Jurassic World: Krétakori tábor (2020–) 43

Jurassic World: Camp Cretaceous
25' · amerikai · sci-fi, animációs, kaland, sorozat 7
3 évad · 26 rész

A széria főszereplője hat tizenéves, akik a 2015-ös Jurassic World eseményei idején Owen Grady-éktől távolabb, a Nublar-sziget másik felében táboroznak. Amikor az állatok kiszabadulnak és megkezdődik az evakuáció, a gyerekeknek fel kell ismernie, hogy csupán egymásra számíthatnak, ha életben… [tovább]

magyar
magyar
magyar
angol · angol
angol

Képek 2

Szereposztás

Raini RodriguezSammy (hang)
Paul-Mikél WilliamsDarius (hang)
Kausar MohammedYasmina (hang)
Jenna OrtegaBrooklynn (hang)
Ryan PotterKenji (hang)
Sean GiambroneBen (hang)
Jameela JamilRoxie (hang)
Glen PowellDave (hang)
Greg ChunDr. Wu (hang)
James Arnold TaylorEddie (hang)

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Na jó én imádtam, mindenem a dinók, komolyan már kisgyerekként is oda voltam értük, rengeteg dinóm volt, könyvem róluk, majdnem mindegyik dinós mesét és filmet láttam.Még mindig oda vagyok értük, ezt soha nem fogom kinőni. Jurassic Park volt és még mindig az egyik kedvenc filmem és mikor megtudtam hogy lesz belőle egy sorozat (persze tudom hogy ez a Jurrasic World-ből van de valahogy nekem sokkal jobban Jurassic Park feelingje volt az egésznek), nagyon megörültem neki. Bár tartottam tőle hogy milyen lesz de kellemesen csalódtam, nekem nagyon bejött. Izgalmas volt, hangulatos, vicces is, aranyos is. Jó sok dinó szerepelt is benne aminek nagyon örülök, és nem csak a híresebb dinók kaptak szerepet, bár azért T-rex hiányozott belőle nekem! :D
A szereplőkkel sem volt bajom, sőt elég jók voltak és volt jellemfejlődés is mindegyik karakternél.
Annak nem örülök hogy cliffhanger-es lett a vége de hát a legtöbb sorozat már sajnos így végződik.
Nagyon remélem hogy lesz második évad, és nagyon várom is! ^-^
A zene az még mindig fantasztikus. A grafika pedig gyönyörű mind a természet és a karaktere ábrázolásban, mind a dinók ábrázolásában.
https://64.media.tumblr.com/6f040a84bdc480fed7130f321be…
https://media1.tenor.com/images/0480044b74db9b1dccd03cb…
https://www.youtube.com/watch…

Chriss 

Amikor elkezdtem nézni, magamban a dínókra fókuszáltam, hiszen őket mindig is szerettem. Már vártam nagyon ezt a sorozatot, és nem is okozott csalódást, körülbelül erre számítottam, hiszen DreamWorks alkotásról van szó. A karakterek mindegyikére sikerült ráhúzni egy sablont, ami által idegesítővé is vált néhány szereplő. Aztán velük is megbékéltem. Sajnos sok olyan akció – főként menekülési – jelenet is akadt, amikor inkább magamban számoltam, mielőtt bármit is mondok. Mert ugye szépen megvárjuk, amíg a dínó észrevesz minket, és akkor kezdünk el futni előle, mert így sokkal izgalmasabb. Elbotlunk, és nem azzal foglalkozunk, hogy minél előbb talpra álljunk, hanem hátranézünk, mélázunk pár másodpercet, amíg biztos távolságban lesz tőlünk a dínó, és akkor kezdjük el kapkodni a lábunkat. De ezeket is elengedtem. Nem sorolom fel az összes klisét, mert akkor estig sem érnék a beszámoló végére. De akkor miért is lett kedvenc, és ilyen magas a pontszám? Azért, mert én a dinoszauruszokkal szemben mindig is elfogult voltam, és ez szerintem már nem is fog változni. Persze a gagyi zs-kategóriás koppintások kivételt képeznek, ott szigorúbb vagyok. Azért vontam le egy csilagot, mert a dínók jelenlétét kicsit keveseltem, de azért szerencsére jutott tér nekik is, nem úszott el az egész a műdrámázás felé. Sőt, idővel a gyerekek is elviselhetőbbek lettek. A karakterdizájn – gondolok itt a rózsaszín hajú Brooklynn-ra, már-már az animék hajkollekcióit idézi – de nem állt rosszul a DreamWorksnek sem. Az animáció nagyon szép, részletes, kidolgozott, főleg a dinoszauruszok és a táj esetében. Külön hála a kis Bütyökért és a Mosasasaurusért. A Karnotaurus is jól nézett ki, akárcsak az Indominus-Rex. Kellően félelmetes látványt nyújtottak, és lehetett izgulni. Azt sajnáltam, hogy a raptorok most háttérbe szorultak, de hát nekik máshol akadt dolguk. Az alkotók igyekeztek figyelni arra, hogy ne ütközzenek ellentmondásba a Jurassic World és a Krétakori tábor történetének esetében, hiszen egy helyen és időben játszódnak. Ez többé-kevésbé sikerült is. Ami a szereplőket illeti, tapasztalható némi jellemfejlődés, így szerencsére nem romlik az összkép, és a kezdeti nehézségek ellenére élvezhető marad végig a történet. Ami még mindig fantasztikus, az a zene. Felcsendülnek itt is a rég ismert dallamok, amiket nem tudok elégszer meghallgatni. Gyönyörű, hangulatos és segíti táplálni a képzeletet. Sejtettem én, hogy ilyen lesz a befejezés, ami egy második évad eljövetelét ígéri. Remélem, meg is érkezik, hiszen sok mindent ki lehet még hozni a sztoriból. Szívesen látnám, hogy csiszolódnak össze még jobban a srácok, ha így egymásra lesznek utalva meghatározhatatlan ideig. Mindegyikük jó irányba fejlőik, és ezt még részletesebben kibonthatnák. :) Én ajánlom mindenkinek, aki vevő a dínós kalandokra. :)

LoneWolf 

1. évad:
Meglepően szórakoztató eddig. Látszik ugyan, hogy főként gyerekeknek készült, így a karakterek kissé irritálók és akad benne pár bugyuta szituáció, de összességében a hangulata, a dínók animációja, a zenék és maga a sztori is remekül megáll a lábán, hisz szinte párhuzamosan fut az első Jurassic World mozi cselekményével, ami a filmek kedvelőinek egy jó kis pluszt ad. Mivel 20 perces epizódokról van szó, így gyorsan darálható, szóval azoknak is bátran ajánlom, akiket riaszt a kissé éretlen tálalás.
ui.: Bütyök annyira, de annyira <3

Kemiviki 

1. évad: Nem volt rossz, de annyira nem varázsolt el. Meglátszik hogy gyerekeknek készült, mert helyenként túl gyerekesre sikeredett.
Az animáció szép, a dinók megvalósítása is nagyon tetszetős. A zene fantasztikus. Szegény dinók pedig hülyének vannak nézve -.-
Tuti, hogy gyerek fejjel imádtam volna ezt a sorozatot.
2. évad: Végre spoiler
Viszont erre az évadra Rexin kívül lett egy kedvencem a gyerek csapatból, spoiler. Hihetetlenül nagy fejlődésen esett át.
És aztán természetesen függővég, szóval biztos hogy megnézem majd a 3. évadot is :D

dontpanic

Első évad után:

Teljesen ötletszerűen kezdtem nézni, kellett valami éppen teregetéshez, amit lehet fél szemmel lesni, és ez jött szembe Netflixen. Jurassic World, azt szeretem, gondoltam, jó lesz.
Eleinte nagyon éreztem, hogy nem vagyok célközönség, de aztán meglepő módon egészen behúzott. Sőt, konkrétan bizonyos részein többet stresszeltem, mint sok egyéb, mostanában látott, felnőtteknek készült filmen. :D (Oké, mostanában főleg karácsonyi filmeket néztem, lehet, hogy emiatt is…? :P :D)

Nem szeretem a horror/thriller műfajt igazán, pedig azért a dínós filmek már szinte a kategória határán táncolnak, ezeket meg mégis bírom. :)

El is gondolkodtam, hogy vajon ha én ennyire stresszeltem rajta, milyen lehet egy gyereknek. De meglehet, az ő ingerküszöbük már eleve magasabban van, mint az enyém…:)

Meg az is eszembe jutott, hogy a mi szüleink annó még „előnézték” nekünk az első Jurassic Park filmet, hogy vajon megnézhetjük-e gyerekként, most meg gyereksorozatot gyártanak a franchise-ba…:))

Második évad után:

Hátizé, az úgy alakult, hogy egy különösen nehéz hét után megláttam, hogy van második évad, és együltő helyemben végig is néztem. :D
Érdekes, most annyira nem éreztem a dinók elől menekülés stresszfaktorát – vagy változtattak, és tényleg kevesebb ilyen jelenet volt, vagy én voltam éppen immunisabb állapotban.
Nagyon tetszett a karakterábrázolás és csoportdinamika, karakterfejlődés. Külön tetszett, hogy a csapaton belül hangsúlyt fektettek a különböző párosok kapcsolatára (tehát egy szereplőnek nem csak egy kiválasztott másikkal volt értelmes és érdekes kapcsolata, hanem a többiekkel is). Teljesen hiteles volt a szereplők motivációjának bemutatása, sok „felnőtt” sorozat nem találja el ezeket ennyire jól.

Új „gonoszokat” kapunk, hát spoiler

És a kedvencem spoiler

Naszóval, az van, hogy lehet, hogy ez egy gyereksorozat, de én imádom, és kíváncsian várom a folytatást. :D

Harmadik évad után:

Hmm, mintha kezdene kicsit kifáradni a „gyereksereg egy elhagyott szigeten dinók elől menekül” formula. Úgy éreztem, sokszor kevéssé tudnak már mit kezdeni a helyzettel, újítani. Ez a nehéz az ilyen sorozatokkal: nem akarnak elszakadni az alapszitutól, mert az túl kockázatos, viszont az alapszitu hamar kimerül. Azért jó volt ez is, de nem bántam azt sem, hogy spoiler. Nem tudom, van-e ebben potenciális negyedik évad, nyilván majd a nézettségi adatok eldöntik. :P spoiler

A kedvenc szereplőm továbbra is maradt Ben, akit az elején a legnehezebben viseltem. :D A kapcsolata Bumpyval ennek a sorozatnak az egyik legjobb része. :) spoiler

Alapvetően ötletes kis átkötés a két mozifilm között, és persze a harmadik évadból nem maradhatott ki a főhajtás az eredeti film felé sem. A KONYHA!!!!!! :))

(Ami egy kissé idegesített, de azt hiszem, megint túlzottan felnőtt fejjel nézek valamit, amit nem így kéne: egyszerűen lehetetlen, hogy ezeket az állatokat lefussák a gyerekek, illetve hogy egy ajtót simán rácsukjanak egy többtonnás dinoszauruszra. De persze oké, dinoszauruszokat is lehetetlen feltámasztani, így ha azt elhisszük, akár ezt is lehet…)

2 hozzászólás
Hippoforaccus 

Egy sorozat Michael Crichton könyve alapján, ami… várjunk csak! Mi köze ennek ahhoz a könyvhöz? Na hagyjuk.
Szóval egy sorozat, leginkább gyerekeknek, amiben egy vérszomjas dínó ámokfutása indítja be az eseményeket. Ennek köszönhetően a véres részek kimerülnek annyiban, hogy „Láttátok? Megette!” és hasonló kijelentések, miközben az izgi részeket nem mutatják.
Hat gyerek nyári tábora válik olyanná, mintha Freddy Krüger lenne az utazásszervezőjük, miközben a Jurassic World első része zajlik a háttérben. Tényleg nagyon gyerekeknek tervezték a történetet, mert akárhányszor csattan a közelükben egy fogsor, valahogy sosem találja el őket, pedig én a végén már tényleg a dínóknak szurkoltam.
Mint sorozat, nem rossz, de már nagyon messze elfajzott a részek elején említett könyvtől, ami állítólag az alapja.

Sister 

Kategóriájában maximálisan élvezhető, sőt! Én egyébként is rajongok a Jurassic Parkért – igen, ez amolyan gyerekkori kattanás –, úgyhogy rettentően élveztem ezt a sorozatot. Bár nem tökéletes, de úgy érzem, sokat fejlődött – főleg a második évadra ért be igazán. Tetszik, hogy nincsenek túlságosan bőlére eresztve az epizódok, mégis összeszedettek és izgalmasak. Felnőttként is majd' tövig rágtam a körmöm izgalmamban! A karakterfejlődéseket is nagyon élveztem, ez utóbbira érezhetően ügyeltek a készítők.

És hát megint függővéget kaptunk, úgyhogy nagyon várom a harmadik évadot! :)

Szencsike 

Nagyon aranyos sorozat, de aztán jön a sírás és a menekülés. Felnőtteknek is nézhető, de a sztori inkább fiataloknak (kb. 10 évtől felfele) készült, így néhol elég butuska lett. Az önkritikus beszólások azok nagyon ütöttek. :)

lakatoszoltan01 

Az egész szuper. Persze vannak kérdőjelek, hogy hogyan mosdóznak, esznek, és a ruhák miért nem foszlanak le róluk, de mivel mese, ezen át kell lendülni. A dínók nagyon menők, sok az izgalmas rész. Nekem a harmadik évad tetszett eddig a legjobban.


Népszerű idézetek

Haspók 

This life, it doesn't always go your way. Things fall apart. But what matters is how you choose to keep moving forward.
What matters is that you keep goin' for the people who need you most.
That's… that's the promise we make every day we get.
That despite all the hardships…you never give up.

Haspók 

This wasn't how it was supposed to be.
Things aren't always gonna go your way.
Life is messy and sometimes…things fall apart.
But that's okay because when that happens, we pick up the pieces and keep going.
And we never give up.

Kicsicsillag95 

[Ben és Darius fut egy dinó elől]
Ben: – Szerinted követnek?
Darius: – Ahogy mindig.
Ben: – Jogos.

3. évad 8. rész – Szökés

Hasonló filmek címkék alapján