Új barát karácsonyra (2019–2020) 103

Home for Christmas · Hjem til Jul
30' · norvég · dráma, romantikus, vígjáték, sorozat
2 évad · 12 rész

Johanne számára a családi összejövetelek egyet jelentenek a magánéletét célzó kellemetlen kérdések sorával és a kínos feszengéssel. Elhatározza, hogy az idei ünnepi vacsora más lesz, mint a korábbiak. Ehhez csupán egy megfelelő partnert kell találnia, az ideális férfira azonban sokkal nehezebb… [tovább]

norvég · magyar

Képek 6

Szereposztás

Ida Elise BrochJohanne
Arthur HakalahtiSebastian
Hege SchøyenBente
Oddgeir ThuneHenrik
Kingsford SiayorThomas
Loekke CallePatient
Cat HaaveSunniva
Mads Sjøgård PettersenStein
Gabrielle LeithaugJørgunn
Felix SandmanJonas

További szereplők

Kedvencelte 26

Várólistára tette 113


Kiemelt értékelések

ziara

Tudtam, hogy szeretni fogom, de nem gondoltam, hogy ennyire megérint. Sírtam, nevettem, sokszor egyszerre a kettőt.
És újra norvég beszédet hallani… Csak ennyit tudok mondani: TAKK!!
Így karácsony előtt jobbat nem is kívánhattam volna…
„Team Jonas” teljes szívemmel❤

3 hozzászólás
Avilda

Imádom! Nem tudom, mennyi részem van még hátra, de már most pacsi az íróknak! Végre fel merik vállalni, be mernek szólni, hogy igenis, a családosoknak alig kell ügyelni, a szinglit folyamat cseszteti a családja, a munkahelye, a társadalom. Miért nincs senkid? Jaj, biztos magányos, jaj majd te is találsz valakit, miközben Johanne is mondja értetlenül, hogy de hát kössz, jól vagyok! És ez inkább egy fejlődéstörténet, ha úgy vesszük, nem is az a fontos, hogy pasit talál-e, hanem hogy kimozdul-e a komfortzónájából, egyenes háttal sétál-e, stb. Egyébként baromi jó jelenet és példa, amikor családi vacsoránál, felróják neki, hogy miért marad bent dolgozni karácsonykor, miért ilyen önző, miért nem figyel másokra? Hát cseszd meg, azért, mert aki családos, az elmehet.. de komolyan, ez a jelenet annyira jól átadja, mi a fenétől megy fel a szingli nőben a pumpa. Mondjuk plusz egy pontot kapna, ha nem egy városban dolgozó, inkább egy ingázós leány mindennapjait mutatná be, de így is imádom!

2. évad

Sikerült egyben ledarálnom és egyáltalán nem bántam meg. Nagyon évad volt ez is, nem az történt, amire számítottam, a végének pedig kifejezetten örülök.

1 hozzászólás
clarity 

ezt a sorozatot az fogja igazán értékelni, aki Johanne cipőjében jár. úgyhogy én maximálisra csillagoztam, sőt az idei karácsonyi filmes/sorozatos felhozatalból ez nálam első helyen nyert. kíváncsian várom, hogy kijönnek-e egy harmadik évaddal, vagy itt lezárják. ha előbbi történne, remélem nem játsszák meg újra, amit a 2. évad asszem 1. részében. pár hónap leforgása alatt nem derülnek ki zavaró tényezők… mert azzal ellentétben nagyon tetszett a mostani befejezés. erre is számítottam, szurkoltam.:) egyáltalán nem gondolom a mai világtól elrugaszkodottnak, meseszerűnek, sokkal inkább egy tökös, bátor húzásnak a rendező/írók részéről. ennyire nem számít semmilyen kőbe vésett dolog, meg a társadalmi nyomás, meg a sok kívülről harsogó blabla, csak az, hogy kivel érzed úgy igazán jól magad, ki szeret úgy ahogy vagy. nekem végig szimpatikus volt Johanne bukdácsolása, túl sokan vagyunk sajnos manapság, akik így bukdácsolunk harminc felett. lehet kifelé erőt meg talpraesettséget sugározni, de attól az még bukdácsolás marad. és tényleg rengeteget számít, ha körülvesz egy szerető család+barátok, akik elfogadnak. (itt úgy tűnik, mintha szarrá oltaná a családja a csajt a vacsora alatt, de lényegében csak azért csattan fel az első részben és hazudik egy orbitálisat, mert ő maga nem érzi jól magát egyedülállóként abban a közegben, nem azért mert csúnyagonosz családtagjai vannak). de ettől még a lényeg nem változik. egyedül lenni sokszor baromi jó, de nagy átlagban szar. és valahol mindenki arra törekszik, hogy rátaláljon valakire, vagy valaki találjon rá. erre meg elég sok vicces példát hoz ez a sorozat, a norvégoknak jó fanyar humoruk van, tetszett:)))

dontpanic

Húha, látom, itt jó vélemények vannak eddig erről a sorozatról, hát akkor én leszek a killjoy.
Nem, és nem.
Nekem nagyon sok kell ahhoz, hogy egy sorozatot félbehagyjak, főleg ha csak két szezon van belőle. Akkor inkább végigküzdöm magam rajta, mert többször volt olyan, hogy el kellett telnie egy türelmi időnek, míg megkedveltem a szereplőket, vagy összeállt a sztori.

De ezt kaszáltam a második évad eleje táján.

Nem tudtam megkedvelni a főszereplőt, aki csak bukdácsol az életében, kapcsolataiban. Értem a „bájos, fiatal lány keresi a helyét a világban, és közben a neki való párt” koncepciót, de itt mintha igazán nem lett volna koncepció. A sorozat, és közben a főszereplőnk is kapkodott összevissza. Az életben sem szeretem, amikor valaki nulla felelősséget vállalva csak sodródik ide-oda, és kb. minden ingert beenged az életébe, nem tud súlyozni köztük.

Ennek a lánynak kb. mindegy, épp ki közeledik felé, nem látjuk, nem tudjuk, mit akar, valószínűleg maga se tudja. Ettől viszont a sorozat is szétesik, vagy inkább attól, hogy a szereplőinek semmiféle személyisége nincs.

Illetve, mivel direkt karácsonyi sorozatot kerestem karácsonyra, így ez is rátett egy lapáttal a dologra: karácsonyra valami szívmelengetőt, vagy legalább vicceset keresek, de itt már nyomasztólag hatott rám ez a sok szenvedés, szenvelgés. Nem kelt bennem túlzottan ünnepi hangulatot ennyi szerencsétlenkedés és bukdácsolás. (Még ha vicces, önironikus vagy szerethető szereplők lennének, de nem.)

Egyetlen pozitívuma, hogy ez a norvég nyelv valami csodálatos, öröm volt hallgatni. :D Amúgy én nem ajánlom, de másoknak tetszett, szóval biztos csak én nem tudtam ráhangolódni…

4 hozzászólás
Sadie 

Imádom, imádom, imádom!!!!
Nagyon remélem, hogy jön a második évad, mert ha nem, nem bocsátom meg ezt a függővéget.

2 hozzászólás
csokidani 

Habkonnyu, kellemes, gyorsan fogyaszthato sorozat, mindenfele komolyabb drama nelkul – es neha pont ilyen kell. Tokeletes reggeli teahoz vagy vacsora utani szendergeshez.
Nehol kicsit butacska, neha tul egyszeru, de ugyanakkor mosolygos es pillanatokra szivmelengetos is.

brena

Cuki sorozat,egy nap alatt megnéztem. Szórakoztató volt és az is biztos hogy Felix Sandman nevét megjegyeztem ;)

eNNBeus 

Első éved után:
Aranyos kis sorozat de többnek nem mondanám, a végére már nyálassá is válik (az én ízlésemnek) onnan ahonnan indul. Könnyed kikapcs, nem megterhelő, gyorsan felejthető.

Dorka 

Elsőre nagyon tetszett, aztán a 2. évadra csalódtam, bár a vége nem lett rossz. De nekem itt be is fejeződhetne.
spoiler

1 hozzászólás
Sornyul

Aranyos sorozat, kedves, szerethető szereplőkkel. Ideális adventi sorozat. Csak túl rövid. :D
Főhőse egy tündéri kórházi nővérke, aki valahogy mindenki életét jobbá teszi maga körül a kórházban és a környezetében is, de a sajátjával valahogy nehezen boldogul, pedig próbálkozik vele rendesen.
…Nemrég kijött a második évad is, bár az eleje szomorkásabb, a végére ez is nagyon kedvesre sikeredett. Kíváncsi vagyok, ezt most vegkifejletnek tekinthetjük-e vagy még folytatják és bonyolítják Johanne történetét.


Népszerű idézetek

Anna93 

Johanne: Így megkérdeztem magamtól mélyen, legbelül: mi az, amit valójában szeretnék? Nem is tudom már, hisz mindenki meg akarja mondani nekem, hogy éljem az életem.

1. évad 1. rész – Hazugság karácsonyra
7 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján