Minden végzet nehéz (2003) 295

Something's Gotta Give
128' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték 12

1 díj · 2 jelölés

Harry (Jack Nicholson) javíthatatlan playboy, korát meghazudtoló libidóval. Legfőbb vezérelve: soha ne kezdj harmincnál idősebb nővel! Éppen legújabb barátnőjével, Marinnal (Amanda Peet) töltik első közös hétvégéjüket, amikor Harry szívinfarktust kap. Orvosa, Julian Mercer (Keanu Reeves) nem… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Jack NicholsonHarry Sanborn
Diane KeatonErica Barry
Keanu ReevesJulian Mercer
Amanda PeetMarin
Frances McDormandZoe Barry
Jon FavreauLeo
Paul Michael GlaserDave
Rachel TicotinDr. Martinez
Lorna ScottMrs. Gimble
KaDee StricklandKristen

További szereplők

Kedvencelte 62

Várólistára tette 96


Kiemelt értékelések

Sister

Az egyik abszolút kedvenc romantikus filmem. :) Jack Nicholson és Diane Keaton igazi jutalomjátéka, egyszerűen imádni való páros ők ketten!

Emlékszem, amikor először láttam, már akkor is nagyon tetszett, de így, felnőttként, még jobban megértem, miért is olyan emberi az üzenete. Attól, hogy valaki már megette a kenyere javát, még rátalálhat a szerelem. Nem is feltétlenül úgy, és akkor, ahogy szeretné, de éppen az ilyen spontán, váratlan helyzetekben történhetnek a legjobb dolgok.

A főszereplők mellett öröm volt látni Keanu Reeves-t (és aww, László Zsolt hangja hallatán még mindig elolvadok, mint vaj a forró pirítóson), illetve a csodálatos zenei betéteket is muszáj kiemelnem. Nem ez az egyetlen film, ahol Hans Zimmer Heitor Pereirával, brazil zenésszel működik közre, de kettejük kollaborációjára nincs más szó, mint az, hogy zseniális. A szinkron is elsőosztályú, Tordy Géza és Bánsági Ildikó maximálisan hozzátesznek az élményhez. :)

brena 

Szintén A film nálam,megunhatatlan. Imádom Diane Keaton-t!és Jack Nicholson fergeteges a filmben!Nem tudom össze számolni hányszor láttam.

Zzsófi

Az elején unalmas, de a végefelé már elvislhetetlenné válik. Én ideges lettem tőle. Komolyan.

Zoja009

Kicsit más szerepben van itt Jack Nicholson, de neki még ez is jól áll. Könnyed vígjáték.

Lunemorte

Diane Keaton rettenetesen idegesített (a magyar szinkron rátett még egy lapáttal). A történet kissé bugyuta, de egynek elment. Jack Nicholson sokat bolondozott, Keanu Reeves meg igazából nem sokat csinált, csak cukin mosolygott a nézőkre. Hát, ennyi. A kor nem számít…

Sisyll

A szerelem nem egyszerű dolog. Sem tinikorban, sem felnőttkorban, de ahogy elnéztem, ha már a hajunk deresedik se változik a helyzet.

Drucocu

Nonszensz. De az eleje vicces. És néha tényleg cuki. :)

Uszáma_Mutier

Ezt a filmet annyira szeretem, pedig aztán nem vagyok valami nagy romantika kedvelő. :)

Pandalin 

Jack Nicholson bármiben játszik imádom, bár itt szerintem kicsit gyengébb volt. Diane Keatont is kedvelem, itt sem okozott csalódást, olyan visszafogottan szeleburdi volt mint szokott lenni.
A film maga nekem elég furcsa, hogy ilyen nagy korkülönbségű párokról szól. Főleg, hogy a lánya engedi át az anyjának a pasiját, aki lassan a nagyapja lehetne.
Vannak benne vicces jelenetek, romantikus pillanatok, de egyik jelenet sem hozta meg azt a hűha érzést. Keanu Reeves meg szinte feleslegesen van benne, alig bukkan fel, akkor sem nyújt felejthetetlent, bár nagyon nem is volt rá lehetősége, igazából bárki más, ismeretlen színész is játszhatta volna a karakterét. Felesleges volt beletenni, mert agy csak többet vártam tőle, mint kellett volna.
Nekem ez csak ilyen egyszer(kétszer) nézős film.


Népszerű idézetek

Néda

Henry: – Mivel védekezünk?
Erica: – Klimaxszal.
Henry: – Micsoda mázli.

Néda

Sosem hazudtam neked. Mindig megmondtam az igazság egy verzióját.

Drucocu

– Azt mondta, azonnal elmegy, mihelyst felkelt a nap.
– Miért, nincs lámpa a kocsiján?

Néda

Nem gondolhatod komolyan, hogy megúszhatod a csalódásokat. Nem bujkálhatsz a szerelem elől egész életedben, csak mert lehet, hogy nem jön be vagy esetleg padlóra küld, az élet nem így működik…

Nofrit

– Anya, te sírsz?
– Igen. Ez az új hobbim. Már abnormálisan lenyűgözően megy.

Drucocu

– Nőtől is kaphatunk mellkasi fájdalmat?
– Most viccel? A szerelem fáj, nem hallotta még?

Néda

63 éves vagyok és szerelmes. Életemben először.

Drucocu

A szívrohamod talán a legjobb dolog az életemben.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján