Mindörökké Callas (2002) 6

Minden idők egyik legismertebb, legsikeresebb operaénekesnője Maria Callas volt. A film az énekesnő utolsó napjainak elképzelt felidézése. Szomorú történet egy asszonyról, aki az idő múlásával, az öregedéssel nemcsak mint művész, hanem mint nő is elveszítette az önbecsülését. A menedzserének… [tovább]

Képek 12

Szereposztás

Fanny ArdantMaria Callas
Jeremy IronsLarry Clark
Joan PlowrightSarah Keller
Gabriel GarkoMarco
Jay RodanMichael
Gabriel SpahiuRiporter
Olivier GalfioneThierry

Kedvencelte 2

Várólistára tette 25


Kiemelt értékelések

Londonna 

Ezen a filmen felváltva sírtam és nevettem. Imádnivaló a humora, ugyanakkor elég keserű is…
Bevallom töredelmesen, hogy ezt a problémát nem igazán vagyok képes átérezni. Ha én tizedannyira tudnék jól énekelni, mint a „bukott Callas”, már boldog lennék. Nyilván a vájtfülűbbek jobban érzékelik a különbségeket, nekem ez nem sikerült. :))) Így is, úgy is szép volt a hangja.
Mindenesetre izgalmas volt ez a playback kérdés, ami manapság teljesen elfogadottnak számít. Viszont én is amondó vagyok, hogyha egy művész megkapta az adottságot, hogy tud énekelni, akkor tisztelje meg a közönségét azzal, hogy élőben kápráztatja el őket, és nem csak tátog.

Nagyon tetszett a forgatások hangulata. Olyan volt, mintha én is a stábban lennék. Fantasztikus lehet az ilyen munka, boldogan csinálnám én is, az se zavarna, ha nem lenne szünet és kéne éjszakázni. Belekóstolhattam már hasonlóba és szörnyen élveztem. Most meg újraéltem a filmmel, és rájöttem, hogy ez nekem hiányzik. :)))

Fanny Ardant fantasztikus Maria, és örültem, amikor franciául és spanyolul beszélt. *-* Amikor pedig szemüveg volt rajta… Még szebbé varázsolta! :))))

Jeremy Ironst imádtam. Több ilyen szerepet kellett volna / kéne kapnia. Mekkora laza már, és ez a haj… *-* Szívemet megkínozta rendesen. XD Aztán „koppantam”, mert kiderült, hogy a saját neméhez vonzódik. :D Végre láttam tőle új szerepkört, duplán is és hihetetlenül odáig voltam. Ez a pasi mindent megcsinál… És ez most különösen jól állt neki! Jay Rodannal (Michael) issszonyatosan cukik voltak együtt és spoiler :))))

Egy csillagot csak azért vontam le, mert nekem erőltetett volt a tátogás, még akkor is, ha a színészek odáig voltak, mennyire nem látszik semmi. Pedig de, sajnos igen. :))) Bizet Carmenjéhez meg most kedvet kaptam, valamilyen formában szerintem újrázom a közeljövőben… :))))

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Londonna 

Már tudom, miért utálom a tisztességet. Jó annak, akiben lakik. De a körülötte élőknek Pokol. Bár kétségtelenül csodálatra méltó.

Londonna 

– Eladom a lelkem a Sátánnak?
– 1977 van, nincs szükség Sátánra. Mindenesetre elvileg halhatatlanná tehet.
– Csak a vámpírok halhatatlanok.
– Ha valaki itt vámpírnak minősül, az én vagyok…
– Miért mondod ezt?
– Újságíró vagyok, emlékszel? Mi mások vérét szívjuk.

Londonna 

Azt mondod, a Rémálmok nem akar Koreába menni, mert ott kutyákat esznek? Rockzenészek, a szentségit, nem ínyencek!

Londonna 

– Nincs nekem időm piócákra!
– Csak tudnám, hogy mit keresek itt. Holnap fellép az együttesem. Lehet, hogy csirkefejet zabálnak a színpadon, de ők legalább profik.
– Azok profik?! Lehugyozzák a közönséget!

Londonna 

– A Rémálmok Amerikából akar jégkrémet hozatni.
– Akkor intézkedj!
– De hová küldjük?
– Ezt meg hogy érted?
– A Ritzből kidobták őket, mert szétvertek négy lakosztályt és egy bidét!
– Tényleg? Jól tették! A rocksztárok könnyű esetek, nekem elhiheted! A dívákhoz képest fenékig tejfel velük az élet!


Hasonló filmek címkék alapján