Khae Phuean Khrap Phuean (2021–2022) 58

Bad Buddy the Series · แค่เพื่อนครับเพื่อน
55' · thaiföldi · romantikus, sorozat 13
1 évad · 12 rész

Fiatal koruk óta Pran és Pat apja között dühöngött a rivalizálás. Mindenben megpróbálták legyőzni egymást és ez a fiaikra is kihatott. Összehasonlítva a fiaik eredményeit és érdemeit, legyen az tanulmányi vagy tanórán kívüli dolog, a két apa nem hagyott ki egyetlen lehetőséget sem, hogy… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Nanon Korapat KirdpanPran
Ohm Pawat ChittsawangdeePat
Love Pattranite LimpatiyakornPa
Milk Pansa VosbeinInk
Jimmy Jitaraphol PotiwihokWai
Drake Sattabut LaedekeKorn
Marc Pahun JiyacharoenLouis
Prom Theepakorn KwanboonMo
Lotte Thakorn PromsatitkulSafe
Mark Pakin KunaanuwitChang

További szereplők

Kedvencelte 29

Várólistára tette 26


Kiemelt értékelések

Chris_teena 

Én ezt imádtam.
Ezek ketten! ♥♥♥
És a többiek, a hugi, Korn, Wai… Édes volt az egész csipetcsapat. És a végén már a szülőket sem akartam percenként arcon csapdosni… Remek kis sori volt. Ment is a kedvencek közé.

1 hozzászólás
Shad 

25 értékelésből 21 ember 10 csillagot adott rá, szerintem ez mindent elmond:) Mindenki mindent leírt már előttem, és mindenki elmondta milyen jók voltak a srácok, de én most a rendezőnek és a forgatókönyv írónak mondanék hatalmas köszönetet. Persze kellettek a fiúk is, de az hogy szembe mentek sok klisével spoiler és olyan dolgokat mondtak ki, amit ki kellett, hatalmas köszönet érte:) Mindenképpen benne van a top 3 thai BL sorozatban:)

3 hozzászólás
crissy 

Nagyok voltak az elvárások ezzel a sorozattal kapcsolatosan, s szerintem nem csak részemről, hanem sok más ember részéről is, hiszen 1. 2021 elég sz@r volt, ami a BL-eket illeti és 2. két olyan színészt rakott össze a gyártó, akik ilyen formában még nem szerepeltek együtt, sőt, egyikük egyáltalán nem játszott még BL-es főszerepet spoiler. Az az igazság, hogy sosem örültem még ennyire pozitív csalódásnak, mint most.
Nem is lehet teljes mértékben enemies to lovers-nek nevezni ezt a történetet, hiszen azért voltak olyan idők, amikor a főszereplőink jó barátok voltak, mielőtt és miközben riválisok lettek. Én inkább tiltott szerelemnek nevezném, amolyan Rómeó és Júlia LMBTQ verziója, csakhogy itt nem a halálban, hanem egymásban, együtt kerestek megoldást a párkapcsolatukat ért támadások ellen.
Ha nagyon szőrös szívű akarnék lenni, akkor inkább egy kilences ez a sorozat, mert azért a sztorinak voltak gyengébb pillanatai, pl. spoiler, spoiler, illetve számomra egy kicsit túl sok volt az erőszak egészen a sorozat közepéig, de ez már az én ízlésem hibája.
Ezeknek ellenére megadom a 10 csillagot, mert tényleg imádtam. Számomra a sorozat legnagyobb pozitívuma az, hogy Nanon és Ohm milyen tökéletes összhangban játszodtak egymás mellett, egyszerűen hihetetlen, milyen jól működött a párosuk s látszik rajtuk, hogy a valós életben is nagyon jó barátok.
Ha egy BL-t nézel meg életed során, akkor ezt mindenképp vedd számításba, viszont ha ezzel kezdenéd a BL sorozatokkal való ismerkedést, hát előre szólok, hogy elég magasra tette a mércét. Nálam legalábbis benne van a top 5-ös listában.

Dreamborder

Hát én ezt… imádtam!! :D
Komolyan TOP3-as BL ever! :))

krlany 

Bl-ek között a thai sorozatok a legjobbak, de ez azok között is magasan veri a többit. Mindkettőjüket bírom, az ilyen gitáros srácokat meg 2gether óta pláne. Főszereplőinket olyan jó volt nézni együtt. A haverok is rendben voltak, talán ha nagyon szőrözni akarok, akkor a két csaj együtt kicsit „szikrázóbb” is lehetett volna. Mondanám, hogy ez egy Rómeó és Júlia-sztori, mert hát a két veszekedő család megvan, erkély jelenet megvan bőven, a titokban együtt járás is, de a tragédia része hála kimaradt. Én még szeretném együtt látni a srácokat. Nem feltétlenül a 2. évadban, de mindenképpen jó lenne még valami közös produkció.

Baly

Nem csak szerintem egy Rómeó és Júlia történet, mert tényleg az, csak éppen LMBTQ+ kiadásban és kevésbé drasztikus. Még az ablak meg az erkély is jelen volt valamilyen formában :D
Ez a Nanohm páros nekem nagyon adta, annyira jól összhangban voltak már az elejétől fogva és a történet is szépen meg lett írva néhány klisétől eltekintve. Ezzel szemben viszont sok klisével szembementek, aminek nagyon örültem spoiler
És ami nagy plusz pont az a Pa-Ink párosunk, aminek nagyon örültem, de belefolyhattak volna egy kicsit jobban is a dologba x) Gyanítom a girl-girl szálat még csak kóstolgatják. De mire fel? Biztos, hogy tök király sorikat csinálnának.
A másik plusz pont, hogy spoiler
Ez egy egész erős kezdése volt a 2022-nek azért..
2023: helyesbítek: Romeo x Romeo :D és még mindig imádom!

Marinette

Kicsit félve kezdtem bele. Nemcsak azért mert nagyon vártam, hanem azért is, mert egy emberről nem tudok, akinek ne tetszett volna. Rengetegen szeretik és dicsérik és el kell ismernem, teljesen jogosan. Mindezek ellenére valahogy nem érzek késztetést, hogy újranézzem. Legalábbis rövid időn belül nem. Abszolút egyetértek azzal, hogy ez az egyik legjobb bl sorozat, de a varázs nálam egy picit elmaradt. spoiler

silentscream 

Elejétől a végéig abszolút szerethető sorozat! ♥ Főszereplő párosunk is szimpi volt. Néha komolyan elgondolkoztam, hogy ezek ketten teljesen nem normálisak. :D Na meg a GL páros is. :) Belőlük kaphattunk volna egy kicsit többet.

valdezier

Teljes szívvel megy rá a 10 csillag! Ez hihetetlen jó volt! A kémia, a karakterek, a hülyéskedés, a sztori, az érzelmek… imádtam!
A jellemfejlődések is baromira tetszettek, főleg ahogy Pran kinyílik szépen. Az is tetszett, hogy sok olyan klisét kihagytak, ami eddig jellemző volt a thai BLekre, – ezt már említették előttem, de – spoiler
Azért megszakadt a szívem picit, amikor spoiler
Nagyon nagyon szerettem, imádtam Patet, imádtam Prant, a lányokat, a dilis haverokat és úgy igazából mindenkit és mindent! ♥ (talán csak azt kivéve hogy az elején kb az esztelen verekedés az életük xDDD)

3 hozzászólás
Katyesz 

Mikor úgy van vele az ember, hogy „már megint egy #ellenségbőlszerelem történet”, akkor nem várunk sokat. De ez nekem nagyon tetszett. Olvadoztam azoktól a szemektől, szanaszét röhögtem magam, sajgott a szívem egy-egy részletnél. Mondjuk nálam Nanon abszolút az a típus, hogy agyon babusgatná az ember, annyi mindent ki lehet olvasni a szemeiből. Ez a páros meg aztán most tarolt nálam.


Népszerű idézetek

crissy 

Pran: From two people who can't be friends, without knowing it, we became two people who can't be just friends.

1. évad 11. rész
crissy 

Pat: If my victory puts my boyfriend in trouble, I'd rather lose. You said your wish is to cook a favorite dish for someone you like. As for me, when I have a lover, I always let my lover win.
Pran: When was I ever your lover?
Pat: You might not be now. But you will be soon.

1. évad 7. rész
crissy 

Pran: Hey, that's love. You can't choose the person or the time.

1. évad 8. rész
crissy 

Pat: Social media is for bragging anyways.

1. évad 8. rész
Baly

Pran: Get your head off me. It's such a heavy head.
Pat: Of course because you're always in my head.

1. évad 11. rész
1 hozzászólás
Baly

Uncle Tong: What I do might not be able to change the whole world. But it surely changes my attitude towards this world. You might think one man can't change the world. But I want you to know that this world can't change someone like me either.

1. évad 11. rész
crissy 

Pat: In the end, one of us will win and the other one will lose. You know that.

1. évad 7. rész

Hasonló filmek címkék alapján