Légió (2017–2019) 76

0 díj · 4 jelölés

David Haller egy űzött ember, akinek emberfeletti ereje van. De az erőért nagy árat kell fizetnie: az elméjét. Számos különböző személyiség fertőzte meg, és mindegyik különböző erőket ad neki. David megpróbálja megtalálni az utat az épelméjűséghez, de kezd belefáradni, és fel akarja adni, amíg… [tovább]

angol
angol · magyar
angol

Képek 96

Szereposztás

Dan StevensDavid Haller
Aubrey PlazaLenny
Katie AseltonAmy
Jean SmartMelanie Bird
Mackenzie GrayA szem
Scott LawrenceDr. Poole
Tatyana ForrestDavid anyja
Jeremie HarrisPtonomy Wallace
Bill IrwinCary Loudermilk
Rachel KellerSyd Barrett

További szereplők

Kedvencelte 26

Várólistára tette 219


Kiemelt értékelések

Kiskakukk 

Zseniálisan elborult, szívmelengetően abszurd.

MIHEZ HASONLÍT? Hmm. Keverd össze az Észvesztőt és 12 majmot, majd hintsd meg egy csipetnyi X-mennel.

A karakterek szerethetőek és szórakoztatóak (Syd-et utáltam), a HANGULAT CSÚCSSZUPER, az ötletekről és a képi világról pedig csak szuperlatívuszokban tudok beszélni: marha jó, eszement és egyedi.

A SZTORI. A kezdés már önmagában klassz (Valóban bolond-e a bolond?), de ahová kifutott ez az egész, na, az egészen szenzációs. (Eleve elrendeltség, megváltoztatható-e a jövő?)
Feszegetett azért ERKÖLCSI KÉRDÉSEKET is a sorozat, a kedvencem az volt, ami már a Különvéleményben is terítékre került: büntethető-e valaki azért, amit még el sem követett?
Nagyon tetszett, hogy David épp azért lesz spoiler, mert a barátai spoiler. És épp azzal spoiler Syd az abszolút mélypont jellemileg, szerintem ő a sorozat legnagyobb szemétládája és nem az Árnykirály. Emberileg egy szar alak, a saját dolgai alapján pont neki nem kéne másoknak papolnia. spoiler
Ahmal Farouk annyira stílusos és badass gonosz volt, hogy ezt muszáj volt legépelnem. :D

Imádtam a WTF FAKTORT. A bajuszos androidnők egy dolog, na de nyüszítő virág, a The neverhood-ot megszégyenítő luk a sivatagban spoiler, a tolószékes minotaurusz és társaik nagyon szórakoztatóak voltak. Ahogy az is, hogy nem igazán lehetett belőni a technika és a (roppant idétlen) öltözködés alapján, hogy pontosan mikor játszódik a történet és hogy a lehető legfurább helyeken fakadtak dalra a szereplők, főleg a 3. évadban. :D
Ó, és az összecsapások. A mentális párbajok roppant jól néztek ki (cgi-ban -hál' Istennek – szegények, ötletességben gazdagok), sőt, nekem az is bejött, hogy a legvégső küzdelem spoiler

Imádtam az időutazást, az időutazás hogyanját (Switch és az átjáró), a roppant jópofa idődémonokat, az időutazó csajszit és persze imádtam Davidet. És a Behind blue eyes átiratot a 2. évad fináléjában.

Kinek ajánlom? Aki szereti az igazán elborult, hangulatos, agytekervényeket erősen megmozgató, vizuálisan különleges dolgokat. Aki szereti az időuatazós sztorikat.
Kinek nem? Aki egy sima X-men sztorit vár, faék egyszerűségű cselekménnyel és nem vevő az abszurdra.

Update: másodszori nézésre is zseniális. Sőt, az egyik legjobb sorozat, amit eddig láttam. Szomorkás, keserédes, elképesztően hangulatos, baromi kreatív ötletekben és látványban is, nem utolsó sorban pedig nagyon tanulságos.

1 hozzászólás
dr_Eminens 

Micsoda trip – folyamatosan feszegeti a valóság határait, sosem tudni, hogy amit látsz, az egy rémálom, vagy hallucináció, egy emlék, vagy egy emlék manipulált verziója, vagy egy kivetülés az asztrálsíkra, és már azon sem lepődtem volna meg, ha a nyolcadik rész végén Dan Stevens verejtékben úszva felébred, és rájön, hogy még mindig a Downton Abbey-ben szerepel. Szóval, semmiképp sem lehet ajánlani azoknak, akik feszes történetvezetést várnak egy sorozattól, mert itt majdnem minden filler, újra és újra visszatérünk ugyanahhoz a jelenethez, másodpercek tágulnak ki epizódokká – de milyen gyönyörű filler!

Tagadhatatlan Bryan Fuller munkásságának hatása a látványvilágra (és a „nem érinthetjük meg egymást”-románcban is van egy csipetnyi Pushing Daisies) plusz a díszletek, a kosztümök is hozzáadnak a szürrealitáshoz – minden egy behatárolhatatlan időben zajlik, az egyik karakter úgy öltözködik, mint egy ’60-as évekbeli háziasszony, a másik meg mint egy ’30-as évekbeli gengszter, mobiltelefonok látszólag nem léteznek, de LCD tévé és internet igen, direkt utalásokat szórnak el, mi melyik évben történt, de nem áll össze, és muszáj elfogadnod, hogy egy másik világba léptél be. Ja, és Aubrey Plaza az egyik legeredetibb karaktert játssza, akit mostanában sorozatban láttam.

Linire

sokan panaszkodnak, (nem csak itt, egyéb oldalakon is), hogy milyen zavaros, kaotikus, átláthatatlan, érthetetlen… több jelző épp nem jut eszembe…. de a lényeg pont ez! ha az ember tudja és/vagy utána olvas, hogy ki is David Haller és mi a képessége, illetve képességei, akkor megérti, hogy a sorozat fantasztikusan visszaadja, hogy az az ember/mutáns mit él meg.. és szerintem, pont ezért fantasztikus! az első rész nagyon erős kezdés volt, pláne, hogy tv-s sorozat, mégis bevállalta a Kubrick féle hatást. én mindent imádtam az első részben, a vágásokat, a látószögeket, a zenét, elborul és megrázó és csak ülsz és nézel és ha nincs a szemöldököd az egekben az első rész minden második jelentnél, akkor tényleg nem érted, hogy miről is van itt szó…

rapchee 

Első rész után azt hittem, hogy nem fognak tudni még egy olyan elborult és hangulatos részt csinálni, de aztán a másodikon is csak pislogtam, na jó, de azért hármat mégse, és mégis, és tartja a lépést az utolsó részig, az eléggé összeszedett (érthető okokból), de még így is elég szórakoztató, csak nem annyira trükkös. Főszereplők színjátéka tökéletes, a látványvilág szintúgy.
Aki nem szereti fejben összerakosgatni hogy mi történik egy filmben, annak nem ajánlott.

Mesemondo 

Nehézkesen szoktam bele az elején, annyira más a ritmusa, a képi világa, meg úgy egyáltalán mindene, mint amit az átlag sorozattól megszoktunk. Ennek ellenére teljesen beleszerettem a végére. Remek karakterek, zseniális képi világ, és Aubrey Plaza, aki nagyon nagyot alakít. A sztori meg a világ szövevényes, és aránylag kevés bennük a direkt X-men utalás, de azért csak eligazodtunk benne, mire lejött az alapsztori. Kár, hogy kevesen nézik, mert akik végignézték, azokkal hosszas, mélységes társalgások születtek belőle, ami külön nagy élmény volt.
Határozottan érdekes, na. És valahol szerethető is.

ppayter

Két rész után: Vizualitásban nagyon jó, kevés az ennyire kreatívan fotózott film/sorozat. Az emlékek, hallucinációk, képzelet és valóság kaotikus keveréke is izgalmas koncepció, de a sztori és a karakterek abszolút hidegen hagynak, így meg nincs értelme folytatni.

Juci

Szeretem az olyan sorozatokat, amiknek minden egyes epizódja több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol, és itt ez tökéletesen teljesült :) Minden epizód máshogy volt furcsa és szándékoltan összezavaró, de a végére szépen összeállt a kép. Remélem, mihamarabb jön a folytatás.

Emerson 

Látvány szempontjából maximális pontot érdemel. Még a történet is oké, bár néha kibogozhatatlan volt. Viszont a karakterek olyan szinten unszimpatikusak és abnormálisak voltak, hogy részemről elég hamar érdektelenségbe fulladt az egész.
Végigkínlódtam a 8 részt, a vége poén volt, de pf… Nem tartom kizártnak, hogy hosszú évek elteltével újranézem majd, de ahhoz meg kell várnom, hogy zárlatos legyen az agyam és meghibbanjak (előbb utóbb be fog következni, főleg ha még látok egy-két ilyen sorozatot).

linokumiko 

Az első néhány rész olyan zavaros volt, aztán még zavarosabb lett és a végén már azt se tudtam, hogy mi valós, mi álom, mi asztrálsík…
A karakterek jól fel voltak építve és tetszettek, az effektek meg a zene. Az meg kimondottan még jobban összezavart, hogy nem tudtam melyik korban is játszódik a történet. Amikor az utcán voltak mai, modern világnak tűnt, de eszközeik meg talán a 80-as évekre hajaztak. Aztán elővettek egy hologram telefont…
Sajna nekem annyira nem jött át történet, nem tudott annyira lekötni, mint vártam volna.


Népszerű idézetek

Sziilvia

David: Do you wanna be my girlfriend?
Syd: Ok. But don't touch me.
David: Ok.
Syd: Yeah?
David: Yeah.
Syd: Ok.

TribeBubu 

Azt írta egy nagy filozófus, hogy békeidőben a háborús természet támadja önmagát. Ebben gyökerezik minden problémánk. Ezzel magunkra célzok. Mi vagyunk a gyökerei minden problémáknak. A zavarodottságnak, a haragnak, a félelemnek aziránt, amit nem értünk. Az erőszak más szóval tudatlanság.

1. évad 4. rész – Chapter 4
Kiskakukk 

Clark: Those are power cables, you are submerged in water. If you try anything, you're gonna get 10,000 volts before you take a breath.
David: Ehehehe…
Clark: What is so funny?
David: I'm insane, you idiot!

1. évad 1. rész – Chapter 1
2 hozzászólás
Kiskakukk 

A delusion starts like any other idea, as an egg.

Kiskakukk 

Human beings are the only animal that forms ideas about their world. We perceive it not through our bodies but through our minds. We must agree on what is real. Because of this, we are the only animal on Earth that goes mad.

Kiskakukk 

(Switch a walkmanen kínai szöveget hallgat.)

Lessons in time travel, chapter 13.

All past is future.

When going back in time, remember – the present is not just a date.
It’s a feeling.

Feel no shame about the past.
No anxiety about the future.

Every negative can be changed to positive once you know how.

Nostalgia is your enemy.

Don’t think of the past while listening to music.

There is no perfect future.

Time is not a river.
Time is a jungle filled with monsters.


Hasonló filmek címkék alapján