Lovagregény (2001) 366

A Knight's Tale
132' · amerikai · kaland, romantikus, vígjáték, történelmi 14

William Thatcher (Heath Ledger) nemcsak kiváló szájhős, hanem első osztályú szédítő is, akinek csupán egy rang hiányzik a teljes sikerhez. Mivel az nem terem minden bokorban, hát hazudik egyet magának, amikor Sir Ector a lovagi tornán jobblétre szenderül. Felveszi a vértezetét, és néhai ura… [tovább]

angol

Képek 23

Szereposztás

Heath LedgerWilliam Thatcher
Rufus SewellAdhemar gróf
Shannyn SossamonJocelyn
Paul BettanyGeoffrey Chaucer
Mark AddyRoland
Alan TudykWat
Laura FraserKate
Bérénice BejoChristiana
James PurefoyThomas Colville
Christopher CazenoveJohn Thatcher

További szereplők

Kedvencelte 113

Várólistára tette 79


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin

Nagyon nagy kedvenc, ami minden újranézésre rádöbbenek, hogy igényesebb és okosabb vígjáték, mint gondoltam. Elegyíti a modernt a sötét középkorral, de ízlésesen teszi, jókat lehet derülni a referenciákon. Ezen túl pedig, ha már az angol cím „A Knight's Tale” van benne valami egészen mesei is… a szegény legény elhatározza, hogy lovag lesz, és sok próbán megy át, hogy az álmát elérje – barátok segítik, és azért egy lány is képbe kerül, hiszen anélkül nem is lenne igazi mese.
Heath Ledgernek nagyon jól áll Will „jóképű szegénylegény” szerepe… a világ bár a drámai alakításairól ismerte meg, de itt is éppolyan jót alakít. Paul Bettany-ról még mindig úgy tartom, hogy hiába játssza el ezer kedvenc karakteremet, soha az életben nem mossa le magáról Chaucert… illetve egyike azon kevés színésznek, akinek valahogy jól áll a ripacskodás is, amit Alföldi hangja remekül megtámogat ebben a filmben. Alan Tudyk Wattként megint csak óriási, de igazából nem tudok színészt mondani, akit nem találtak el tökéletesen.
Ami egy kicsit meglepő volt számomra, ahogy szereztem némi történelmi háttértudást, az Edward herceg ábrázolása. Szó szerint ez az egyetlen film, amit láttam, ahol ez a karakter szimpatikus.
Szerintem abszolút alapmű a vígjátékok között. Bárkinek merem ajánlani.

Ad3lka

A Lovagregény legnagyobb erőssége, hogy pont annyira veszi magát komolyan, amennyire érdemes. A laza, de nem összecsapott definíciója. Az a film, ahol szalmahajú szépfiúk beszélgetnek páncélban, a közönség a We Will Rock You ritmusára dobol, az ember hallja a gyönyörű patadobogást, néha meg bedobnak egy-egy szívfacsaró jelenetet csak jó lehet. A színészek zseniálisak, mindenki teljesen meg van bolondulva, ugyanakkor beteg pontos arcjátékot és alakításokat hoznak. Fantasztikus kalandfilm.

Negative_Singularity

Nagyon régen láttam utoljára, de tudom, hogy már akkor is tetszett. Én nagyon szeretek értékelést írni, de vannak esetek, amikor egyszerűen nem megy… amikor csak annyit tudok a pixelkockák közé szorítani, hogy: látni kell ezt a filmet. Most is ez van. Középkor imádóknak alap :)

Wee

Abszolút favorit :) Bármikor képes vagyok megnézni :)

Szencsike 

Eddig valahogy elkerültük egymást a filmmel. Ha tévében volt, akkor tuti biztos, hogy volt pont abban az időben valami más, ami érdekelt. És amikor ott reklám volt, hát akkor néztem bele, így különösebben nem fogott meg. Aztán valamelyik nap a tévében a film utolsó háromnegyed óráját sikerült megnézni, boldogan mosolyogtam, mikor megláttam James Purefoy-t :) Aztán most sikerült megnézni az egészet, és nagyon nagyon aranyos filmet láttam. A történet vicces, kedves, tele idézni való szöveggel, Willék szuper arcok, illetve az ember lerúgná Adhemárt, mikor megjelenik… Ó, és James Purefoy :D

ChEebor 

Nagyon erősen anakronisztikus és idealista, de teljesen szerethető alkotás készült, jópofa, kiválóan sikerült karakterekkel, és egyszerű, de nagyon szépen ábrázolt történettel. A Lovagregény voltaképp a szokásos modern mese: ártatlanul szélhámos hőse lovag szeretne lenni, ami alacsony származása miatt lehetetlen, ám ő mégis összecsalja magának a lehetőséget, és tud is élni vele. Tetszik, hogy a hősei nem hibátlanok, maga William is nagyon arrogáns, bár ez egy olyan hiba, amit lassan levet a film folyása alatt. A film főgonosza pedig tipikusan az a karakter, akinek a bukását alig várja a néző, mert ha nem is egy tökéletesen kidolgozott fickó, valahogy nagyon eltalálták, hogyan lehetnek igazán utálhatóvá alakítani. Mindemellé a látvány is csodás, no és persze a zene is rendben van, érdekes, mennyire hozzá tudták adni a rockzenét. Ezúttal a film hossza is rendben van, nincs benne igazán fölösleges jelenet.

Mina

Én teljesen oda vagyok ezért a filmért, bármilyen hibája is van nem tud izgatni, bármikor szívesen megnézem és kb. egy tucatszor már láttam is. Simán idézek belőle. Imádom a karaktereket is benne, annyira jól lehet ezen a filmen szórakozni. Plusz remek kis szereposztása is van. Nagy kedvenc.

Fummie

Lehet, hogy sokak szerint béna ez a film, de én imádom. Itt szerettem meg Paul Bettanyt.

Hippoforaccus 

Mindamellett, hogy vicces, izgalmas és jó zenéi vannak, mellőz mindenféle realisztikát. Túl tiszták, és szépek benne az emberek a korhoz képest. Persze ez csak szőrszálhasogatás, de akkor is.
Nem is tudtam, hogy a We Will Rock You ilyen régi szám. Persze nem mai, de, hogy már a lovagi tornákon is ezt skandálták…

Levi 

Nagy kedvencem, csomószor láttam már, de nem tudom megmondani, hogy miért!!!
„…olyan, hogy is mondjam csak halványzöld. Függönykarnis díszítéssel!”


Népszerű idézetek

Szencsike 

Adhemar: Hogy győzzem le őt?
Vendég: Üsse agyon! Álmában! Mert lóháton, lándzsával ez az ember legyőzhetetlen.

Szencsike 

Will: Egész életemben erre a napra vártam…
Wat: Mármint hogy Sir Ector feldobja a pacskert?

Szencsike 

Roland: A pápa francia, de Jézus angol! Áll a fogadás!

1 hozzászólás
Szencsike 

Edward herceg: Szép kis alakok vagyunk… Rejteni próbáljuk származásunk, de igyekezetünk hasztalan. Társaid szeretnek, ha többet nem tudnék, ennyi is elég lenne. De te küzdöttél, míg más visszavonult. Ez egy valódi lovag ismérve.

Szencsike 

Will: Lehetséges apám? Lehozhatom a csillagokat?
John Thatcher: Igen, Will. Ha igazán hiszel, bármit elérhetsz.

Szencsike 

Geoff: Ott tündököl szerelmed csillaga, Vénuszod!
Will: Gyűlölöm ezt a nőt!

Szencsike 

Will: Ha veszítek, elhiszi, hogy szeretem…
Geoff: Óh, bárcsak vak lennél…

Szencsike 

Will: A büszkeségem az egyetlen, amit nem vehetnek el!
Jocelyn: De összezúzhatják és hidd el, meg is teszik!

Szencsike 

Kate: Ez igazán romantikus.
Roland: Te nő vagy vagy kovács?
Kate: Van úgy, hogy mindkettő.

Szencsike 

Geoffrey: Jó emberek, elmaradt a bemutatóm! De kérlek benneteket, hallgassátok… Ím szunnyadni hagyom most szóbolond nyelvemet, nehéz lesz. Egy ily jeles napot vétek lenne csavaros szavakkal kicsinyíteni. Így hát, minden dicshimnuszt és pompát mellőzve, itt van ő, ki közülünk való, ki csupán egy köpésre született e stadiontól és ím, most visszatért ide, atyjához, John Thatcher-höz. Sir William Thatcher!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján