Münó, a holdbéli manó (2015) 96

Mune: Guardian of the Moon · Mune, le gardien de la lune
85' · francia · animációs 12

Egy távoli csodálatos bolygón a napot és a holdat a lakói magukhoz kötözték, és őrzőik segítségével vigyáznak rájuk. A régi őrzök már lassan kiöregednek e nemes feladatból, így újakat választanak. A napot egy elhívatott őrzőjelölt kapja, de a holdat Münó, akiről senki se gondolja, sőt maga sem,… [tovább]

magyar
angol

Képek 8

Szereposztás

Omar SySohone (hang)
Izia HigelinGlim (hang)
Michaël GrégorioMünó (hang)
Féodor AtkineLeeyoon (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 17

Várólistára tette 99


Kiemelt értékelések

brena

Nagyon szines és fantáziadús mesefilm,közepe picit uncsi volt,de aztan behozta magát. Kell nekem egy olyan holdszàl szövő szőrös manóka!

1 hozzászólás
Charityy 

Végtelenül aranyos mese a nappalról és az éjszakáról. A szereplők elbűvölőek és olykor viccesek. Mindenképp megéri minimum egyszer megnézni, ha nem többször.
Az egyetlen negatívum számomra az álomvilág megrajzolása volt. Tudom, hogy valahogy meg kell különböztetni a kettőt, de szerinte, jobban is meg lehetett volna oldani.

Bee

Ez nagyon tetszett*.* Egyedi ès ötletes ! Imádom a szinte mitològiai elemeket ! A látvány nagyon szèp ! Tökèletes mesevilág :) Münò pedig tündèri ! XD

Panna

Nekem tetszett.
Aranyos kis mese a nappalról és éjszakáról.Hogyan alakultak ki, az őrzőikről és a miért hogyan -ról.
És mennyire jellemző a mesékre,hogy a kicsi szerencsétlen figura mekkora hőssé válik.
Illetve nagyon tetszett az enyhe kis romantikus szál! :)

3 hozzászólás
Kemiviki 

Aranyos, kedves mese, de rettentő lassú és néhol unalmas.
A karakterek aranyosak, könnyen megszerethetőek. A grafika gyönyörű.

agi89

Hűűű hát már a film közben gondolkoztam, hogy most ez nekem tetszik-e egyáltalán. (12 éves öcsém fél órát nézte és feladta. Neki nem volt elég akciódús.)
Nem túl jó ómen, mi?

De a végén azt kellett hogy mondjam jó volt.
Nem teljesen ezt vártam, de tetszett.
A legjobban az álom részek tetszettek.
Meg az éjszakai oldal.

Nagyon különleges világot találtak ki és alkottak meg a készítők.

Marcsi0603

Nem sokat tudtam erről a meséről, de mindenképpen aranyos volt, bár sok helyen nagyon nem tetszett a rajzolás (hiába volt álomizé vagy emlék). Az biztos, hogy egyedi kis történet, viszont nem sikerült úgy lenyűgöznie, ahogy vártam. Amúgy a főgonosz két csatlósa, olyan volt mint a Herculesból Hádész csatlósai, és az a vízi őrző is ismerősnek tűnt. Leginkább a nappal és éjszaka változásainak megoldása tetszett.

rhysciar

Nagyon élveztem, remek kis animációs film volt kikapcsolódásnak, egy kicsit a The Rise of the Guardiansra emlékeztetett, ami miatt még inkább bejött. Az animáció és a színek nagyon rendben voltak, meg amúgy is szeretem a színes világokat, úgyhogy ez külön öröm volt számomra. Erősen emlékeztetett amúgy az Avatar Pandorájára, de egyébként nem érdekelt, az elejétől a végéig lekötött a sztori, a karakterek szimpatikusak voltak, úgyhogy boldogság. Az egyetlen negatívuma, hogy kiszámítható, ezért adtam neki 7 csillagot, különben nagyon jó volt.

Serafina_Darion

Hát ez a mese csodálatos volt. *.* A karakterek haláliak, a történet nagyszerű, a zenék csodálatosak és az animáció…gyönyörű volt. *.*
Nagyon kreatív és eredeti mese. Csak néztem és néztem és ámultam folyamatosan. Teljesen levett a lábamról. Egyszer minimum meg kell nézni :D, de ha ezt kétszer, háromszor, xszer teszi meg az ember, akkor is ugyanolyan élvezetet tud nyújtani, mintha először nézte volna meg az ember. :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján