Kedvencelte 3

Várólistára tette 55


Kiemelt értékelések

dontpanic

Jaj, de jó volt ez!
Olvastam róla egy méltató cikket, na mondom, ennek adunk egy esélyt.
Az eleje egy kicsit csalódás volt: semmilyen karácsonyi hangulatot nem találtam benne, azon túl, hogy oké, karácsonykor játszódik. Lassan indult, túl sok szereplővel operált, egyikkel se töltöttünk elég időt ahhoz, hogy igazán kapcsolódni lehessen hozzájuk.

A harmadik rész közepén külső körülmények miatt le kellett állítanunk, és azt mondtuk, még ezt a részt végignézzük, és utána döntünk, hogy folytatjuk-e. Valami történt a harmadik rész második felében, amitől mégis azt mondtuk, oké, kap még egy esélyt, és onnantól tényleg nagyon be is húzott minket.

A karácsonyi hangulat is megjött, a szereplőkhöz való kapcsolódás is.

Amit szuperjól csinál a sorozat: bizonyos dolgokat előre ki lehet találni, de ezek épp azok a dolgok, amiknek drukkol is az ember, hogy úgy alakuljanak, ahogy, így akármennyire közhelyesek is, a néző megelégedésére szolgálnak. Viszont jó pár klisét felborít, és amire számítana az ember, hogy persze, persze, XY összejön YZ-vel, vagy MZ/X megteszi azt a bizonyos dolgot… az nem következik be, hanem valami váratlan fordulattal oldja meg a sorozat. Ezt értékeltem. :)

spoiler

Ha van egy kis időtök még a két ünnep között, érdemes beiktatni. :)
Lélekmelengető.

Sister

Van itt popénekesnő, dúsgazdag ügyvédnő, egy bárpultos, lelkésznő, spanyol anyuka és a kisfia, a Mikulás személyesen, egy tehetséges zongoraművész… És a lista korántsem teljes. Mindegyik annyira szuper karakter, hogy nem tudnék olyat mondani, aki ne nőtt volna a szívemhez a hat epizód alatt. Hihetetlenül szerettem!

Az pedig bizonyára adott egy plusz faktort, hogy az éjszaka kellős közepén kezdtem bele, miközben a repülőn ültem, és vártam, hogy a két órás késés után végre felszálljunk – mindeközben körülöttem is kavarogtak a hópelyhek. Csak épp a helyszín volt más: Gardemoen helyett Arlanda. :)

Kontra_Judit 

Ez egy tüneményes sorozat volt, nagyon megkedveltem az összes szereplőt. Marius a bárpultos, Sara spoiler, Mikulás, Kaja a bölcs kislány spoiler, Olav a pilóta és Diana a naiv lány :) Aztán ott volt David spoiler és a lelkész nő, Stine a lökött csajszi spoiler, Arthur Berg spoiler, Lukas és az édesanyja spoiler, Ida spoiler
Mindannyian ott ragadnak a hóvihar miatt a reptéren és barátságok, szerelmek szövődnek!

lakatoszoltan01 

Ez olyan, mint egy lightos Vészhelyzet. 6 viszonylag rövid rész, ahol megismerünk jópár figurát, akik mind különböző okokból és problémákkál vannak egy reptéren. A sorozat szépen építkezik, jól adagolja az információkat és a legtöbb szál valóban a végén fog értelmet nyerni.
Lezárt sori, nem marad elvarratlan szál benne.

Szerintem nagyon megéri megnézni, mert jó témákat boncolgat, hétköznapi, általános emberi hibákat és érzéseket mutat be. Csak ajánlani tudom!


Népszerű idézetek

Kontra_Judit 

Karácsonykor nem ajándékokat kell kibontani, hanem a szívünket!

1. évad 4. rész
3 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján