Mentőakció (2015) 29

Infini
110' · ausztrál · sci-fi, thriller, horror 16

Az Infini a sci-fiknél jól bevált módszerrel élve már az első percek sötét háttérből kiemelkedő fehér felirata révén megalapozza a történet helyét, idejét és világrendjét: 23. század, hatalmas arányú szegénység, a galaxis kolonizációja. A szegények kiszolgáltatott helyzetükben nem tudnak mást… [tovább]

angol

Szereposztás

Daniel MacPhersonWhit Carmichael
Grace HuangClaire Grenich
Luke HemsworthCharlie Kent
Bren FosterMorgan Jacklar
Luke FordChester Huntington
Dwaine StevensonRex Mannings
Louisa MignonePhilipa Boxen
Tess HaubrichLisa Carmichael
Harry PavlidisHarris Menzies
Kevin CopelandSeet Johanson

További szereplők

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát ez állati. Sokat gondolkoztam mit is írjak erről a filmről? Hány csillagot is érdemel? Így döntöttem a 8 mellett. Tetszett a film végig izgultam. Annyira jól meglett csinálva. De a végét nem igazán értettem, hogy spoiler. Végén azt vártam na most jön egy bazi nagy csattanó, de a majdnem csak happy befejezés. Bírtam az arcokat a végén nagyon meglepődtek, hogy így ér véget. :D Számomra, annyira érdekes film volt. Jók voltak a szerepek és a színészek is. A durvább részeknél meg se ijedtem pedig volt egy pár rázós része. :D Ritka az ilyen jó film, mint a fehér holló. :D

1 hozzászólás
Ascyra 

Nagyon B, de nekem bejött :). A színészek elég jól tolták, a nyakszirtjük környékén elég erős lehetett az izomláz a forgatás alatt :D. Nem érdemes nagy filmekhez hasonlítani, de agyzsibbasztónak kiváló volt.

_Norbi 

Mikor a film elején megláttam a főszereplőt és a többi embert majdnem kikapcsoltam a filmet. Totál jellegtelen volt mindenki. Egyedül a főszereplő hátteréről lehetett többet tudni, de az is teljesen érdektelen volt.
Hirtelen kezdett, hamar beindultak az események. Kevés volt a felvezetés. Nem szeretem mikor az alapszituációt nem bontják ki jobban. Olyan essünk túl rajta, úgyis meglátjátok majd- érzést keltett.
Jól döntöttem, hogy maradtam. Egy teljesen átlagos, de szerintem a műfajnak megfelelő sztorit hozott a film. Volt néhány érdekes párbeszéd, nem volt katyvasz az egész, a végére szépen letisztult. Voltak benne wtf részek, Darwin-díjas szereplők (pl. kiolvasztás… NOOOOOORMÁLIS?!), de alapvetően az izgalom, kellő mértékű érdekesség, dinamikusság, egész szép látvány uralta az egész filmet.
Aki nem szereti kifejezetten ezt a műfajt, annak lehet csalódás lesz, de szerintem még nekik is teljesen jó választás egy vasárnap délutáni szórakozáshoz.
Én imádom az ilyen filmeket és ugyan az Even Horizon szintjét nem üti meg, de jó kis alkotás lett ez is.

András_a_László

Nem annyira, nyomasztó mint az Event Horizont,
Nem annyira szép mint az ALIEN,
Nem is annyira izgalmas.

De JÓ sci-fi! Egy kis költségű filmhez képest nagyon jó. Azt kell hogy mondjam témáját/megoldását tekintve sokkal inkább tudnám a Solaris-hoz (a könyvhöz) hasonlítani, mint bármelyik másik filmhez. Nem mondanám alapműnek, de mégis a helyén van, hozza amit egy szombat délutáni sci-fi"horror"-tól várok.

csokidani 

Minőségi „B” sci-fi horror. NAgyon jó a felütés, jó a sztori, nekem a második felénél volt érezhetőbb a B színvonal, de végig élveztem, nem zökkentem ki. Van benne fordulat végig, talán a közepénél ül le egy kicsit, de nem vészes.
Jó mozi, aki a műfaj rajongója és szereti a „B” filmeket, annak mindenképpen ajánlott, mert azok közül a jobbakhoz tartozik.

Kiskakukk 

Tesco gazdaságos sci-fi. Ezzel nem is lenne gond, de unalmas. Nagyon.

hankman 

Egy egész korrekt B kategóriás sci-finek indult, aztán valami nagyon elromlott útközben…
A vége se mentette meg.

sgtGiggsy

Van az a mondás, hogy jobb, mikor az okos hülyéskedik, mint mikor a hülye okoskodik. Na ez a film tökéletes igazolása ennek. Adva van egy lerágott csont alapötlet, amit lerágott csont módon valósítottak meg. Illetve mégsem, mert akkor legalább értékelhető lenne és nem hagytak volna ki alapvető fontosságú történetépítési elemeket belőle. A film első 40 perce az értelmetlen építkezés ellenére is úgy-ahogy értékelhető Zs mozi. Az ember sejti, hogy merre haladunk majd, a készítők által otthagyott lyukakat szépen kitöltjük bármely más hasonló film kliséivel, és már haladunk is a tipikus Zs horro mészárlás felé… Aztán mégsem. A film egyik legnagyobb hibája, hogy nincsenek benne karakterek. Van egy főszereplő, akinek immel-ámmal még úgy adtak egyéniséget, rajta kívül akad még két olyan karakter, akiket legalább tudunk hova tenni, de mindenki másra két-három mondatok jutnak a krach beütése előtt, utána meg már mindegy is, hogy mi van velük. A kliséhalmaz téma, és gyenge karakterek mellett a film a legegyszerűbben megvalósítható dolgon is el tudott csúszni. A feszültségkeltésen. Persze, nyilván, a jó feszültségkeltéshez kell tudás, de az elfogadható szintet már egy gimis baráti kör hobbihorrorja is meg tudja ütni. Ellenben a Mentőakcióval, ahol még az abszolút legalja Zs horrorok jumpscarejeinek feszültségét sem sikerült reprodukálni. A feszültnek szánt részek még véletlenül sem azok, a harci jelenetek meg darabokra vannak vágva, de még így is unalmasak, „értékes” perceket vonva el az értelmetlenül össze-vissza csapongó cselekménytől. És hát itt jön a képbe az okos hülyéskedik/hülye okoskodik kapcsolat. A film legalábbis amolyan kísérlet szintjén próbált valami mondanivalót sugározni (amit nagyon okosan egy monológgal is a néző szájába rágnak, de azzal a monológgal kétszer is, mert mi másra vágyna egy néző, mint ugyanazt a kétperces hegyibeszédet végighallgatni öt percen belül kétszer), de olyan röhejes kocsmafilozófia szinten sikerült csak ennek megvalósítása, hogy én szégyenlem magam a készítők helyett is. Az olyan hülyeségekről már nem is beszélek, hogy a szereplők a 23. században olyan technológiákat használnak, ami már ma is elavult lenne…
Ez a második film, amit ettől a rendezőtől látok, és azt hiszem ki merem mondani, napjaink Ed Woodja a fickó. Ennyire pocsék módon felépíteni két filmet is már nem lehet a véletlen műve. Az Osiris Child néhol még elment, de a Mentőakció konkrétan minden pontját elrettentő példaként kéne mutogatni filmkészítő palántáknak, hogy mit NEM szabad csinálni.

Hippoforaccus 

Se füle, se farka történet, valamiféle űrzombikkal, de nem tartotta fent a figyelmemet.


Hasonló filmek címkék alapján