Sotus: The Series (Sotus 1.) (2016–2017) 56

Secret of True Love Between Us · พี่ว้ากตัวร้ายกับนายปีหนึ่ง
45' · thaiföldi · dráma, romantikus, vígjáték, sorozat 15
1 évad · 15 rész

Arthit egy harmadéves egyetemista, aki szeret visszaélni a „hatalmával”, ami rendszerint az új diákok piszkálásában, ugráltatásában nyilvánul meg, akik semmit sem tudnak ez ellen tenni. Ez egészen addig megy így, míg végül Kongpob-ban emberére nem akad. A kettejük közti folyamatos összetűzések… [tovább]

thai · angol

Képek 86

Szereposztás

Krist Perawat SangpotiratArthit
Singto Prachaya RuangrojKongpob
New Thitipoom TechaapaikhunAim / Em
Neen SuwanamasMay
Fluke Teerapat LohananWad
Gunsmile Chanagun ArpornsutinanPrem
Oaujun Korn KhunatipapisiriTew
Off Jumpol AdulkittipornBright
Prin Naradon NamboonjitOak
Jan Ployshompoo SupasapPraepailin

További szereplők

Sotus: The Series (2016–2017)
Rendező

Gyártó
GMM One

Kedvencelte 31

Várólistára tette 38


Kiemelt értékelések

crissy 

Második nézés, a könyv elolvasása és sok BL megnézése után úgy döntöttem, felcsillagozom 9-ről 10-re, mert a maga kis tökéletlenségével az én szememben megérdemli a maximum pontot ez a sorozat. Adaptáció szempontjából hihetetlen, milyen hű marad ahhoz az eredeti történethez, amit a könyvben láthatunk, sőt még hozzá is tesz a mellékszereplők kifejtésében.
Lightos BL, néha sok türelem kell Kongpobhoz és Arthithoz, együtt is, és külön is, de szerintem ők ketten egy ikonikus párt alkotnak a BL világban.
Biztosan, máskor is újranézem. Lehet, hagyományt csinálok majd az évfordulós újranézésből. :D

3 hozzászólás
Kikiriki

Ez a sorozat nem is nagyon a cselekményszálra, a történetre alapszik, hiszen nem volt valami akciódus. Ez a sorozat az érzelmekre alapszik, az apró jelekre,tettekre, amelyek két ember szerelmét mutatják be. Itt nem volt semmi lövöldözés, gyilkosság, nem volt benne erotikus jelenet. Csak 15 rész, amely gyönyörű és szívet melengető, csupa szerethető karakterekkel. Újabb kedvenc ebben a kategóriában. :) ♥
„P'Arthit. You are my only sun. And I promise that it will always be like that forever.”

Shad 

Erre nem tudok kevesebbet adni, mint a max:) Alapvetően nem szeretem a thai sorozatokat, talán az alacsony költségvetések miatt sokszor úgy érzem házi videót nézek és elnagyoltak a karakterek.
Ezt viszont imádtam:) A helyszínek szépek, az egyetem modern, ahogy az eszközök is amit használnak. Tényleg olyan, mintha egy egyetem napi életébe lépnénk be:) A sztori maga nem eget verő, de szépen lassan rámutat semmi sem az aminek látszik. Az érzelmek nem egyik pillanatról a másikra jönnek, hanem szép lassan épülnek fel mindkét oldalon.
A két fő karakter imádni való, bár Arthit az idősebb és hangosabb/hirtelen haragúbb, Kong a vezető a kapcsolatban, szinte ő udvarol végig:) Mégis egyenlő felek, akik szép lassan megtanulják egymás gyengeségeit és erősségeit és elfogadják a másikat olyannak amilyen:) azt azért hozzátenném, hogy Arthit szégyenlős mosolya és Kang szeme, ahogy Arthitra néz gyilkos… Itt kivételesen tényleg minden mellékszereplő is a helyén volt, mind az idősebb, mind a fiatalabb korosztályban. Nem volt idegesítő szereplő, nem voltak üresjáratok sem:)
Utolsó rész végén láttam jött ki special rész a forgatásról, és hogy voltak kivágott jelenetek, valahonnan le kell vadásznom:D
Kinek? bárkinek, aki szereti az Lmbt témát simán ajánlom:)
Btw: sokat mulattam a feliratot készítő „egyéb” hozzászólásain :D

8 hozzászólás
Kemiviki 

Nem ez volt az első thai sorozatom, de úgy érzem most rabolták el a szívem :) Nem, nem Arthit :D
Nem egy nagyon fordulatos történet, viszont rendkívül hangulatos és érzelmes. A mellékszereplők nagyon jók lettek, mindegyik egy nagy egyéniség.
A szerelmes párosunk is nagyon aranyos. És igen kérek rózsaszín tejet… ( Már rendeltem magamnak ilyen epres „kakaóport” vagy nem is tudom minek nevezzem :D )
Kedvenc karakterem Em volt, az a szájtartás! Kis cukorfalat, sajnáltam hogy nem spoiler :)
Egy dolgot sajnáltam, hogy Wad karakterét a végére nagyon elhanyagolták.

Dreamborder

Ez az első thaiföldi sorozat, amit láttam. Az elején, mit ne mondjak, meggyűlt a bajom a nyelvvel. Nagggyon fura volt, de így a 15. rész végére egészen megszoktam. :D
A sztori alapvetően tetszett, szerettem, ahogy szépen fokozatosan derült ki, mit is szeretnének igazából a felsősök és milyen a „valódi” Arthit. A két fiú kapcsolata is lassan bontakozott ki, ami engem egyáltalán nem zavart.
Voltak benne olyan jelenetek, amik kedvencemmé váltak, mint pl. a beavatás, vagy A. ajándéka a parton. :)
Nem nevezném hibátlan darabnak, de nagyon élvezhető,szerethető és hamar ledarálható. Észre sem vettem, hogy elfogytak a részek.
Mindenképp meg fogom nézni a második évadot is! :)

4 hozzászólás
silentscream 

Harmadjára is imádtam minden percét! :) Nem egy kemény BL történet, inkább gyengédebb érzelmekre fekteti a hangsúlyt a sorozat véleményem szerint. Érdekes, hogy készítettek a SOTUS rendszerről egy sorozatot, ami valóban létezik Thaiföldön. Kong „hero karaktere” szimpatikus, hogy mindig kiáll a barátaiért és magáért is. Arthitnál már más a helyzet. Néha az ember meg tudná fojtani egy kanál vízben, amikor tapló módjára viselkedik, főképp Konggal. Máskor viszont olyan kisfiúsan aranyos tud lenni. :) A mosolyától minden alkalommal elolvadtam újra és újra. :) Talán ő fejlődik a legtöbbet a sorozatban. Persze már pár rész után kiderül, hogy nem olyan szívtelen, mint amilyennek tűnik. De emellett sokat fejlődik érzelmi szinten, egy idő után végre megpróbálja kimutatni az érzéseit. A kis „hazing team” is hol felidegesítette az embert, hol megmosolyogtatta. Úgy gondolom P'Nott, aki igazán összetartotta a csapatot és talán ő a legérettebb közöttük. Érdekes, amikor a visszaemlékezésben mutatják, hogy honnan indult… P'Bright meg totál idióta, sokat nevettem rajta. :D Mikor épp komoly a helyzet ő akkor is képes beszólni valami retardált dolgot. :D Az elsősök csapatát is hamar megszerettem. Kár, hogy Wadot egy idő után totál kiírták a sorozatból. Habár azért arra még visszatért, hogy beálljon az új hazing teambe. :D Mellesleg a zenék is mindig jól passzolnak az adott hangulathoz, azóta is nagy kedvenc a sorozat OST-ja. :)
ui: Ebben a kategóriában szerintem mindig ez lesz az örök kedvenc! ❤

1 hozzászólás
krlany 

Szóval az van, hogy én nem szoktam ugyanazt a sorozatrészt pár nap különbséggel újra megnézni, vagy egy jelenetet ötször visszatekerni, mert annyira tetszett, de itt mégis előfordult velem…
A srácok tündériek. Az egyik főszereplőnk egy szépfiú, aki nemcsak bájos, de az utolsó szemrebbenése is a helyén van. Irtó kíváncsi vagyok rá más szerepben is, szerintem benne sokkal több van, mint amit itt láttunk, pedig ez is nagyon rendben volt. A másikuk bár nem szépfiú, de amikor zavarba jön, nagyon kis helyes, ha pedig elmosolyodik, kinyílik minden, és olvadozik körülötte a világ. Veszélyes!:) Ketten együtt pedig nagyon jók! A legjobb páros, akiket eddig láttam.
A sorozat is remek, bár az első néhány részből ez még messze nem látszik. Nagyon jól van felépítve az egész, és ami a legjobb benne, hogy nincs benne negatív karakter, nincs benne idiotizmus, és nincs benne sz@rkavarás, amit felettébb üdvözölni tudok.
A legutolsó részt egy kicsit feleslegesnek éreztem, de mivel bármeddig tudnám őket nézni, nem is tudom, hogy miről beszélek.:)

Másodjára is jó!

4 hozzászólás
Baly

Ez valami hihetetlen-nagyon-jó-sorozat!

A romantikus szál inkább a végére helyeződik, de úristen, hogy mennyire király az eleje is!! Meg az egész ámblokk! Egyszerűen nem lehet rá nem odafigyelni! Ha nem lett volna benne romantika is megnéztem volna! Mert ez a SOTUS rendszer nagyon érdekes. Bár fogalmam sincs, hogy igazából ez létezhetne-e. Nem mondom, hogy teljesen egyet értek vele, de csak meg kell nézni a sorozatot és látni, hogy mi lesz belőle! :D Én is tanultam belőle, úgy érzem.

A karakterek nagyon szerethetőek, mindenkire fektetnek hangsúlyt és pont a megfelelő mennyiségben! Bár természetesen a fő párosból sosem elég :"D
Nekem a személyes kedvencem Arthit. Bár ha valaki még csak az első pár részt nézte volna meg, most biztos elmebetegnek gondolna xD és jogosan… és én jót mosolyognék rajta. Az amin ő keresztülmegy sok részen át egyszerűen…. na de nem lövök le semmit, ezt látni kell!

Kongpob pedig mazochista… a szememben. Így elhatározódni, ezeken túlmenni… mennyire kell ehhez jó emberismerőnek lenni? De most komolyan… én általában, ha már egy kicsit is bunkó valaki, szép csendben otthagyom a $@!#%. Sose látom meg az emberek ezen oldalát, pedig biztos hogy van. Kb mindenkinek. Az ilyen sorozatok tanítanak meg arra, hogy nem minden az, aminek látszik! És hogy sokkal jobban figyeljünk a környezetünkre, még ha sokszor nem is vagyunk rá kíváncsiak!

spoiler

Az egyik kedvenc jelenetem az volt, amikor a parton beszélgettek. Az volt az első meghitt pillanat közöttük.

Amúgy ez volt az első thai sorozatom, de gyanítom, hogy nem az utolsó. Nálam ez bőven felért egy koreaival. Elsősorban, mert nincs benne az idióta anyós, aki még a néző lelkébe is beletipor, nem akarnak elnyomni senkit, nincs a szarkavaró pitscha, aki mindenáron meg akarja szerezni a főszereplőt stb… És ha bár ebben is előre ugranak az időben, érthetőek az okok, és jól csinálták. Na meg második évadot is kapott, tehát….
Tehát jöhet a 2. évaaaaaad!!! n-n Banzai~

2 hozzászólás
Gwener 

Már elég régen szemezgettem vele, de féltem nagyon, hogy úgy járok, mint pl. az Iljimae-vel: mindenki imádja és dícséri – és erre jövök én UFOLand-ről és jól pofára esek, mert nekem egyáltalán nem tetszik. Szóval halogattam meg kerülgettem – aztán megnéztem a werkfilmet, mert hogy a sorit úgysem fogom megnézni, szóval mindegyis ha látom (amúgy mindig film után nézek werket a spoilerek miatt) Az viszont olyan elképesztően aranyos volt, hogy meghozta a kedvem a sorihoz :DDDDD

Addictív :DDD két nap alatt megnéztem, ilyen még nem volt…

Nincsenek benne negatív és áskálódó szereplők :DDDDD

A történetben nincs semmi extra spoiler, de azonnal beszippantja az embert és onnantól már nincs megállás :DDD

Arthit – az elején a frászt kaptam tőle. Nem bírom a kiabálós embereket, nem tudok velük mit kezdeni, ott szoktam hagyni őket. És hát ő az elején gyakorlatilag mindig kiabál …. na de utána, amikor kibújik az álarcai mögül… ❤ ♡ ❤ ♡ ❤ ♡ ❤ ♡ :DDDD

Kong – azt hiszem ő testesíti meg a thai férfi szépségideált, legalábbis nemtől függetlenül mindenki a szépségéről áradozott végig. Erős egyéniség, tudja mit akar – és a céljai érdekében van türelme várni is, ha kell. Hiába ő a fiatalabb, kapcsolatukban ő az érettebb és a domináns fél.

M – Ilyen bamba szereplőt ritkán látni :DDDD Mindig azon mulattam, hogy folyamatosan nyitva van a szája, mintha csodálkozna valamin – de közben meg néha olyan nagyon okos tudott lenni.

Deer – nagyon-nagyon keveset volt, de nekem nagyon szimpatikussá vált (és helyes volt ♡♡)

Prae – igazán foglalkozhattak volna vele többet, olyan helyes lány volt… spoiler

Katyesz 

Először nem nagyon tudtam hova tegyem, azt hittem, hogy valami hadsereg hangulatú történet lesz kis BL fűszerrel. De kellemesen csalódtam. Nagyon cuki párost kaptunk, sok izgalmas helyzettel.


Népszerű idézetek

hypedne

S – Seniority
O – Order
T – Tradition
U – Unity
S – Spirit

(7. rész)

Kikiriki

M: Hey, Ai'Kong. You've know me for 4 years, how come you never told me you liked men.
Kong: I don't like men. I like P'Arthit.
M: Isn't it the same thing?
Kong: It's not the same.
M: How is it not the same?
Kong: If it's not P'Arthit… Then I won't like him.

3 hozzászólás
crissy 

Kongpob: They're right here.
Arthit: What did you just say?
Kongpob: The other 54 students are right here.
Arthit: Open your eyes and look around! How could you say they're here?
Kongpob: They really are here. In spirit. Their hearts are with me.
Arthit: I guess that's really thoughtful of them. Since you have their hearts with you, I guess all of you can run 54 laps around the field, right?
Kongpob: No. Their hearts are with me alone.
Arthit: Why would their hearts be with you alone, mister?
Kongpob: To replace my heart that has been surrendered to you.
Arthit: Kongpob!

1. évad 1. rész
Kikiriki

Kong: P'Arthit… I once told you that… I wanted you to write me a love letter. But today, I would like to be the one to write first. I hope you're not mad that I'm making such a fuss about it.In actuality, I have a lot of things I want to tell you… But I'm afraid that I won't have enought room on this paper, I also don't know which words to use to express all of my feelings. They probably can't replace the gratitude from the deepest of my heart. I want to thank you for your generosity… For always taking care of me and for doing a lot of things for me. I want to thank you for you smile and your laught… It changed a normal day into a special day for me. And I want to thank you… P'Arthit, for allowing me to love. Every time we are near to each other, do you know how much happiness it brings me? I might act like a fool and tease you. I'm stubborn and headstrong, to the point where you're tired of me. For those reasons I won't beg you to return me love. But no matter what changes, for me the only thing that is the most important is… P'Arthit. You are my only sun. And I promise that it will always be like that forever.

1 hozzászólás
hypedne

Kong: P'Arthit… I think when you put on your serious face, you look kind of cute.
Arthit: You son of a…

(2. rész)

4 hozzászólás
hypedne

Kong: Sometimes, what we see… is not always the truth.

(2. rész)

2 hozzászólás
crissy 

And… it's important, because the gear represents the hearts of engineering majors. That's why some people say, „The gear is with the heart, and the heart is with the gear. If you let someone keep your gear, your heart is with that person.”

1. évad 9. rész
Baly

Bright: Tudom, hogy miért van Arthitnak rossz kedve.
Knot: Mitől?
Bright: Le van törve, mert még a kaját is ki kell fizetnie, pedig nem is ő eszi meg.

Baly

Bright: Én és a könyvtár nem jövünk ki valami jól.
*Tutah eldobja az evőeszközt.*
Tutah: Egy olyan srác mint te, csak a rossz helyekkel jön ki.


Folytatása

Összehasonlítás

Sotus


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján