Thritsadi Chip Thoe (Theory of Love 1.) (2019–2019) 31

Theory of Love · ทฤษฎีจีบเธอ
60' · thaiföldi · dráma, romantikus, vígjáték, sorozat 16
1 évad · 12 rész

Third főiskolai hallgató, aki az egyetem kommunikációs művészet szakán tanul és a filmekre specializálódott. Három közeli barátja van az iskolában, akik közül az egyikhez, a jóképű, playboy Khai-hoz mélyebb érzelem fűzi, mint jópajtási viszony.

Forrás: Animeaddicts

thai · angol

Szereposztás

White Nawat PhumphothingamTwo
Gun Atthaphan PhunsawatThird
Off Jumpol AdulkittipornKai
Earth Pirapat WatthanasetsiriAn
Mike Chinnarat SiriphongchawalitBone
Ben Benjamin VarneyTon
Alice Tsoi
Foei Patara EksangkulShane
Sara LeggeParn
Noon Sutthipha Kongnawdee

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

Shad 

Én most picit szőrös szívűbb leszek, pedig minden egyes héten alig vártam az új részt, néha még a raw-t is megnéztem, annyira furdalt a kíváncsiság:P Sztori szinte nincs is, szokásos ezerszer lerágott csont, mégis egészen magával ragadó formában. Khai irgalmatlan tapló az elején, általában van valami, ami ezt a viselkedés formát kialakítja, vártam hátha kiderül valami a múltról, de végül megmaradtunk a jelenben és próbáltam kitalálni mit miért tesz. Ezzel szemben ott volt Third, aki olyan tutyimutyi volt , hogy már az bosszantott. Egy biztos, a színész simán elmehetne Koreába színésznek,ha a sírási technikáját nézzük:P ott láttam hapsit ennyit bőgni, de a könnybe lábadt szem is tökéletesen ment , ahogy csillogó üveges szem is… Persze mindketten változnak, de a végére már szinte sajnáltam Khai-t :) alapvetően viszont jó volt ez így:) megvezekelt minden bűnéért:P Ami érdekes, hogy a sorozat felétől én sokkal, de sokkal jobban szurkoltam és vártam Two és Un kapcsolatának alakulását , imádtam őket :) és nagyon köszönöm a készítőknek, hogy Bone olyan véget kapott, amilyet kapott spoiler (teljesen egyetértek @Dreamborder értékelésével a párokat illetően, minden pontban:) )
Egy biztos szerintem, ha valaki megkérdezne bárkit, aki látta a sorozatot a kedvenc jelenetére, mindenki egyöntetűen ugyanazt a jelenetet mondaná:P
Kinek? elég lightos BL, inkább a lelki részeken volt a hangsúly :) aranyos, kedvelhető karakterek:)

9 hozzászólás
Gwener 

Gondolkoztam jó pár napot, hogy hány csillag is ez a sori, és lenne miért levonni – de elengedem és nem szigorkodom. Ongoing sorozatért utoljára 2015/16 télen vesztem meg ennyire, az volt a Bromance, vasárnaponként egy résszel. Na az volt ilyen őrjítő….

Kai. Hétről hétre egyre elhűltebbeb figyeltem, mit művel, és hogy lehet-e még fokozni a szemétségét (lehetett) – de ami a legfurcsább: minden kegyetlensége ellenére nem tudtam igazából utálni. Azt gondoltam, biztos van vmi oka, hogy ilyen – és egyetértek @Shad-dal: igazán megmondhatták volna. Már a SOTUSban felfigyeltem erre a srácra, már ott látszott, hogy jó színész, és itt végre megmutathatta magát. És igen, a „kedvenc jelenet” kérdésben csatlakozom a többiekhezspoiler

Third. Nagyon-nagyon sajnáltam szegényt. Nem csak akkor volt nehéz neki, amikor Kai szemét volt velespoiler Na és amit ez a srác a tekintetével művel, meg úgy egyáltalán, elképesztő – még sosem láttam eddig, de lehet, hogy most sorra veszem egy sorozatát.

Bone. Jó darabig nekem elég semleges maradt, de aztán fordult a kocka spoiler. Szerintem minden lógása ellenére, ő volt a legérettebb közülük. spoiler

Two&An. Az eddig látott sorozatokban White-t (Two) nagyon megszeretem – viszont Earth-t (An) meg egyáltalán nem. Na erre itt megkaptam őket egy párnak :DDDDD … Érzésem szerint ők is eléggé hanyagolva lettek spoiler

♡Shane. Nekem ő volt a Kedvenc. Néha teljesen olyan volt közöttük, mint egy óvóbácsi. Jól átlátta a helyzeteiket és mindegyikükhöz volt pár jó szava, de végső soron nem igazán szólt bele a dolgaikba. Na jó, egyszer alaposan bekavar, de az még jól is sült el a végénspoiler.

krlany 

Nekem Khai volt a kedvencem ebben a sorozatban, meg amúgy a színész is. De az azért durva, hogy ugyanazt a karaktert kapta meg, mint anno Pick-ként a Senior Secret Love: Puppy Honey-ban, és még a párja is ugyanaz, ott Rome-ként, itt Third-ként, és nagyjából kettőjük kapcsolata is ugyanaz. Ha ezt nézném nagyon lepontoznám, nem a színészi játék miatt, hanem a forgatókönyvíró fantáziátlansága miatt… de inkább elengedtem ezt a dolgot…
Szóval Khai. Volt honnan hova fejlődni, és tudott is. Minden rezdülését imádtam; a hideg számításától, a megtörtségéig, és az odaadó szerelmesig. Ellenben Third. Ő engem sokszor irritált. A tutyi-mutyisága. Mert az egy dolog ahogy Khai bánt vele, de ezt csak azzal lehet megtenni, aki hagyja. És ő inkább visszafejlődött, mint előre, arról nem is beszélve, hogy egy óceánt telesírt, amit sokszor túlzásnak éreztem. Two ugyanaz, mint Phun a Love Sick-ből, fel is lehetne cserélni őket. Mármint aranyos a srác, meg eljátssza amit kell, de egy kaptafa. Nem egy karakterszínész az már tuti. Bone-t kár hogy ennyire mellőzték, és ilyen fura szálat kapott, pedig az a kávézó sok lehetőséget rejtett.

Baly 

Az eleje nem fogott meg, borzasztó volt látni amin Third keresztülment! De most azt mondom, hogy ez kellett ahhoz, hogy igazán megértsük, hogy mi játszódik le benne.
Ekkor Khai is egy se99fej volt, egyszerűen minden érzelem lefelé ívelt. Viszont Khainak már ekkor is voltak olyan megnyilvánulásai, aminek szerintem ő fel sem fogta a jelentését.

Ami miatt nagyon tetszett, hogy a sorozat első felében Third szemszögéből látjuk a dolgokat, majd a felétől ez megfordul és Khai-ra szegeződik a hangsúly. Egyszer elgondolkodtam közben, hogy basszus most mostanában nem is halljuk Third érzéseit, pedig az elején ő mesélt egy csomót. Aztán rájöttem, hogy hát persze, mert most nem ő van a középpontban és az elején ő se (meg mi se) tudta, hogy Khai mire gondol. Most Khai-nak is milyen rossz, hogy nem tudja, mire gondol. Szerintem ezt nagyon jól megcsinálták :)

Egyébként kicsit fura nekem, hogy Khai ennyi lánnyal volt. Bár nyíltan kifejezte, hogy ez neki testiség, de meg tud így valaki változni? A szerelem sok mindenre képes :"D úgyhogy annyira nem is érdekel a válasz, csak egynek érdekes felvetés.

Két kedvenc jelenetem: spoiler

Ami nagyon plusz pont, hogy: Nagyon tetszett a befejezése! És most nem tudom, hogy csak a 2gether vége miatt mondom-e ezt. xD De olyan érzésem van, hogy mindennek úgy kellett lennie, ahogy lett. Pedig nem volt minden happy end és mégis :)

Ezek után fogalmam sincs, hogy miért csak 8 csillagot adok rá, tökre dicsértem xD Mindenesetre valami kis pluszt hiányoltam és az eleje tényleg nem fogott meg. Az viszont biztos, hogy jobb a Why R U?-nál! Nekem az egy nagy csalódás lett, a Theory of Love viszont felfelé ívelt!

3 hozzászólás
silentscream

Voltak dolgok, amiket nagyon szerettem benne, voltak, amik irritáltak. Utóbbiak közé tartozik, hogy az idegeimre ment, amit Kai leművelt az elején. Rosszul voltam attól ahogy viselkedett… Ettől függetlenül szerettem és hétről hétre alig vártam, hogy nézhessem az újabb részt. :) A baráti négyest kifejezetten kedveltem, de ha ki kéne emelni valakit, akkor az Two lenne. Szimpatikus volt, hogy végig kiállt Third mellett, próbált segíteni neki és „védelmezte”. Édes volt ahogy lassan kezdett ráeszmélni, hogy beleszeretett spoiler. Főszereplő párosunkat is szerettem, de a végefelé már kevésbé izgultam értük, mint a másik párosért. Parn és vőlegénye végkimenetelével nagyon nem értettem egyet, szerintem, ha spoiler, de ők tudják…. Jó, hogy végül Bone is pozitív lezárást kapott, megérdemelte már. :) Amit még különösen szerettem a soriban azok a különböző filmes részek voltak, szerintem ez adott egy kis pluszt az egésznek. Összegezve, szerintem érdemes megnézni, még ha nem is fogok belőle újrázni, ettől függetlenül szerethető kis sorozat. :)

Katyesz

Azt hiszem ennek a sorozatnak kellett egy Kai karakter. Ha nem lett volna olyan amilyen akkor eléggé megrágott csont sztorija lett volna. Tetszett ahogy más filmek köré építették a sztorit. Nem egy kedvenc felbukkant. Hiszen maga a sorozat témája is hasonló. (Mindig is szerettem a barátból szerelem témát) Bírtam Bone és Two kettősét, igazi barátok. Nem tettek különbséget Third és Kai között. Mindig azt támogatták akinek éppen szüksége volt rá, holott nekik is megvolt a maguk problémája.

eszter_m 

Az olvasók azon táborához tartozom, akik nem szeretik olvasni a feldolgozásokat előre. Tudom, mit is képzelek. De most komolyan, olvasás után nem értek meglepetések, semmi. Hol marad így a katarzis?
Az egyetlen bánatom, hogy Shane/Chen/Chain szerepét eléggé kigyomlálták. Bár feltételezem, hogy Bone csak így kaphatott saját történetet.
Plusz éreztem pár kikacsintást a Babiik felé, ami alapjáraton zavarni szokott, mert nem szeretem az RPF-et, de itt OffGun esetén teljesen elfogadhatónak tűnik. Még mindig arról álmodom, hogy egyszer láthatom a szerződésüket, mert nagyon durva kikötések lehetnek benne.

Marinette 

Jó kis sorozat! Igazából csak két negatívum volt benne számomra. Az egyik, hogy egy kicsit hosszú volt. Szerintem 10 rész elegendő lett volna. A másik pedig Khai. Nem bírom az ilyen idétlen karaktereket. A végére, ha meg nem is szerettem, az azért elismerendő, hogy rengeteget változott. Mondjuk, volt is honnan és miért.
Számtalan dolog viszont tetszett. Egyértelműen végig az érzelmeken volt a hangsúly. Először Third dilemmája: mondja el-ne mondja el, kockáztasson vagy se? Azért az nagyon sz@r érzés, amikor annyira szerelmes vagy, hogy mindent elnézel a másiknak, amikor az eszed tudja, hogy lépni kellene, de mégsem tudsz. Gun hihetetlenül jól játszotta, imádtam őt. Tetszettek a filmes utalások, a zene. Az a dal ♥ gyönyörű! A másik két barát: olyan jó fej volt mind a kettő. Tényleg igazi barátok. És bár az ő történetük nem úgy alakult, ahogy vártam, mégis elégedett vagyok.

Panna

Túltoltad Bélám, Túltoltad a haragszom rád-ot!
Kőszívű vagyok én is, de ennyi vaker után… A felénél beadtam volna a derekam! :D

Attól függetlenül ez valahogy nagyon bejött nekem!

Nana92 

Még egy végre vége sorozat. Nem is tudom minek néztem végig. Minden más jobban érdekelt volna a sorozatban mint a főpáros. Untam a sorozat nagy részét. Túlságosan elhúzták. Még a színészi játék sem mentette meg a sorit.


Népszerű idézetek

Baly 

Miért Third az órád?
Khai: Third a legjobb barátom a múltamban, a jelenemben és a jövőmben.

1. évad 8. rész – Nász-ajánlat
Baly 

Khai: Egy szenior azt mondta, hogy filmet választani olyan, mint párt választani. Alig nézünk filmet olyan műfajban, amit nem kedvelünk. Feltételezzük, hogy nem lesz jó. Nem üdvözöljük tárt karokkal, annak ellenére, hogy miután megnéztük, jó lehet.

1. évad 7. rész – Változó szerelem

Folytatása

Összehasonlítás

Theory of Love


Hasonló filmek címkék alapján