Kamera által homályosan (2006) 85

A Scanner Darkly
100' · amerikai · sci-fi, animációs, dráma, thriller, krimi 16

A nem is olyan távoli jövőben az Egyesült Államok lakosságának nagy része kábítószer-fogyasztó. A hatalom beépített titkos ügynökök és hatékony megfigyelési rendszerek segítségével próbálja az ellenőrzést fönntartani. Az egyik nyomozót, Fredet megbízzák, hogy álljon rá Bob Arctor dílerre, aki… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Keanu ReevesBob Arctor
Robert Downey Jr.James Barris
Winona RyderDonna Hawthorne
Woody HarrelsonErnie Luckman
Rory CochraneCharles Freck
Hirdetés

Kedvencelte 10

Várólistára tette 104


Kiemelt értékelések

Zakuro 

Egészen elképesztő látványú, nagyon erős atmoszférájú film – mint valami drogos látomása (bár még sose próbáltam semmi ilyesmit – nem is akarok –, de mindenki azt mondja, hogy olyan).
Nem mondom, hogy élveztem, emlékszem, annak idején nagyon megviselt – de szerintem 15 évesen ehhez még nem voltam elég érett. Majd egyszer talán újranézem.

Emerson 

Eszméletlen ámokfutás az egész. Azt hittem, hogy simán leforgatták a filmet (így is volt), majd a kész anyaggal trükköztek, hogy kijöjjön az animált verzió. A nagy túrót! Külön megrajzolták, kézzel! 18 hónapon keresztül csak görnyedtek az asztal fölött és rajzolgattak. Behalok… mestermunka!
[…]
Újranézve is k… jó! Ezen a jeleneten mindig sírok (a röhögéstől): https://www.youtube.com/watch…
„Let's just go rescue the orphan gears, dude!”

bornerbianca

Abszolút nem ilyesmire számítottam, amikor belekezdtem.
A látványvilága annyira bizarr, mégis illik a sztorihoz, nagyjából ilyennek képzelném el milyen egy drogos agyában lenni. Viszont a sztori nekem egy kicsit vontatott volt, amit a film végi nagy csavar sem tud igazán velem feledtetni.

Sisyll

Jaj mamám, ha még láttatok beteg sztorit.
Mondjuk nem is tudom mit vártam, Philip K. Dick könyve alapján készült, amit ugyan nem olvastam, de a film bejött annyira, hogy érdekeljen a mű is.

1 hozzászólás
Alex 

Egész jól sikerült adaptációt kaptunk. Különösen tetszett az ahogy megvalósításra került a film. Pörögnek az események, legalábbis a könyvhöz képest, amit én egy kicsit sajnáltam, mert így kimaradt pár dolog, ami közelebb vagy épp távolabb vihetett volna egyes karakterekhez. Persze a könyv után egyikre se volt sok esély.
De a történethez mindenképp hozzá tett volna.

Dániel_H 

Időtálló darab egy disztopikus világról, ügynökökről és függőségről.

Kathleen

Nem tudom, mit gondoljak…
Iszonyúan vontatott volt, a párbeszédek alatt elvesztettem a fonalat. Viszont hű képe volt egy drogos gondolkodásmódjának, és a végén a csavar egész jó volt (bár sejthető).

LeaIris2001 

Nagyon… érdekes élmény volt. Nekem mondjuk már kicsit sok volt az a paranoia, és őrület, ami uralta a filmet, de ennek ellenére működőképes és teljesen valid volt az egész.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján