Lazacfogás Jemenben (2011) 71

Salmon Fishing in the Yemen
107' · angol · dráma, romantikus, vígjáték 12

0 díj · 3 jelölés

A boldogtalan Fred Jones, a halászat-specialista egy nap különleges, vagy talán inkább nevetséges projekt vezetésére kap felkérést, Jemenben száraz, kiapadt folyómedreiben kell meghonosítania a lazachalászatot. Az ötlet mögött egy jemeni sejk áll, aki egyben egy skóciai sportbirodalom… [tovább]

angol
angol · magyar

Szereposztás

Amr WakedMuhammad Sejk
Emily BluntHarriet Chetwode-Talbot
Ewan McGregorDr Alfred Jones
Kristin Scott ThomasPatricia Maxwell
Rachael StirlingMary Jones
Tom MisonRobert
Catherine SteadmanAshley
Tom BeardPeter Maxwell
Conleth HillBernard Sugden
Jill BakerBetty Burnside
Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 60


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

A címe alapján a világ egyik legunalmasabb filmjére számítottam. Ezért sem láttam eddig. Most is kihívásra indítottam el. Szerencsére meglepően élvezhető volt. Aranyos, helyenként megható, néhol még vicces is. Szeretem az ilyen filmeket, amikről még ha nem is tudom, hogy könyvadaptációk, érződik rajtuk. Mindig van egy egyedi hangulatuk, amit én nagyon szeretek. Megkívánom miattuk a könyvet is.

Most elég jól esett ez a film. Nem fogom unásig nézni, de előfordulhat, hogy nem hessegetem el, ha véletlen szembejön valamilyen formában.

krlany 

Álmodozók. Sivatagba haltelep fegyverrel őrízve. Ez egy szerethető film egy bogaras tudóssal, egy szelíd szerelemmel és némi horgászfilozófiával az egyenlőség jegyében…

4 hozzászólás
EszgéGabi

Ez a film olyan, mint egy tehetséges festő vázlata egy nagyszerű festményhez. Jó téma – dúsgazdag arab sejk elmebeteg ötletének megvalósítása idióta politikusok népszerűségének növelése okán:)) A történet abszurditása sok jó szatirikus helyzetet teremt(szuper a főnök képére műcsalival horgászó tudós) meg a propaganda főnők, Kristin Scott Thomas gátlástalan aljas húzásai – a politikai játszmák fonákja, nekem ez a szál jött be a legjobban,szerintem ez a film legjobb része.A szerelmi szál elég gyenge és kiszámítható.A film lefelé ívelő,az ígéretes kezdethez képest.

Pennmenelien

Lehetetlennek tűnő küldetés, amely országokon és kultúrákon ível át. Romantika is van a filmben, de nem a csöpögős, hanem a lelket melengető fajta. Különösen tetszik az a nyugodtság, amelyet a film áraszt magából (elejétől a végéig).

Osli75 

Ez nekem rendben volt. Szerethető romantikus történet, de nem a csöpögős fajtából.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján