Mielőtt éjfélt üt az óra (Mielőtt... 3.) (2013) 107

Before Midnight
109' · amerikai, görög · dráma 12

0 díj · 2 jelölés

Lassan húsz éve hogy Jesse és Celine találkoztak a Mielőtt felkel a nap című filmben. Kilenc éve, a Mielőtt lemegy a napban a harmincas éveikben láttuk viszont őket. A trilógia záró részében már egy párt alkotnak, Párizsban élnek, és az ikerlányaikat nevelik. Az előző házasságából származó… [tovább]

magyar

Képek 2

Szereposztás

Ethan HawkeJesse
Julie DelpyCeline
Seamus Davey-FitzpatrickHank
Jennifer PriorElla
Charlotte PriorNina
Xenia KalogeropoulouNatalia
Walter LassallyPatrick
Ariane LabedAnna
Yiannis PapadopoulosAchilleas
Athina Rachel TsangariAriadni

További szereplők

Kedvencelte 32

Várólistára tette 92


Kiemelt értékelések

Lady_L

Tyű, meg váu, meg minden. Tökéletes, egyszerűen tökéletes! Az első két film évek óta a kedvenceim között van, és valami hülye okoknál fogva csak most néztem meg a harmadikat, de lehet, hogy nem is a véletlen műve, hogy sosem jött össze, hanem a sors keze (haha:)), mert most sokkal jobban értem a film mondanivalóját. Kicsit a Lakótársak keresünk trilógiájára emlékeztetett, annak is a harmadik része kerekítette ki és tette mélyebbé a két könnyedebb első kettőt. Egymásra, egymásból építkezik a három, és olyan, mintha az élet írná. Mindkét trilógia egyes részei nagyjából az én éppen aktuális korosztályomról szólnak, talán ezért érzem át a zsenialitásukat, mert mindig éppen benne vagyok, vagy majdnem.
Feltűnt valakinek, hogy ebben a részben Jesse kimegy pisilni vita közben? Apró részlet, de erről van szó. Az első kettőben nem kell senkinek pisilnie. Ahogy ebben a részben beleszóltam a beszélgetésükbe, hogy bakker, fogd már be, a tipikus pasidumát nyomod, mindig csak ezt válaszoljátok, pedig Celine-nek igaza van, erre a zuram legalább olyan hevesen, persze, mert erre a női dumára csak ezt lehet válaszolni. Erről van szó! És nem sztereotípia a párbeszéd, hanem a való életből vett beszélgetésfoszlány.

Kriptonit

Sokban különbözik a trilógia első két részétől. Mondhatni nem is egészen, szervesen része a trilógiának a legfontosabb kapcsolódási pontokat kivéve (főszereplők, kiegészítésként a múltjuk). Ettől függetlenül nagyon jó film. A karakterek semmit nem veszítettek eredetiségükből, esszenciájukból, habár az együtt töltött évek során megtörtté váltak, ki-ki a maga módján.


Népszerű idézetek

Ninácska 

Mindig úgy éreztem, hogy bárhol vagyok az életben, az vagy emlék, vagy álom.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján