Két nap, egy éjszaka (2014) 50

Two Days, One Night · Deux jours, une nuit
95' · francia, olasz, belga · dráma 12

3 díj · 14 jelölés

Sandra (Marion Cotillard) évekig dolgozott egy gyárban, de néhány hónapos betegszabadsága után főnöke lehetetlen feladat elé állítja: csak akkor jöhet vissza, ha rábeszéli kollégáit, hogy azok mondjanak le az év végi bónuszukról. A cég indoklása szerint nincs forrás egyaránt a bónuszokra és… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Marion CotillardSandra
Catherine SaléeJuliette
Fabrizio RongioneManu
Christelle CornilAnne
Pili GroyneEstelle
Simon CaudryMaxime
Batiste SorninM. Dumont

Kedvencelte 3

Várólistára tette 66


Kiemelt értékelések

rocketdog 

95 perces társadalmi kísérlet, tele egy sor „olyannyira hétköznapi, hogy már nem is beszélünk róla, épp ezért izgalmas” helyzettel. Vajon hogyan befolyásolja a döntésed, ha egy másik ember sorsa vetekszik a tiéddel, amikor egyik esetben egyszerűen papíron leteszed az x-ed, máskor pedig a szemébe kell mondanod a válaszod? Közben a főszereplő is komoly dilemmákon megy keresztül, mert egyáltalán nem minden esetben kézenfekvő, hogy annak a pénznek nem épp a másik családnál lenne jobb helye és ezt ő is látja. Az azonnali és változatos visszajelzések minden felkeresett kollégája után csak tovább növelik a drámai hatást és a film értékét. A depresszióval járó tünetegyüttes hosszú sorának bemutatása is hitelesre sikerült, taps-taps.

Blissenobiarella 

Már egy jó ideje várólistás volt nálam ez a film, amikor egyszer csak belebotlottam a Duna tv-n. Valami filmszakértőhujjdekritikus fickó (illetve gondolom, hogy az lehetett, amúgy lövésem sincs, ki volt az) magyarázott a film előtt, és nagyon nehezen írnék erről a filmről bármit úgy, hogy ne az ő szavait tüntessem fel saját gondolatként, úgyhogy inkább nem teszem.
Nagyon hatásos film, Marion Cotillard igazán szépen alakít. Ami miatt a film csorbát szenved abban, hogy mennyire tud meggyőző lenni, az sokkal inkább magában a karakterben rejlik, semmint az ő játékában.
A történet nem túl életszerű, de talán éppen a helyzet abszurditásában rejlik a varázsa. Egy normális világban a főnököt kéne kirúgni ezért a viselkedésért, nem Sandrát.

zeana 

Jók a színészek és érdekes a történet is, de a főszereplő annyira irritáló és a cselekmény annyira életszerűtlen, hogy nem tudok jobb osztályzatot adni. Pedig a giccsmentesség tetszett, kár érte.

2 hozzászólás
Junchi 

Mondtam már, hogy európai filmek »> amerikai filmek? Nem? Akkor most mondom.

Zseniális darab, hétköznapi eszközökkel, karakterekkel és szituációkkal mar húsba, miközben végig nagyon emberi és érdekes.

Miamona

Számomra teljesen újszerű élmény volt ez a hétköznapi naturalizmus, de nagyon tetszett. Bővelkedik a film megindító és feszült pillanatokban, minden sallang és hatásvadászat nélkül. Marion Cotillard pedig ismét bebizonyította, hogy tud. Nem is akárhogy!

Pár napnyit bővebben: http://miamonakonyveldeje.blogspot.hu/2014/10/popcorn-j…


Hasonló filmek címkék alapján