Jégkorszak (Jégkorszak 1.) (2002) 655

0 díj · 1 jelölés

Sid, a nagydumás, kétbalkezes kőkorszaki lajhár lekési a jégkorszak elől melegebb éghajlatra távozó társait. Szerencséjére összefut Manfréddal, a magának való, marcona mamuttal. Ráakaszkodik a biztonságot nyújtó nagydarab állatra, hogy aztán némi viszontagság után együtt találjanak rá egy magára… [tovább]

Képek 9

Szereposztás

Ray RomanoManfred (hang)
Denis LearyDiego (hang)
John LeguizamoSid (hang)
Jack BlackZeke (hang)
Cedric the EntertainerCarl (hang)
Goran VišnjićSoto (hang)
Stephen RootRhino / Start (hang)
Diedrich BaderOscar (hang)
Alan TudykLenny / Dab (hang)
Lorri BagleyNőstény lajhár (hang)

További szereplők

Kedvencelte 186

Várólistára tette 38


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nagy kedvenc imádom ezt a mesét. Vicces és annyira bírom Sid-et, Motkány-t, Manfred-et és Diego-t.

krlany 

Ez egy zseniális rajzfilm a barátságról, különbözőségekről, választott családról…
Nem mellékesen nagyon jó humorral megáldottak az alkotói (a jégbarlang a törzsfejlődéssel meg az ufofricskával mindent visz), sehol semmi erőltetettség vagy izzadtságszag. Végtelenül szórakoztató, miközben komoly dolgokról mesél, mint pl. az egymás mellett élésről, elfogadásról, hogy csak kiemeljek egyet-kettőt.

Charityy 

Kiskori kedvences mese, amit még mindig szeretek :)

UViki 

Rengetegszer láttam már, szerintem világ életemben megunhatatlan lesz. Sid volt mindig is a kedvencem, aranyos és szeleburdi.
A legjobb része, amikor pelenkázza a kisbabát (akinek a sírása borzasztóan idegesítő) és a fejére esik a használt pelus.

Nihilchan 

Aranyos mese a barátságról és arról, hogy három szingli férfi képes-e életben tartani egy gyereket. Szeretem a humorát és a karaktereket, meg az sem mellékes, hogy sokadjára is képes annyira meghatni, hogy sírjak rajta. Motkány szerintem ikonná vált az évek során, Geszti Péter pedig zseniális Sid hangjaként. (Egyedül azt bánom, hogy túl sok bőrt lehúztak a sztoriról a rengeteg folytatással.) Sosem fogom megunni az első részt!

LoneWolf 

Sokadjára néztem újra most és több, mint 10 év után sem vesztett fényéből. Eredeti, szerethető karakterek (A Disney ugyebár meg is irigyelte, hisz lenyúlta Sid karakterét a Jégvarázs-os Olaf képében.) és a mai napig kacagtató poénok jellemzik, melyek közül van, ami csak felnőttként esik le az embernek, mint például a „Ha ilyen kurta ormányom lenne, én csöndben maradnék…”. Ezen felül mozgalmas a történetvezetése is és nagyrészt minden szereplőhöz kapunk egy-egy vicces, vagy épp szívszorító háttéranyagot, illetve easter egg-ekből sincs hiány. (Egyik kedvencem a nyilvánvalóan vulkáni kézmozdulat.) A folytatásai persze meglepően jóra sikeredtek, de ettől függetlenül továbbra is ez az igazi, hisz azokból több dolog is hiányzik. Miért nem láttunk többet embert például? Milyen megható lett volna, ha találkoznak a már felnőtt kissráccal, akit megmentettek itt, illetve Diego elmenekült társai is kaphattak volna valami kis cameo-t, hogy több szálon tudjuk összekötni őket. Oké, kissé eltértem a témától, de a csillagozásomból gondolom egyértelműen látszik, hogy erősen ajánlott darabnak tartom.

Chriss 

Annyira imádom ezt a mesét :) Egyszerű de nagyszerű :)

DittaV 

Nekem mindig is a Diego volt a kedvencem, mióta az első részt először láttam – azóta már vagy 10-15 alkalom volt :) És azt kell mondjam amúgy, nem az első rész a legjobb, ami elég fura :) Amúgy a mai napig úgy gondolom, erős mondanivalója van, méghozzá az, hogy a család fontos, akár vér szerinti, akár választott család. Ez az, amit Diego megtanul a végére, méghozzá a saját bőrén.

nekedcsakRia

Örök kedvenc marad mind a kettőnknél, és reméljük, hogy a gyerek is legalább ennyire fogja szeretni, mint mi. Motkány a legnagyobb az egészből, de Diego is jó fej. Sid és Manfred néha roppant idegesítőek a maguk módján, de azért ők is szeretni valóak. Ezt a mesét egyszerűen szeretni kell és kész! Aranyos, kedves, és van benne szív, szóval megható is… Remek karakterek, helyzetkomikum, és szép grafika. Ja, és a kitűnő szinkront mondtuk már? :D Baromi jól sikerült az angol is és a magyar is!
Nem lehet megunni. Nálunk 10/10

Szeszj 

Imádom, a kedvenc mesém/sorozatom, az összes közül, ezt a részt legalább 5-6-szor láttam már, de még mindig nem tudom megunni, mert annyira jó és vicces is! :D Nagyon bírom Sidet, mert ő egy nagyon hülye lajhár, de nagyon szerethető is, meg persze imádom Diegot aki először rossz, aztán inkább Sidéket válassza ami szerintem nagyon aranyos! :D És persze Mannyt is szeretem, aki sokat változik! :D Az egész nagyon aranyos és vicces is! :D Értékelés: Történet:5/5* A barlangos rész valami zseniálisan van megcsinálva, meg az is hogy hogy juttatják el a gyereket az apjához! :) Szereplők:5/5* Imádom ezt a különleges csordát! :D Zene:5/5* Vannak nagyon jók benne! :D Vége:5/5* Nagyon aranyosak ahogy elmennek, és Manny megengedni hogy Sid felüljön a hátára! :D összegzés.10/10** Imádom, ja és a Motkány mindig nagyot alakít! :D


Népszerű idézetek

Treszka 

Evolúciós zsákutca vagy, ugye tudsz róla?

Hippoforaccus 

– Mér' nem hívják hosszú hűsölésnek? Vagy randa nagy télnek? Csak kérdezem, miért pont jégkorszak a neve?
– MER' MINDEN… TELE VAN… JÉGGEL!
– Ezért el fogok hidegülni tőled.

ltimi12

Ha egy nőstény összeáll veled, légy nagyon hálás, de legalább hűséges.

Hippoforaccus 

Biztosan nincs más, akit bosszanthatnál? Rokon… ismerős… … éhes ragadozó?

Hippoforaccus 

(Diego) – Azt állítod hazudok?
(Sid) – Nem mondtam ilyet!
(Diego) – Elég, hogy ha csak gondolsz rá.
(Sid) – Veszélyes ez a fazon. Gondolatolvasó.

jancsibohi 

Mani: Sid, gyerünk nézd meg, tojt-e!
Sid: Mért pont nekem kell megnézni?
Mani: Mert te szedted össze ezt a kölyköt, mert kicsi vagy és jelentéktelen és mert megjárod, ha nem engedelmeskedsz!
Sid: És még mért?

jancsibohi 

Sid: Izzad a lábam!
Diego: Muszáj beszámolnod nekünk minden kóros tünetedről?

Hippoforaccus 

(Dodó) – A zord hideg miatt a föld alá kell költöznünk milliárd-billió évre.
(Manfred) – Három dinnyét visztek?
(Dodó meghökken, majd mérgesen) – Amelyik állat nem készül fel időben, az megérdemli, hogy elpusztuljon!


Folytatása

Összehasonlítás

Jégkorszak


Hasonló filmek címkék alapján