Az olvadás (Jégkorszak 2.) (2006) 516

Ice Age: The Meltdown
91' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték, fantasy, családi 12

Olvadni kezd a jégtakaró, a világ egyetlen hatalmas élményfürdővé változik. Many, Diego és Sid kénytelenek szembesülni az igazsággal: csak napok vannak hátra az özönvízig. Az életet jelentő bárkáig rögös az út, hát még olyan új útitársakkal, mint Ellie, aki mamut létére oposszumnak képzeli… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Ray RomanoManny (hang)
John LeguizamoSid (hang)
Denis LearyDiego (hang)
Seann William ScottCrash (hang)
Josh PeckEddie (hang)
Queen LatifahEllie (hang)
Will Arnettmagányos keselyű
Jay LenoSimlis Tóni
Chris WedgeMotkány
Peter AckermanGanajtúró apa (hang)

További szereplők

Kedvencelte 93

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

Zahra 

Még mindig nagyon humoros. Rendesen kibővült a szereplőgárda, jó volt a változatsság. A kedvenc jelenetem az volt, amikor Sidet utánozták a többiek xd

Nihilchan 

Szeretem a második részt, mert szerintem Sid beszólásai viccesebbek, mint az elsőben. A régi csapat ugyanúgy tündököl; imádom a barátságukat. Viszont az új tagok, főleg az oposszum fivérek kegyetlenül idegesítenek. A keselyűk húsos dala kincs; nálunk néhanapján elhangzik egy-egy ebéd előtt. Maga a cselekmény nem nagy szám, de szerintem a Jégkorszak meséknek nem is ez az erősségük. Szerethető.

LoneWolf 

Lényegét tekintve ugyanaz, mint az első rész. Hőseinknek el kell jutniuk A pontból B-be, miközben rengeteg akadállyal kerülnek szembe. Ezek mellé természetesen kapunk új poénokat, meg bővül karakterkészlet is, illetve a már meglévők szép fejlődésen mennek keresztül. Kissé szétesettebb ugyan, mint az elődje és nem is üt olyan nagyot, de az animáció szépen javult és a 3 eredeti figuránk, plusz Motkány továbbra is hozta a formáját. Negatívuma számomra, hogy a két oposszum engem a halálba tudott idegesíteni, illetve a Sid-es „tűz ura” dolog enyhén az Ewokok kontra C-3PO szituációt idézték föl bennem, ami szintén nem egy jó dolog. Nehezteltem még a kis musical betétre is a keselyűktől, annak ellenére, hogy valóban fülbemászó, illetve sokadszori nézésre sem értem, az elején miképp másztak föl a fal tetejére. Hibái ellenére persze az elsővel együtt ez is ajánlott mű. ui.: Csak én éreztem úgy, hogy a többi mammut kb. szintén mutiból került bele, mint az elsőben az emberek?

krlany 

Még mindig felröhögök Sid találó beszólásain.:D
Ez ilyen mindenre visszautalós, rengeteg popkult elemmel megtűzdelt rész, ha lehet csavarintva egyet rajtuk. Az egyik kedvencem az Onedin-családos motkány makkéden.:D
Bár a váz ugyanaz, mint az első résznél, de annyi jósággal sikerült megtölteni kezdve a jégcsúszdaparkos indítással, hogy minden meg van neki bocsátva.
Manny még mindig az alap férfi- (erő, biztonság) és családi értékek hordozója, és két hű társa is ezek mentén mozog, csak kicsit megcsipkézve azt… és ez szerintem fontos… mert erős alap.
Szóval szórakoztató és nagyon szerethető.

Szeszj 

Ezt a részt is nagyon szeretem, mert vicces és izgalmas is, meg persze új szereplőket is kapunk ami nagyon jó mert egy olyan löketett adnak a filmnek ami nem volt benne az első részben: a szerelem! :D Ellie-t már az elején bírom, nagyon vicces és durva hogy oposszumnak hiszi magát! :D Ropsz és Eddie is nagyon nagy fejek! :D Sid, Manny és Diego még mindig nagy kedvenceim! :D Értékelés: Történet:5/5* Nagyon jó, főleg mert ebben vannak durva ellenségek, az egyik legjobb rész mikor Sidet elrabolják a mini lajhárok! :D Szereplők:5/5* Még mindig mindenki fantasztikus! :D Zene:5/5* Hús, Csábító hús, comb, lábszár és bélszín….. Fantasztikus ez a szám! :D Vége:5/5* Nagyon aranyos volt! :D Összegzés:10/10** Motkány még most is nagyot alakít! :D Főleg a makk mennyorságban, és utána hogy megveri szegény Sidet! :D :D :D

viky0222 

Kevésbé tetszett, mint az első rész, és kicsit feledhető is lett. Egyszeri kikapcsolódásnak jó volt, voltak benne jó poénok, a szereplőket nem lehet nem szeretni, de mégsem az igazi. Nagyon szerettem a szereplők összetartását és barátságát, de nekem kicsit kevés volt. Ellie kicsit idegesített, bár majdnem szerethető módon:D és örültem, hogy spoiler Az oposszumok viszont nagyon irritáltak, ők még mindig élénken élnek az emlékezetemben.

Lilla99

Talán egy cseppet kevesebbet kaptam ettől a résztől, mint az elsőtől. Igazából sokszor láttam már, de mindig elfelejtem miről is szól igazán. Ahogy azt is, hogy Ellie, Ropsz és Eddie itt tűnik fel először. Viszont nagyon jó, hogy Sid mellé kapunk még két kis idegesítő alakot, akik legalább annyira viccesek mint Sid. Sőt néha még rajta is túltesznek. Mindig fura látni a kibővült csapatot, viszont örülök is neki, hogy mostmár hatan vannak, mert lássuk be ha végig csak hárman lettek volna, sokkal előrébb nem jutnánk. Manny és Ellie tökéletes mamutpár. Bár Ellie kicsit bolondos, de mit várunk egy olyan mamuttól, akinek olyan „testvérei” vannak mint Eddie és Ropsz. A Motkány itt is hihetetlenül vicces. Az egész mesében – szokás szerint – csak max 10 percet ha szerepel, de az a legjobbak között van.

Kemiviki 

Annak ellenére, hogy folytatás, nagyon jól sikerült! Ropssz és Eddie nagyon aranyosak, meg Diego is. És Ellie is :) Szerintem nagyon szép és jó film!:)
Jajj, meg a keselyűk dala!!!! „Húúúús csábítóóó húúús” – milliószor énekeltem már fözés közben is :D

Viktória_Erdei 

Egy picivel gyengébb volt, mint az elsőre. Legjobb jelenet, amikor Sidet utánozták.

kiruu

Nekem egy kicsit gyengébb volt, mint az első. Ellie sem lett a szívem csücske, meg az oposszumok sem.


Népszerű idézetek

krlany 

Manfred (Ellie-ről): Ez, azt hiszem, egy kicsit lemaradt az egyedfejlődésben.
Sid: Manny, most, a kihalás szélén nem lehetsz válogatós!

blackett

Sid: Sebtében víziállatokká kéne törzsfejlődnünk.
Diego: Eszem az eszed, Sid.
Sid: Az új nevem: Uszid.

brittta

Diego: Ha bárki kérdezi, ötvenen voltak. Ötvenen voltak és… anakondák.

ltimi12

Diego, a földrészek is gyorsabban mozognak nálad!

Hippoforaccus 

( Manfred) – A mamutok nem halhatnak ki, a legnagyobb állatfaj vagyunk.
(futómadár) – A dinoszauruszok is kihaltak.
( Manfred) – Mert azok elbízták magukat, utálták őket.

brittta

Sid: Úgy fáj!
Fajtám már kihalt.
Véget ér a dal!
Manny: Akkor érjen véget!
Sid: Oké.
(…)
Sid: Hé, várj! Mondd, hogy kár!
Jaj, a fajta a múlté már!
Manny: Lődd már le magad!
(…)
Sid: Hogyha nem pusztulsz ki,
Üsd a tenyered!
Hogyha nem pusztulsz ki…
Manny: Sid, ha nem hallgatsz el, talpmasszázst adok magamnak a fejeddel.
Sid: Vettem. Lehengerlő hang lelőve.

BerniStray

El kell engedned a múltat azért, hogy lehessen jövőd!


Folytatása

Összehasonlítás

Jégkorszak


Hasonló filmek címkék alapján