Balerina (2016) 120

Leap! · Ballerina
89' · francia, kanadai · animációs, kaland, vígjáték 6

A Franciaország távoli csücskében, egy árvaházban élő kis Félicie-nek egyetlen szenvedélye van: a tánc. Legjobb barátjával, a feltalálói babérokra törő Victorral vakmerő szökési tervüket végrehajtva Párizs felé veszik az irányt, a fények városába, ahol éppen csak belekezdtek az Eiffel-torony… [tovább]

angol
magyar

Képek 22

Szereposztás

Elle FanningFélicie (hang)
Dane DeHaanVictor (hang)
Maddie ZieglerCamille (hang)
Carly Rae JepsenOdette (hang)
Elana DunkelmanDora (hang)
Kaycie ChaseCamille
Shoshana SperlingNora (hang)
Bronwen MantelSuperior nővér (hang)
Tamir KapelianRudolph / Mathurin (hang)
Terrence ScammellMérante / Postman (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 20

Várólistára tette 138


Kiemelt értékelések

Theana

Bevallom őszintén, nem azért voltam lenyűgözve, amire számítottam. Láttam már ilyet, egyáltalán nem volt új, de feldobták néhány, apró részlettel, amitől sokkal jobban tetszett a film. spoiler

A soundtrack valami zseniális, imádom. Klaus Badelt lehidalt. De komolyan, wow. Demi Lovato Confidentjét nem annyira éreztem idevalónak, de vettem a lapot. Csajkovszkijtól pedig még mindig kiráz a hideg, nincsenek rá szavak.

Az üzenetről az a véleményem, hogy tényleg inspiráló és szép, de van, hogy egyszerűen nem jön össze. Lehet, hogy valaki nem elég tehetséges hozzá. De alapvetően nagyon szép mottó, és tiszteletben tartom, csak nem érzem mindig valósnak.
És szép volt, amit Odette mondott, hogy ne adja fel, de ott, abban a pillanatban, nekem nagyon elcsépeltek voltak azok a szavak. És nem volt meg a várt élmény.

A mellékszereplők nagyon ütöttek, Rudy az orosz akcentusával, Victor is a maga módján, Odette meg Mérante. Imádtam őket. :D spoiler Azonban kicsit hiányoltam a részleteket. És rövidnek éreztem a filmet a kidolgozásra. spoiler

spoiler Pedig annyira igyekeztem, hogy megszeressem.

Nem kaptam új élményt. Persze, ott voltak a vicces és kedvelhető szereplők a megszólalásaikkal, meg a zenék, és természetesen Párizs (btw, nagyon jó volt látni képernyőn keresztül is a várost, spoiler, kicsit visszahozta a nyári élményeimet <3), de a lényeg valahogy nem jutott el hozzám? Az álomról való véleményem megakadályozta?

ltimi12

Alapszituáció: 4 érett gimnazista beül egy filmre 20 db hatéves kislány és az életüket is megbánó apukák mellé.
Végkifejlet: Új kedvenc animációs, gyönyörű volt az egész, imádtuk a zenéket, és iszonyat erős volt humorszinten + olyan fordulatok voltak benne amit még a Tv2 is megirigyelne.

saritaa

Csodálatos mese. Nagyon szép kis történet, tele sok szép zenével. Nagyon tetszett az elejétől a végéig, az egyik legszebb animációs mese, amit eddig láttam.
Egyértelműen ment a kedvencek közé.

NaNa_88 

Közel sem volt tökéletes. Maga az animáció is helyenként nekem darabos volt. Ugyanakkor ez is aranyos történet. Bár mást vártam. Nem tudom, hogy máskor is megnézném-e. Ha balettos témában akarok elmerülni, azt hiszem mást vennék elő. Egyszer ezt is megérte megnézni.

Osli75 

Bájos kis történet, nagyjából kiszámítható, de nem bántam, mert tetszett a mese.
A szereplők szerethetőek, jól kitaláltak, néha kicsit döcög, de nem akkora baj, hogy így már túl a negyvenen találok benne hibát. A gyerekeket biztosan elvarázsolja és a felnőttek is szerethetik ezt a mesét. Sajnos már nagyok a gyerekeim, de ettől függetlenül időnként leülök egy új animációs film elé akár egyedül is. Most sem bántam meg.

mandu

Valahogy nem erre számítottam. Kissé csalódott vagyok… :( Oké, elismerem… Nagyot csalódtam. Untam, pörgősebbre számítottam, nem sikerült megkedvelnem a szereplőket és valahogy az egész meh. Pedig úgy bezsongtam, mikor elkezdtem, de elég gyorsan alábbhagyott ez az érzés. Azért sajnálom, mert magasak voltak az elvárásaim és a film még csak meg sem próbálkozott beteljesíteni a trailer által tett ígéretét…

3 hozzászólás
renata8721

Nagyon aranyos kis mese, nagyon jó zenékkel. A szereplők szerethetők, aranyosak. Volt egy két rész mikor kicsit unalmassá vált, de szerencsére hamar túllendült rajta a történet. Az unokaöcsémet teljesen elvarázsolta, nekem is tetszett, de persze elsősorban gyerekeknek szól.

krlany 

Szeretem a balettet… úgy tűnik, a breton táncos balettet is. Sőt, azt kiváltképp.
Szeleburdi és mókás. Aranyos és csodaszép. Semmi nagy világmegváltás a történetben, de amit hoz, az nagyon is élvezhető még sokszor hat év felett is.
A csirkeszárnyak pedig már majdnem Da Vinci!:D


Népszerű idézetek

Theana

Mérante: Egy energiabomba vagy, de a könnyedséged olyan, akár egy depressziós elefánté.

Theana

Odette: A fejlődés a fáradtságnál kezdődik.

Theana

Félicie: Ő meg ki?
Dora: Ő Rudy. A fiúk közül a legjobb. A legszebb arccsont cím díjazottja az Operában.
Nora: Imádom. Olyan szőke.
Dora: És fényes.

Theana

Superior nővér: A világon mindenki álmodozik. De vésd jól az eszedbe, az álmok nem a valóság. Az álmokat eltemetjük, mert az élet nehéz, durva és könyörtelen!
Félicie: De…
Superior nővér: Csücsücsü! Megegyeztünk?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján