Casanova (2005) 145

Casanova a világ legnagyobb csábítója, az átváltozás és a humor nagymestere, akinek nő még nem tudott nemet mondani. Legalábbis így volt ez mostanáig. Életében először ugyanis ellenállásba ütközik, amikor útjába kerül Francesca, a velencei szépség, aki visszautasítja. Casanova nem is sejti, hogy… [tovább]

Képek 26

Szereposztás

Heath LedgerCasanova
Sienna MillerFrancesca Bruni
Jeremy IronsPucci püspök
Oliver PlattPaprizzio, Francesca jegyese
Natalie DormerVictoria
Charlie CoxGiovanni Bruni
Tim McInnernydózse
Omid DjaliliLupo
Ben MoorAndolini
Lena OlinAndrea

További szereplők

Kedvencelte 17

Várólistára tette 83


Kiemelt értékelések

Pikachu 

Szerintem ez egy nagyon jó kis fordulatos, romantikus vígjáték. Nem is értem, hogyan kerülte el eddig a figyelmemet. Nagyon jól szórakoztunk rajta végig, többször nézős lesz úgy érzem. Nyilván sok volt benne a „sablonos” karakter, de így is teljesen rendben van, belefér a filmbe, hiszen olyan típusú. Nekem kicsit shakespeare-i volt a sztori. Heath Ledger ellenállhatatlan, mint általában, és jól is hozza ezt a szerepet. A kosztümök is tetszettek. Ami még vicces, hogy pont a film megnézése előtt kb. fél órával beszélgettünk Velencéről, mit sem sejtve arról, hogy a film ott fog játszódni. :)

moonchristal 

Nem rossz, na… de valahogy nem az én világom. Bár a rendezés hibátlan – Lasse Hallström eddig még sosem okozott csalódást –, ez a film nem lesz a kedvenceim között. Nem rossz történet, vannak benne vicces jelenetek is, de a figyelmemet nem tudta maradéktalanul lekötni. Jók a szereplők, jó a zene, szépek a kosztümök, a táj, csak maga Casanova, amit képvisel, az nem tud megfogni. Valahogy nem. Egyszer éppen elég volt ez a film. :)

2 hozzászólás
Little_Monster 

Egyszernézős történet, erőteljes shakespeare-i áthajlással. Fordulatokban és intrikában nem volt hiány és a Lupo-Casanova párosnak köszönhetően akadt humor is. A karakterek közt nem volt olyan, aki ne lenne egy ilyen történet ismert és kötelező darabja, viszont Francesca volt az, aki miatt végig tudtam nézni. Ennyi üresfejű nő közt üdítő volt látni az egyenjogúságért küzdő, felszólalni sosem félő feministát. Persze a szerelem árnyékában ez elhalványult, de ő legalább nem könyörgött, hogy széttehesse a lábát Casanovának.

Imma 

Ez egy borzasztó aranyos romantikus vígjáték, tiszta szégyen, hogy mi, a műfaj nagy rajongói eddig még csak nem is tartottuk számon, kizárólag Heath Ledger miatt került terítékre. Egyébként simán hozza, amit mondjuk a Lovagregényben szerethettünk.

2 hozzászólás
Lunemorte 

A negyedénél meguntam, alig tudtam végig nézni. Nem hinném, hogy tényleg menő minden nőt megd*gni és főleg nem erre fognak gerjedni a nők…Nem is értem. Sok erőltetett poén, nagyon nem jött ez be.

1 hozzászólás
Banditaa

Hát ez egy tüneményes, okosan vicces film, remek szereplőgárdával és pazar rendezéssel. Remekül szórakoztam, mindenképpen újranézős film!

Bence 

Nem tudom, létezik-e a „grand romantic comedy” kifejezés, de ha nem, akkor most erre a filmre kitaláltam. Minden tetszett benne, csont nélkül.

art3mis

Nagyon szeretem ezt a filmet, már sokadszorra láttam – lehet, hogy nincs semmi mély mondanivalója, viszont képes másfél órán át hihetetlenül könnyed, vicces és vidám lenni :) Végig pörgős, és még így sem unalmas, hogy tudom, mi fog történni. Gyönyörűek a díszletek, a ruhák, Heath Ledger :D, és Velence is nagyon jó helyszín *.*

Zsófia 

Én kedveltem Heath-t. De biztos vagyok benne, hogy ezt a filmet ő is csak a rezsi-fizetés miatt vállalta el. Imádom a kosztümösöket, de ennyire rossz forgatókönyvvel már régen találkoztam. A párbeszédek se stimmeltek, de amit a cselekménnyel műveltek… Képesek voltak a hetvenhetedik csavar után is megtekerni, holott addigra már régen repedezett az egész tartószerkezet. Kínos volt a két főhős konfliktusa és az ebből fakadó végkifejlet is. Csak akkor nem lett volna zavaró, ha a film tud valamit nyújtani az agyatlankodáson kívül, de nem nyújtott, úgyhogy le is húztuk a klotyón. Aki szeretné szeretni Heath-t, az kezdjen valami mással tőle. Bármi egyébbel.

woolfe

Tegnap este volt szerencsém végignézni, anya szereti a történelmi filmeket, én megláttam Heath Ledgert, gondoltam, egy esélyt érdemel. A hét csillag a film átlaga és Heath játékának átlagából jön ki, mert a film annyira bugyuta, hiteltelen, és még csak nem is feltétlenül szórakoztató, de Ledger játéka olyan erős tízes, hogy egyértelműen magasan az egész projekt fölé emelkedik. Jeremy Irons-t meg nem értem, hogyan vállalhatta el ezt a szerepet. :'D

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

– Van egy titkos szeretője.
– Tényleg? És ki az?
– Nem tudom, hisz'.. titkos…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján