Menyasszony csaléteknek (2011) 50

The Decoy Bride
89' · angol · romantikus, vígjáték

Lara Tyler egyike a leghíresebb színésznőknek, mégis egy vágya van csupán: békében akar hozzámenni vőlegényéhez, a forgatókönyvíró James Arborhoz. A paparazzik állandó jelenléte miatt úgy döntenek, otthonuktól távol, egy kedves skót kisvárosban bújnak el. Ám minden hiába, mikor a helyiek… [tovább]

Képek 29

Szereposztás

David TennantJames Neil Arber
Alice EveLara Tyler
Kelly MacdonaldKatie NicAoidh
Michael UrieSteve Korbitz
Sally PhillipsEmma
James FleetWilliam
Hamish ClarkAngus
Federico CastelluccioMarco
Robert Fyfesiket bácsika
Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

DianaRL

Őszintén, én eléggé befolyásolható ember vagyok: ha egy filmben vannak írók és Skócia, már kapásból megvett kilóra.
De a fentebbiektől eltekintve is ez egy végtelenül (és szerencsére nem idegesítően) cuki és feelgood film érdekes karakterekkel és jól megírt párbeszédekkel.
Nyilván rendelkezik a tipikus vígjátékbetegségekkel – az alapsztori nem egy nagy wasistdas, ahogy a végkifejlet is kiszámítható, és a maga kis 90 percében még az sem mondható, higy elkezdené valami nagy mélység felszínét kapirgálni, de amíg csak annyi jár az ember fejében, hogy uuuu-woooow-deéééédesek-aztaaaa (felváltva a táj és a cselekmény miatt, nyilvánvalóan :D ), addig mindez fel sem tűnik.
A maga műfajában szerintem ez egy kimondottan jó film, ha épp nem mélyfilozófiára vágyunk, hanem valami könnyed, vicces kis csacskaságra, nem kell tovább keresgélni.

Londonna 

Szeretem ezt a filmet. Annyira kis helyes. Bár MÁR nem vagyok akkora rom-kom rajongó és fogyasztó, azért ez a filmecske bizonyos időközönként jól tud esni.
Könyvírás. Író(k). Skócia. Ez a hármas nekem már tökéletes. Aztán csak tovább segít a dolgon, hogy a férfi főszereplőt David Tennant, míg a nőit Kelly Macdonald alakítja. Mindkettőjüket nagyon kedvelem.
Ami engem illet, totálisan tudok azonosulni a főhősnővel. Sokszor én is ekkora orbitális, jó nagy rakás szerencsétlenségnek érzem magam. Viszont írni szeretek. :)
Vannak a filmben nagyon szép, szívmelengető részek, olyankor mindig el kell morzsolnom 1-2 könnycseppet. A karakterek aranyosak, bár ha jobban belegondolok, akkor tán mégsem. Larát kifejezetten ki nem állhatom a nyávogásával. XD Plusz tök őszintén: ki nem nézném belőle, hogy női magazinoknál többet venne a kezébe. XD
Korábban – amikor új volt a film – sok támadás érte a főszereplőket, főleg Davidet. Márhogy ilyen csúnya (??!) pasinak miért adtak ilyen szerepet. Hát ejnye no, kérem szépen. David minden, csak nem csúnya. Oké, tudom, ez relatív, de akkor is. Még ha „nem is szép” egyeseknek, azért kisugárzása kétségtelenül van. Kedves, helyes, édes pasi hatalmas boci szemekkel. :) És pont. :)

Honey_Fly 

Saját kategóriájában szerintem tökéletes kis darab. Kedves, kiszámítható, mosolyogtató romantika a Külső-Hebridákon skót akcentussal. Jó, tudom, hogy nem vagyok objektív mert nálam utóbbi kettő már eleve nyolc csillag. Viszont nem vontam le egyet sem a film miatt. Hamish Clark most is vicces volt, David Tennant cuki, Kelly MacDonaldot pedig külön élmény hallgatni. Igazán kellemesen kikapcsolódtam.

Horváth_Kata

Szinkronosan kezdtem el nézni, de kb az első 3 perc után úgy döntöttem, hogy inkább angolul nézem, még ha nincs is felirat hozzá. Atya gatya!!!!!!! hogy adhattak David Tennant-nek ilyen hangot?????? Istenkáromlás, botrány, nonszensz… hm nehéz a skót beszédet érteni…de nagyon megérte, hangosan kacagtam. Igen kicsit bárgyú, kicsit sablon, de nagyon aranyos, és szózatoztató. És perszer az akcentus… és David Tennant… ah olvadok.

1 hozzászólás
Bibliomanie

Petra, ne nézz rossz filmeket csak azért mert benne van David Tennant!

LoneWolf

A rengeteg klisés romantikus vígjáték után, be kell valljam, hogy ezt például élveztem. David Tennant játéka és a könnyed poénok feldobták az egészet, így rosszkedv esetére egy erősen ajánlott darab.

Fairy

Nagyon aranyos volt. Valójában csak David Tennant miatt néztem meg, de nagyon jó volt a többi színész is. Biztos meg fogom még párszor nézni, mikor pocsék hangulatban leszek.

Pennmenelien

Nyilván David Tennant miatt néztem meg, de sajnos azt kell mondanom, hogy ő sem tudta megmenteni a filmet. Az alapötlet viccesnek tűnt, ám ezt nem sikerült hozniuk az alkotóknak.

danlin 

Meglepően szórakoztató volt az apró kis vicceivel, lehetetlen helyzeteivel. Kicsit kiszámítható, de nagyon kellemes film.


Népszerű idézetek

Londonna 

– Megkedvelted?
– Érzelmileg retardált művészpalánta, aki egy másik nőt szeret. Persze, hogy kedvelem.

1 hozzászólás
Londonna 

– A helyzet az, hogy eltévedtem.
– Nem csodálom, az a könyv nem jó semmire.
– Nem is olvasta. Senki se olvasta végig.
– Ez az egyetlen könyv, amiben Heggről írnak. Aki tud olvasni, az olvasta. A helyi könyvklubtól tíz csillagból négyet kapott.
– Tízből négyet?
– Szerintünk a 600. oldaltól érdekes.
– A felépítését tudatosan terveztem ilyenre. Nahát, a helyi könyvklub elég kritikus!
– Ó, és a szerelmi szál…! Nahát azt nem veszem be egyáltalán. Egyszerűen lelketlen.
– Lelketlen?
– Remélem a második könyve jobb lesz. Kiadták már?
– Nem, még.
– Dehát évek teltek el. Lehet, hogy kiégett? Vagy a második hosszabb, mint az első? Igazam van? [Katie a vaskos kötetre néz] Akarja, hogy vigyem egy kicsit én?

Londonna 

Rájöttem, hogy szereti az olyan lányokat, akik… tudja. Rajonganak a zenészekért. Aztán azt mondta nekem, csak egy dal voltam. Nem egy egész album.

Londonna 

Ha hibázol az életben, még mindig jobb, mintha nem csinálsz semmit.

Londonna 

Lehetsz te a Miss Universe béke Nobel-díjjal, valakinek akkor sem kellesz. Olyan az esküvő, mint a naplemente. Pillanatnyi romantika. A házasság tenger, ahová a vöröslő Nap alászáll.

Londonna 

Fiúk! Lara Tyler nincs a kastélyban! A kísértetjárta vécében házasodnak! Ez a helyi hagyomány!

Londonna 

– Tetszik a szoba? Negyven mesterember dolgozott rajta egész éjjel. Egy nyolcvanéves is.
– Miért nem mondtátok el neki?
– Ha Lara a nagy Cukorsüveghegyre akar menni, nem vihetem az Elm utcába. Most vagy először a szigeten, igaz? Gugliztad az egész könyvet!
– Te vagy az első, akinek ez nem tetszik…

Londonna 

– Bocs, de kívülről úgy tűnt, mintha az otthona nyilvános lenne.
– Az otthonom?
– Tehát nem itt él?
– Nem ebben a vécében élek. Nem. Mi egyszerű építményekben élünk, amit az antropológusok úgy neveznek: házak.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján