Los Angeles-i rémtörténetek: Angyalok városa (2020–2020) 14

Penny Dreadful: City of Angels
60' · amerikai, angol · fantasy, sorozat, horror 18
1 évad · 10 rész

A viktoriánus Angliában játszódó Londoni rémtörténetek spirituális leszármazottja a 30-as évek Amerikájába helyezi át a cselekményt. A helyszín a társadalmi és politikai feszültségtől terhes Los Angeles. 1938-ban szörnyű gyilkosság rázza meg a várost, amelyben a mexikói-amerikai folklór… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Daniel ZovattoTiago
Jessica GarzaJosefina Vega
Johnathan NievesMateo Vega
Natalie DormerMagda
Nathan LaneLewis Michener
Adriana BarrazaMaria Vega
Rory KinnearDr. Peter Craft
Kerry BishéSister Molly
Michael GladisCouncilman Charlton Townsend
Lorenza IzzoSanta Muerte

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 86


Kiemelt értékelések

chibizso

A City of Angels nagyon sok ötletet dob fel, számos sztoriszálat és szereplőt mozgat, és pont ez bénítja meg az egészet. A tíz epizódban egyes részekre túl nagy hangsúlyt fektetnek (például a Vega család nagy egyesülése egy egész epizódot kapott, míg a cselekmény nem haladt sokat az évadzárás előtt), míg mások meg elvesznek a felduzzasztott történetben – mint például Tiego húga, Josefina. Magyarázattal, a tíz részen keresztül látottakat összefogó elemmel sem szolgál a sorozat, és nem tűnt úgy, hogy a kérdések egy részére válaszokat kaptunk volna az évad végén. Emellett maga az elbeszélés is lassú ütemű, amit a több, egymástól független történetszál csak fokoz. A City of Angelsben rengeteg potenciál van, és meg merem kockáztatni, az egyik olyan sorozat az utóbbi évekből, ami tényleg alapos körképet ad a faji konfliktus minden vetületéről, de pont a nézőről feledkezik meg. Folyamatosan jönnek a sejtetések, csak nem látni, ezek hová fognak vezetni.

Egy tízepizódos előkészítés után nem feltétlen marad hűséges az egyszeri tévénéző. Főleg nem akkor, ha az évadzáró sem kínál semmi érdekeset a jövőre nézve.

Bővebben: https://roboraptor.24.hu/2020/07/01/penny-dreadful-city…

Demonshadow 

Semmi köze az eredeti Penny Dreadful sorozathoz, csak a címe. Annyi köze van egymáshoz a kettőnek, hogy mindkettő hiedelmekre, mondavilágra épít, de az előző széria pörgőssége, lebilincselő történetvezetését nem sikerült adaptálni. Merő unalom az egész, így körmömet rágva várom, hogy mit hoznak ki belőle az évad végére. Egy biztos, ha nem javul, akkor kasza, legalábbis részemről biztos.

piciszusz 

FÚ nagyon hamar ledaráltam, bejövős, biztos, hogy folytatni fogom. Nagyon jók a karakterek, izgalmas, misztikus, a táncos jelenetek valami marha jól össze vannak rakva, szóval mégmégmég.

2 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján