Jurassic World: Krétakori tábor (2020–2022) 79

Jurassic World: Camp Cretaceous
25' · amerikai · sci-fi, animációs, kaland, sorozat 12
5 évad · 49 rész

A széria főszereplője hat tizenéves, akik a 2015-ös Jurassic World eseményei idején Owen Grady-éktől távolabb, a Nublar-sziget másik felében táboroznak. Amikor az állatok kiszabadulnak és megkezdődik az evakuáció, a gyerekeknek fel kell ismernie, hogy csupán egymásra számíthatnak, ha életben… [tovább]

magyar
magyar

Képek 13

Szereposztás

Raini RodriguezSammy (hang)
Paul-Mikél WilliamsDarius (hang)
Kausar MohammedYasmina (hang)
Jenna OrtegaBrooklynn (hang)
Ryan PotterKenji (hang)
Sean GiambroneBen (hang)
Jameela JamilRoxie (hang)
Glen PowellDave (hang)
Greg ChunDr. Wu (hang)
James Arnold TaylorEddie (hang)

További szereplők

Kedvencelte 18

Várólistára tette 60


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Na jó én imádtam, mindenem a dinók, komolyan már kisgyerekként is oda voltam értük, rengeteg dinóm volt, könyvem róluk, majdnem mindegyik dinós mesét és filmet láttam.Még mindig oda vagyok értük, ezt soha nem fogom kinőni. Jurassic Park volt és még mindig az egyik kedvenc filmem és mikor megtudtam hogy lesz belőle egy sorozat (persze tudom hogy ez a Jurrasic World-ből van de valahogy nekem sokkal jobban Jurassic Park feelingje volt az egésznek), nagyon megörültem neki. Bár tartottam tőle hogy milyen lesz de kellemesen csalódtam, nekem nagyon bejött. Izgalmas volt, hangulatos, vicces is, aranyos is. Jó sok dinó szerepelt is benne aminek nagyon örülök, és nem csak a híresebb dinók kaptak szerepet, bár azért T-rex hiányozott belőle nekem! :D
A szereplőkkel sem volt bajom, sőt elég jók voltak és volt jellemfejlődés is mindegyik karakternél.
Annak nem örülök hogy cliffhanger-es lett a vége de hát a legtöbb sorozat már sajnos így végződik.
Nagyon remélem hogy lesz második évad, és nagyon várom is! ^-^
A zene az még mindig fantasztikus. A grafika pedig gyönyörű mind a természet és a karaktere ábrázolásban, mind a dinók ábrázolásában.
https://64.media.tumblr.com/6f040a84bdc480fed7130f321be…
https://media1.tenor.com/images/0480044b74db9b1dccd03cb…
https://www.youtube.com/watch…

Chriss 

Amikor elkezdtem nézni, magamban a dínókra fókuszáltam, hiszen őket mindig is szerettem. Már vártam nagyon ezt a sorozatot, és nem is okozott csalódást, körülbelül erre számítottam, hiszen DreamWorks alkotásról van szó. A karakterek mindegyikére sikerült ráhúzni egy sablont, ami által idegesítővé is vált néhány szereplő. Aztán velük is megbékéltem. Sajnos sok olyan akció – főként menekülési – jelenet is akadt, amikor inkább magamban számoltam, mielőtt bármit is mondok. Mert ugye szépen megvárjuk, amíg a dínó észrevesz minket, és akkor kezdünk el futni előle, mert így sokkal izgalmasabb. Elbotlunk, és nem azzal foglalkozunk, hogy minél előbb talpra álljunk, hanem hátranézünk, mélázunk pár másodpercet, amíg biztos távolságban lesz tőlünk a dínó, és akkor kezdjük el kapkodni a lábunkat. De ezeket is elengedtem. Nem sorolom fel az összes klisét, mert akkor estig sem érnék a beszámoló végére. De akkor miért is lett kedvenc, és ilyen magas a pontszám? Azért, mert én a dinoszauruszokkal szemben mindig is elfogult voltam, és ez szerintem már nem is fog változni. Persze a gagyi zs-kategóriás koppintások kivételt képeznek, ott szigorúbb vagyok. Azért vontam le egy csilagot, mert a dínók jelenlétét kicsit keveseltem, de azért szerencsére jutott tér nekik is, nem úszott el az egész a műdrámázás felé. Sőt, idővel a gyerekek is elviselhetőbbek lettek. A karakterdizájn – gondolok itt a rózsaszín hajú Brooklynn-ra, már-már az animék hajkollekcióit idézi – de nem állt rosszul a DreamWorksnek sem. Az animáció nagyon szép, részletes, kidolgozott, főleg a dinoszauruszok és a táj esetében. Külön hála a kis Bütyökért és a Mosasasaurusért. A Karnotaurus is jól nézett ki, akárcsak az Indominus-Rex. Kellően félelmetes látványt nyújtottak, és lehetett izgulni. Azt sajnáltam, hogy a raptorok most háttérbe szorultak, de hát nekik máshol akadt dolguk. Az alkotók igyekeztek figyelni arra, hogy ne ütközzenek ellentmondásba a Jurassic World és a Krétakori tábor történetének esetében, hiszen egy helyen és időben játszódnak. Ez többé-kevésbé sikerült is. Ami a szereplőket illeti, tapasztalható némi jellemfejlődés, így szerencsére nem romlik az összkép, és a kezdeti nehézségek ellenére élvezhető marad végig a történet. Ami még mindig fantasztikus, az a zene. Felcsendülnek itt is a rég ismert dallamok, amiket nem tudok elégszer meghallgatni. Gyönyörű, hangulatos és segíti táplálni a képzeletet. Sejtettem én, hogy ilyen lesz a befejezés, ami egy második évad eljövetelét ígéri. Remélem, meg is érkezik, hiszen sok mindent ki lehet még hozni a sztoriból. Szívesen látnám, hogy csiszolódnak össze még jobban a srácok, ha így egymásra lesznek utalva meghatározhatatlan ideig. Mindegyikük jó irányba fejlőik, és ezt még részletesebben kibonthatnák. :) Én ajánlom mindenkinek, aki vevő a dínós kalandokra. :)
Az ötödik évad zseniális lett, ezért a sorozat megkapta tőlem az utolsó, hiányzó csillagot is :) Így maximum ponttal zárt nálam :) A negyedik évad kicsit leült, de mégis imádtam, Mae-t azonnal szívembe zártam, amint megjelent. :) A sorozat visszakapja a dinamikáját az utolsó 12 részben. Voltak dínók, izgalom és még kedves kis romantika is ami nem vált nyálassá, hanem tényleg aranyos. Nagyon örültem a merész és bevállalós lezárásnak spoiler

Kemiviki 

1. évad: Nem volt rossz, de annyira nem varázsolt el. Meglátszik hogy gyerekeknek készült, mert helyenként túl gyerekesre sikeredett.
Az animáció szép, a dinók megvalósítása is nagyon tetszetős. A zene fantasztikus. Szegény dinók pedig hülyének vannak nézve -.-
Tuti, hogy gyerek fejjel imádtam volna ezt a sorozatot.
2. évad: Végre spoiler
Viszont erre az évadra Rexin kívül lett egy kedvencem a gyerek csapatból, spoiler. Hihetetlenül nagy fejlődésen esett át.
És aztán természetesen függővég, szóval biztos hogy megnézem majd a 3. évadot is :D
3.évad: Ez az évad jóval sötétebb és durvább lett. Na nem kell aggódni spoiler . Viszont ez az spoiler nagyon félelmetes lett, főleg a mozgása.
Mit írhatnék még? Ja megint függővég, szóval biztos hogy jön a 4. évad. Amit persze muszáj lesz megnézni ha már eddig eljutottam :D
És persze Rexi a király még mindig :)
4 . évad: Eddig ez az évad tetszett eddig a legkevésbé. Vicc mikor egy dinós történetben nem a húsevőktől kell tartani, hanem spoiler … Valahogy nekem ez a téma nem illett ide.
5. évad: Az biztos hogy sokkal jobb lett mint a 4. évad. Végre a dinók is adtak okot a félelemre és pusztítottak is rendesen, álltalában spoiler. A közepén viszont kicsit unalmassá vált a történet.
De ennek ellenére szép volt jó volt, tetszett a lezárása a történetnek.

LoneWolf 

1. évad:
Meglepően szórakoztató eddig. Látszik ugyan, hogy főként gyerekeknek készült, így a karakterek kissé irritálók és akad benne pár bugyuta szituáció, de összességében a hangulata, a dínók animációja, a zenék és maga a sztori is remekül megáll a lábán, hisz szinte párhuzamosan fut az első Jurassic World mozi cselekményével, ami a filmek kedvelőinek egy jó kis pluszt ad. Mivel 20 perces epizódokról van szó, így gyorsan darálható, szóval azoknak is bátran ajánlom, akiket riaszt a kissé éretlen tálalás.
ui.: Bütyök annyira, de annyira <3

Hippoforaccus 

Egy sorozat Michael Crichton könyve alapján, ami… várjunk csak! Mi köze ennek ahhoz a könyvhöz? Na hagyjuk.
Szóval egy sorozat, leginkább gyerekeknek, amiben egy vérszomjas dínó ámokfutása indítja be az eseményeket. Ennek köszönhetően a véres részek kimerülnek annyiban, hogy „Láttátok? Megette!” és hasonló kijelentések, miközben az izgi részeket nem mutatják.
Hat gyerek nyári tábora válik olyanná, mintha Freddy Krüger lenne az utazásszervezőjük, miközben a Jurassic World első része zajlik a háttérben. Tényleg nagyon gyerekeknek tervezték a történetet, mert akárhányszor csattan a közelükben egy fogsor, valahogy sosem találja el őket, pedig én a végén már tényleg a dínóknak szurkoltam.
Mint sorozat, nem rossz, de már nagyon messze elfajzott a részek elején említett könyvtől, ami állítólag az alapja.

Sister

Kategóriájában maximálisan élvezhető, sőt! Én egyébként is rajongok a Jurassic Parkért – igen, ez amolyan gyerekkori kattanás –, úgyhogy rettentően élveztem ezt a sorozatot. Bár nem tökéletes, de úgy érzem, sokat fejlődött – főleg a második évadra ért be igazán. Tetszik, hogy nincsenek túlságosan bőlére eresztve az epizódok, mégis összeszedettek és izgalmasak. Felnőttként is majd' tövig rágtam a körmöm izgalmamban! A karakterfejlődéseket is nagyon élveztem, ez utóbbira érezhetően ügyeltek a készítők.

És hát megint függővéget kaptunk, úgyhogy nagyon várom a harmadik évadot! :)

nekedcsakRia

el kellene ezt lassan engedni, mert a 4. évad megnézése után most azt érzem, hogy nekem ebből ennyi elég volt

2 hozzászólás
amnézia 

Az eredeti Jurassic Parkot idéző hangulata (zenék, történet stb.) fogott meg benne a legjobban, de a rövid epizódrészek és a cselekménydús történetnek köszönhetően gyorsan le tudtam darálni. Az, hogy a célközönsége elsősorban a gyerekek, így a franchisehoz képest egy családbarát verziót láthatunk, az nem von le az értékéből.
A 4. évadnál nálam valamiért alább hagyott a lelkesedés, de majd teszek még egy próbát.

Bumpyt (Bütyök) pedig természetesen én is megtartanám. ♥

Szencsike 

Nagyon aranyos sorozat, de aztán jön a sírás és a menekülés. Felnőtteknek is nézhető, de a sztori inkább fiataloknak (kb. 10 évtől felfele) készült, így néhol elég butuska lett. Az önkritikus beszólások azok nagyon ütöttek. :)

MóroczMárk

Hát ez a 4. évad valami katasztrófa :D
Indokolatlan döntések, csak húzzák az egészet…

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Haspók 

This life, it doesn't always go your way. Things fall apart. But what matters is how you choose to keep moving forward.
What matters is that you keep goin' for the people who need you most.
That's… that's the promise we make every day we get.
That despite all the hardships…you never give up.

Haspók 

This wasn't how it was supposed to be.
Things aren't always gonna go your way.
Life is messy and sometimes…things fall apart.
But that's okay because when that happens, we pick up the pieces and keep going.
And we never give up.

Chriss 

Ben: – Emlékszel, milyen volt, mikor megérkeztünk a táborba?
Yaz: – Mármint, milyenek voltunk?
Ben: – Még jó, hogy ott volt nekem Bütyök, neked meg Sammy.
Yaz: – Hja. A legjobb… barátaink… Abba nem gondoltál bele, hogy akár lehetne több is, mint barátság?
Ben: – De. Csakhogy ő dinoszaurusz. Nem hinném, hogy működne.
Yaz: – Ó, persze… igaz… nyilván…
Ben: – Ó… Ja, hogy te Sammyről beszélsz!?

5. évad 7. rész – Fejes
Chriss 

Yaz: – Na és amikor megtervezted a saját elektromos autó modelledet?
Ben: – Azért ez eléggé nagy szó. Nem az elektromos kisautó, hanem, hogy Yaz is tud róla.

4. évad 8. rész – Műszaki hiba
aranylimonádé 

Ben: I'm sorry you're not happy with my decision, but it's not up to you.

3. évad 7. rész – Hidegzuhany
Bogesxd 

Sammy: Mi a kedvenc színed? Kedvenc kajád? Kedvenc kaja színed?
Yasmina: Narancs, narancs és narancs.

1. évad 3. rész – Csordaterelés
Kicsicsillag95 

Sammy: – Ez egy hibrid.
Kenji: – Miért lett itt mindenkinek ez a mániája?

4. évad 9. rész – Dínó ovi
Bogesxd 

Kenji: Azt hiszem, túlságosan sok időt töltünk együtt.

2. évad 3. rész – Az itató
Bogesxd 

Tiff: Azt hittem, a T-Rex felfal, de látom, van ízlése.

2. évad 8. rész – Káoszelmélet
Kicsicsillag95 

Darius: – A világ néha ijesztő tud lenni, és előfordul, hogy semmi sem sikerül. Ezt a hat nublari nagyon jól tudja, de a túlélésünk kulcsa ami egyben mindenkié, az az együttműködés. Hogy igyekszünk megérteni egymást, és hogy a nyom amit hagyunk ne ártson, hanem használjon.


Hasonló filmek címkék alapján