Mézengúz (2007) 159

0 díj · 1 jelölés

A Barry B. Benson nevű méh most végzett a főiskolán és csalódottan kell tudomásul vennie, hogy az élet számára egyetlen pályát kínál: a mézet. Ám hősünket nem olyan fából faragták, hogy csak úgy beálljon a nyájba, jobban mondva a rajba. Sikerül kiharcolnia, hogy a pollengyűjtő osztag magával… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Jerry SeinfeldBarry B. Benson (hang)
Renée ZellwegerVanessa Bloome (hang)
Matthew BroderickAdam Flayman (hang)
Patrick WarburtonKen (hang)
John GoodmanLayton T. Montgomery (hang)
Chris RockMooseblood (hang)
Kathy BatesJanet Benson (hang)
Barry LevinsonMartin Benson (hang)
Larry KingBee Larry King (hang)
Ray Liottaönmaga (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

Sydney 

A szamár-sárkány páros után igazából már nincs új a nap alatt…

babunymph 

Oké…. oké.
Azon túl, hogy még mindig elképesztően szürreális a tény, hogy ez a film létezik, most megpróbálom szakszerűen kielemezni ezt a műalkotást, amit legszívesebben átkeresztelnék Mémzengúzra. (Ez a szóvicc még mindig jobb, mint a filmben elhangzottak 99 százaléka.)
Szóval… Műfaj. Ez egy jogi dráma, csak méhekkel. Amiben sok a szóvicc. És van benne szerelmi szál. Egy virágárus és egy méh között. Toleránsnak érzem magam, de még mindig nem értem, hogy miért engedték a szüleim anno, hogy megnézzem ezt a filmet.
A kedvenc karakterem Ken volt, aki egy személyben képviselte a normalitást. Úgy érzem, ő egy végtelenül félreértelmezett karakter. Mármint én is kiakadnék, ha arra érnék haza, hogy a párom egy méhvel pezsgőzik a lakásunkban. Ismétlem, ezt az embert a barátnője elhagyta egy méh miatt. Innentől kezdve én bármit elnézek neki.
Láthatunk még továbbá több körös tárgyalásokat a világ legliberálisabb bíróságán, ahol külön székeket és asztalokat gyártanak a méheknek, simán beengednek egy medvét a tárgyalóterembe és remekül működik időhúzásként a papírhajó-hajtogatás.
Zárásként egy válogatás a legsziporkázóbb szóviccekből (amiket megjegyzem, a magyar szinkronban külön újra kellett írni, és ezért emberek minden bizonnyal fizetést is kaptak)
– világraszóló virágra szóró
– ez bibelövés, nem bíbelődés
– ez nem nő, vagy király! ez Jenő, vagy Károly!
– édes kajszi? úgy értettem, édes csajszi!

1 hozzászólás
mandu 

Nem tudom, hogy az ijesztőbb-e, hogy ez konkrétan egy MÉH és egy EMBER kapcsolatáról szól vagy az, hogy régen szerettem… :D

5 hozzászólás
mrsp

Örök kedvenc mese, bármikor meg tudnám nézni. Imádom a sok méhecskés szóviccet, és hogy milyen érdekesen bemutatja a méhek világát, valamint hogy tanulságot is hordoz :)

Elephant

Ez a mese is gyerekkoromból ismeretes. Nagyon szerettem már akkor is, ahogy most is, de úgy érzem, hogy csak most, sok évvel később, amikor újranéztem, értettem meg dolgokat. Úgy a poénjait, mint az üzenetét. :) ♥

Honey_Fly 

A sztori is teljesen béna, poénok sem nagyon vannak. Nem sok ennyire gyenge animációs filmet láttam még.

Kemiviki 

Így felnőtt fejjel nekem ez kissé beteges volt a szerelmi szál miatt. Nem értem minek kellett…
Viszont az a része nagyon tetszett, hogy bemutatták a kaptárat és a méhek rangsorát kicsit egyszerűbben :) És nagyon jó szóviccek voltak benne.
De a grafika nem lett valami szép.

Nicole88

Cuki volt, és vicces, de akkor is csak egy erős közepesnek mondanám.
Régen láttam már, de nem minden rész ragadt meg :-D
Tetszett, hogy picit beleláthattunk a méhek életébe.

Tekluretta 

Aranyos,szerethető animációs mese,alapjai-ban egyszerű,de könnyen vehető.Mese…ennyi és nem több.Felesleges szerintem a figurák és a környezet élethűségét számon kérni mert nagy valószínűséggel nem az volt a cél.Mese…akár szólhatna rólunk emberekről is.Hiszen mi is vagyunk világszinten több 100 milliónyian akik gürcölünk nap-estig,aztán mások aratják le a hasznot.

_Vica_ 

Még moziban láttam az osztálytársaimmal alsóban. De semmi hatást nem váltott ki belőlem akkor sem, és most sem újra nézve így 13 év után. Igazából nem hordoz rossz üzenetetet ez a film, csak a megvalósítása eléggé bugyutára sikeredett.


Népszerű idézetek

ltimi12

Ez a királynő? Ez nem nő , vagy király! Ez Jenő, vagy Károly!

ltimi12

Sárga-fekete, sárga-fekete, sárga-fekete..oh, fekete-sárga!
Ezaz, rúgjunk ki a hámból!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján