és aranyosak.

Bee

Ez nagyon tetszett*.* Egyedi ès ötletes ! Imádom a szinte mitològiai elemeket ! A látvány nagyon szèp ! Tökèletes mesevilág :) Münò pedig tündèri ! XD

Charityy 

Végtelenül aranyos mese a nappalról és az éjszakáról. A szereplők elbűvölőek és olykor viccesek. Mindenképp megéri minimum egyszer megnézni, ha nem többször.
Az egyetlen negatívum számomra az álomvilág megrajzolása volt. Tudom, hogy valahogy meg kell különböztetni a kettőt, de szerinte, jobban is meg lehetett volna oldani.

brena 

Nagyon szines és fantáziadús mesefilm,közepe picit uncsi volt,de aztan behozta magát. Kell nekem egy olyan holdszàl szövő szőrös manóka!

1 hozzászólás
Lilla99 

Nagyon szép mese, nagyon különleges történettel. Sajnálom, hogy nem hallani róla olyan sokat. Én is csak véletlenül kerültem vele szembe, de annyira jó hogy megnéztem. Nagyon tetszik az egyedisége, illetve az őrzők küzdelme először még egymás ellen, utána már együtt a gonosz ellen. Nagyon szerethetőek a szereplők. A vége pedig, amikor spoiler.

Panna

Nekem tetszett.
Aranyos kis mese a nappalról és éjszakáról.Hogyan alakultak ki, az őrzőikről és a miért hogyan -ról.
És mennyire jellemző a mesékre,hogy a kicsi szerencsétlen figura mekkora hőssé válik.
Illetve nagyon tetszett az enyhe kis romantikus szál! :)

3 hozzászólás
Kemiviki 

Aranyos, kedves mese, de rettentő lassú és néhol unalmas.
A karakterek aranyosak, könnyen megszerethetőek. A grafika gyönyörű.

agi89

Hűűű hát már a film közben gondolkoztam, hogy most ez nekem tetszik-e egyáltalán. (12 éves öcsém fél órát nézte és feladta. Neki nem volt elég akciódús.)
Nem túl jó ómen, mi?

De a végén azt kellett hogy mondjam jó volt.
Nem teljesen ezt vártam, de tetszett.
A legjobban az álom részek tetszettek.
Meg az éjszakai oldal.

Nagyon különleges világot találtak ki és alkottak meg a készítők.

Marcsi0603 

Nem sokat tudtam erről a meséről, de mindenképpen aranyos volt, bár sok helyen nagyon nem tetszett a rajzolás (hiába volt álomizé vagy emlék). Az biztos, hogy egyedi kis történet, viszont nem sikerült úgy lenyűgöznie, ahogy vártam. Amúgy a főgonosz két csatlósa, olyan volt mint a Herculesból Hádész csatlósai, és az a vízi őrző is ismerősnek tűnt. Leginkább a nappal és éjszaka változásainak megoldása tetszett.


Hasonló filmek címkék alapján