Jégvarázs (Jégvarázs 1.) (2013) 593

Frozen
102' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték 12

5 díj · 3 jelölés

Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Svennel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt és véget vessenek fagyos… [tovább]

Képek 54

Szereposztás

Kristen BellAnna (hang)
Idina MenzelElsa (hang)
Jonathan GroffKristoff (hang)
Josh GadOlaf (hang)
Santino FontanaHans (hang)
Alan TudykDuke (hang)
Ciarán HindsTroll papa
Chris WilliamsKereskedő (hang)
Stephen J. AndersonKai (hang)
Maia WilsonBulda (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 140

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

Andi 

"Az igaz szeretet megolvasztja a dermedt szíveket."Még az ajtómra is ki van ragasztva ez az idézet.Megszállottan szeretem ezt a mesét.

Theana 

Valamikor még a tavalyi év előtt láttam először, és akkor egy az egyben lenyűgözött. Meglepett, sírva röhögtem, elolvadtam, örültem. A Let It Got és az I wanna build a snowmant azóta megtanultuk, és sokszor is énekeljük, azonban két év elteltével nem volt annyira tökéletes a film, mint emlékeztem rá.

Annától sok helyen a hajamat téptem, mondjuk én meg tudom érteni szegény lányt: spoiler. Elsa karaktere nagyon bejött. Kristoff ♥ Sven aranyos, még nevettem is rajta párszor. Olaf is viccesen hülye, de néha már nagyon fárasztó volt.

A vége tetszett leginkább, persze, ugratták a nézőt, de örültem, spoiler.

Furcsa volt, és eléggé oda nem illő, spoiler? Különös volt a hirtelen váltás. Semmi előzmény, csak így, hopp. Egy Disney-fordulat yee.

Emlékszem, hogy már akkor nem tetszett Olaf nyári kalandja, amikor először láttam. Most sem tetszett, nem éreztem odaillőnek, ahogy sok másik momentdalt, amikre már nem is emlékszem. Tetszett az I wanna build és a Let it go, meg a spoiler. Amikor a télről énekelt spoiler, azt sem vágtam, hogy miért kellett.

1 hozzászólás
krlany 

A Disney-mesékben eddig az volt a jó, hogy sokféle karakter volt; aranyos, vicces, fura, mókás, zsémbes, gonosz ésatöbbi, de idegesítő az nem. Hát most van. Még pedig Anna. Azt mondja, hogy szereti a nővérét, de közben meg sem hallgatja, oda sem figyel rá, csak megy a saját feje után, nagy mindentudóan, önző módon, felelőtlenül, és ezzel olyan helyzetekbe hajtja bele Elzát, amelyekbe soha nem keveredett volna, ha ő nem kotnyeleskedik bele. És ezzel nemcsak a nővérének és magának árt, hanem az országának is. Milyen hercegnő az ilyen? Én tökéletesen elégedett lettem volna azzal a befejezéssel, hogy spoiler. De hát nem lenne Disney, ha úgy érne véget.
Igazából Elza spoiler És azt hiszem Andersen is jobban szerette volna az én Hókirálynő variációmat a Disney-ével szemben.:)
Egyébként aranyos a film, de kezdenek nagyon sablonos, trendikké válni a Disney sztorik. Hiányzik már belőlük az igazi eredetiség. Ugyanarra az egy kaptafára mennek, gondolok itt arra, hogy mindig kell legyen, egy vicces figura ésatöbbi. Persze azért látszik, hogy profik már ebben, mert azért mindig szerethető a film, és látványban is odateszik, amit kell, mint pl. itt a jégpalotánál. És tulajdonképpen a stáblista utáni kis jelenet is rendben van. Egy szálat sem hagynak elvarratlanul, ha már…
Nem rossz, de a Macskarisztokraták, a Mulan vagy A legelő hősei sokkal jobbak ennél.

8 hozzászólás
lilla_csanyi

Mivel Szirmai Gergő nagyon dicsérte, lelkesen ültem be a moziba, hiszen ha egy pasinak tetszett a lányos mese, akkor nem lehet olyan rossz ugye…? Nos, azért a Disney nem lépett ki a saját árnyékából, természetesen volt idiótán viselkedő állat, meg a szeret ereje mindent legyőz…Újítás, hogy a női karakterek közötti testvéri kapcsolat a történet fő mozgatórugója, és nem az Igaz Szerelem a Tökéletes Férfivel. A zenéktől viszont letéptem volna az arcomat legszívesebben…miért kell negyedóránként kornyikálni valami jelentéktelen hülyeségről? Én ezt már gyerekkoromban is kínosnak éreztem, felnőttként pedig ütöttem a székem karfáját az olyan dalszövegektől, hogy „Abszolút semmi túlzás, ez szellemi szinkronúszás.” Adok én neked olyan szinkronúszást, hogy megemlegeted!

Coralie 

Sokkal többet vártam tőle, miután olyan nagy a hype körülötte. :( Tudom, hogy abszolút nem az én korosztályomnak készült, de általában szívesen nézem meg a meséket is. Ez viszont semmit nem adott nekem. Se tanulság, se igazán jó poénok. A látvány valóban szép, de kb. ennyi. Ez a spoiler fontos dolog, csak elég gagyin lett tálalva. Nincsenek igazán mély érzelmek, drámák, és a dalok sem tetszettek. Azt persze megértem, ha egy hatéves kislánynak bejön, ki ne szeretne olyan lenni, mint a Hókirálynő. Mégis, a mi időnkben (amikor én voltam annyi idős), egy Szépség és a szörnyeteg sokkal mélyebb és kidolgozottabb volt, össze sem lehet ezt hasonlítani azzal. Kár, hogy nincsenek már igazi Disney hercegnők. :(

7 hozzászólás
kisjoe24

Nem hittem, hogy egy ilyen jeges sztoriból ennyi mindent ki lehet hozni. Nem mondok nagyot, ha kijelentem, hogy a Jégvarázs az egyik legjobb Disney mese mostanság. Jó volt újranézni, még ma is a hatása alatt vagyok! Kösz RTL Klub! :)

Anna és Elsa nagyon szerethető karakterek. Mintahogy Kristoff is! De Olaf a király! :D Hans herceg meg egy üresfejű bájgunár, aki egy tolakodó alak! :D És a rénszarvas is nagyon cukker! :)

Már régóta nem éreztem magam ilyen jól egy mese nézése alatt. Na és a Hószörny is iszonyat cool! És még jóságos Trollok is vannak benne! :)

Ezt minden gyereknek és felnőttnek látnia kell! ;)

Így 10/10.

BookOwl 

Én nem láttam sok Disney mesét, már gyerekként se rajongtam értük. De amiket láttam azokban túlságosan koncentráltak arra, hogy mindig összejöjjön egy hapsival a főhősnő és akkor hű de jó, happy end. Gyerekként egy darab Disney hercegnő se volt, akit igazán kedveltem volna.
Szóval ami miatt élveztem ezt a filmet, az Elsa karaktere. (Anna az idegeimre ment.) Tetszett, hogy Elsa milyen komoly és rideg, teljes ellentéte Annának. És antiszociális, imádtam! xDD Jó volt, amikor nem volt hajlandó táncolni azzal a valakivel. A kedvenc pillanatom pedig az egész filmben, amikor spoiler Az hatalmas beszólás volt a régebbi Disney meséknek! :D spoiler
(Bár állítólag az eredeti mesében csak Anna volt a főhős és Elsa a főgonosz volt. Ha ez igaz, akkor bizony jót tett neki, hogy átírták.)
spoiler A dalokért sem voltam odáig, de úgy általánosságban nem nagyon szeretem a musicaleket. A „Let It Go” az tetszett, aztán ennyi.
A sztori se nagy cucc, a pozitív újítások ellenére is sablon. Szóval nem mondanám egy mesterműnek ezt a filmet, kissé túlértékelik. Ugyanakkor szerintem nincs olyan Disney hercegnős történet, ami hű de fantasztikus lenne. (Persze lehet azért gondolom így, mert nekem ez nem kimondottan műfajom. Maradok az állatszereplős meséknél, meg főleg a Pixarnál.) De egyszer megnéztem és szerintem beillik a régi hercegnős mesék sorába. Sőt, itt a Disney egy kimondottan jó új irányt vett.
Ja, és a látvány nagyon szép!

5 hozzászólás
negike 

Már nem egyszer láttam, de nagyon szeretem! Remek zenék vannak benne, aranyos történet, és a szereplők is nagyon jók! A kedvencem egyértelműen Olaf! Anna egy kicsit idegesített az elején, de a végére megjavult! Kristoff és Elza már az elejétől kedvencem, meg a trollok is! :D http://mozi.24.hu/images//gallery/14987/186130.jpg

Chriss

A kedvenc Disney mesém! Már nem tudom, hányszor láttam, de képtelen vagyok megunni. Tetszett az eredetisége, hogy Elsa már egy felvilágosult Disney hercegnő (később királynő) aki nem engedi Annát ész nélkül férjhez menni. Ezzel tulajdonképpen kicsit ki is figurázza a többi, naiv hercegnő karaktert, akiknél az instant-love volt a menő. Kristoff és Anna párbeszédei is pont ezért tetszettek. Valamint nem volt annyira kiszámítható a vége, mint a többi esetben. A dalok közül egyértelműen a Let It Go viszi a pálmát. :) Egyszerűen muszáj folytatni… :)

kiruu 

Tudom, hogy két évet is vártam vele, miután megjelent, mert nem akartam elhinni, hogy annyira jól sikerült, hogy mindenki imádja. Aztán Olaf engem is meggyőzött. :) De talán még Olafnál is jobban szeretem Svent. Nagyon megfogott is a kis rénszarvas. Azóta többször láttam ezt a mesét, és nagyon megszerettem.


Népszerű idézetek

Mentavirág 

Anna: Olaf, you’re melting!
Olaf: Some people are worth melting for.

random23

Anna: Olaf, elolvadsz!
Olaf: Van, akiért érdemes elolvadni.

MFKata

Az igaz szeretet megolvasztja a dermedt szíveket.

Mentavirág 

Elsa:
A hótenger ma a hegyeken áll,
Ugye vakít ez a fény?
A szíved is jégbe zárva
Itt a világ peremén.

Tudom, hogy elrontottam,
Rémes tettem fáj.
Vajon hogy is volt?
Lehet, mindegy már…

A lelkem rég csak ettől félt,
Nagyon nehéz, hogy ma ez megtörtént.
Hát jöjjön szél és tél és hó!
Tán így is jó!

Legyen hó! Legyen hó!
Még sose volt hasonló!
Legyen hó! Legyen hó!
Olyan lelket mozdító!
Bár tudnám azt, hogy mi lesz itt még!
Jöjjön száz orkán!
És közben a szívemen ül a jég.

Ma fura erők jönnek
A messzi távolból.
Ez az el nem múló érzés
A szenvedélyről szól!

Ez itt és most sorsfordító,
Legyen hát minden jég és hó!
Varázsos hangon szól a szív
Úgy hív…

Ugye jó, ugye jó?
Hogy a gondom a széllel száll!
Ugye jó, ugye jó?
Nem sírok többé már!
Nagy lépés, itt otthon vár!
Ami volt nem fáj…

A szívem hózáporként fúj majd mindent át,
A lelkem had vágtasson, had tomboljon, szóljon hát!
S ha végül minden perced jégkristállyá vált
A holnap rám talál, s a múlt lehull majd rám.

Ugye jó, ugye jó?
Ahogy elvisz a fénylő hó
Ugye jó, ugye jó?
Az erő bennem jár!
Nézz most rám,
Minden más volt rég,
De ma új nap vár!
És közben a szívemen ül a jég.

4 hozzászólás
Theana 

Let it goooooo, let it goooo,
Can't hold it back anymooooore.

Lili98 

Anna: Ez elég ciki..Hehe..Nem te vagy az, csak ez az egész…Te csodás vagy. Várj,mi?!

Mentavirág 

Bírhatatlan hóban-fagyban jégcsákányod jár még.
De kell hogy lásd, már nem vagy más,
Csak egy ázott-fázott árnyék.

Hát szúrj oda most, jó ez így,
Együtt dobban minden szív,
Munkánk ettől intenzív.
Meg sem látod tán, hogy jéggé fagytál már.

Jé-Hó! Jön a jég! Meg a hó!
Jé-Hó! Jön a jég! Meg a hó!

Felemel! Letaszít! Besegít! Árt!
Mind, aki nekiment, pórul járt.
Gyönyörű jég, iszonyú jég,
Uralod a lelkünk rég!

Bírhatatlan hóban-fagyban jégcsákányod jár még
De kell hogy lásd, már nem vagy más,
Csak egy ázott-fázott árnyék.

Szúrj oda most, jó ez így,
Együtt dobban minden szív
És rég elvesztett harcot vív
Meg sem látod tán, hogy jéggé fagytál már.

Mentavirág 

Anna: Várj meg! Kérlek, ne fuss el!
Állj meg! Válaszolj!
Mert a kérdés most már nem csak rólunk szól!

És mégis mától mindörökké
Én fognám a kezed majd!
És így mától mindörökké
Le is győznénk minden bajt!

Mi egy hegyet is elhordunk együtt!
Mire jó az ellentét?
Amikor mától mindörökké
Melletted lennék!

Elsa: Anna, mit csinálsz itt? Ez tévedés.
Édes otthon vár, mosoly és napsütés.

Anna: Igen, de…

Elsa: Tudom.
Fogadd el! Most rosszat lépsz…
Ez börtön itt, hát jobb, ha tovább mész
És esküszöm, hogy nem vár rátok vész.

Anna: Rég elért a vész…
Elsa: Tessék? Mit beszélsz?
Anna: Felénk az élet borzasztó
Elsa: Hogy-hogy borzasztó?
Anna: Arendelle-ben nincs már más, csak hó.

Anna / Elsa:
Hiszem, hogy mától mindörökké / Ó, nem tudom miért, de megrémít.
Csakis együtt harcolnánk / Ahogy ébred a lélek, fáj a szív.
Mert a gond így válik köddé / Az átok átkot sző!
És a hó se támad rá / Ó Anna, kérlek menj, míg nem késő

Jöjj, ne félj! / Túl sokat kérsz
Csak légy ma jó hozzám / Mondd, miért nem félsz?
Ha mi nem válunk el többé,
Tudom, nyár lesz mindörökké,
Az eltűnt boldogság vár rád! / Úgy fáj!

Mentavirág 

Grand Pabbie: But only an act of true love can thaw a frozen heart.


Folytatása

Összehasonlítás

Jégvarázs


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján