Irány Eldorádó (2000) 176

The Road to El Dorado
89' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték 12

Tulio és Miguel, a két jó barát úgy érzi, végre megfogták az Isten lábát. Kockán elnyerik – vagy inkább elcsalják – az Eldorádóba, a legendás aranyvárosba vezető út térképét. Kincsükkel azonban menekülniük kell a feldühödött ellenfelek bosszúja elől, s végül a hódító Cortes hajójának gyomrában… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Kevin KlineTulio (hang)
Kenneth BranaghMiguel (hang)
Rosie PerezChel (hang)
Armand AssanteTzekel-Kan (hang)
Edward James OlmosTörzsfőnök (hang)
Jim CummingsCortez (hang)
Frank WelkerAltivo (hang)
Tobin BellZaragoza (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 55

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

Lili98

Kihívásra kellett, de örülök, hogy megnéztem.
Aranyos film volt, remek humorral a képi világa is nagyon szép, látványos volt.:D
Valószínű, hogy olyan 5-6 évesen tuti nem jött volna be mivel semmi hercegnő nincsen benne…XD
De így 18 éves fejjel bejött nagyon, jópofa volt.:D
A dalok is jók voltak.:)

2 hozzászólás
MLauri

Az egyetlen mondat ami az egész mesefilm alatt járt a fejemben az az volt, hogy „Mekkora mémeket lehetne csinálni ezekből a fejekből!”

Emerson 

Frászt kaptam az elejétől, amikor a kötelező nyivákolós intro alatt szivárványorgiával sokkoltak. Aztán szerencsére ez hamar elmúlt és átvette helyét a nagy kaland egy rakat poénnal, szerethető karakterekkel és pörgő eseményekkel (milyen jó volt már az a „focimeccs”!)
Az is tetszett, hogy nem az a zavarba ejtően realisztikus animáció volt, ami manapság divat; itt mindenkinek szimpla rajzfilmfigura feje volt. És lám-lám így is tökéletesen átjött a karakterek arckifejezése, gesztikulációja. Sőt, ez volt a főerőssége a mesének, no meg a(z eredeti) hangok! Kline és Branagh eszméletlen jók voltak! Utóbbiról (a millió audiobooknak hála) már tudtam, hogy mesterien játszik a hangjával, de Kline viszonylag új volt ebben a szerepkörben – legalábbis nekem.

kiruu 

Azt hiszem soha nem növök ki a mesékből.

MrsCumberbatch 

Ó hogy unokatesómmal hány milliószor megnéztük… Egy héten XD Rettenetesen imádtuk, jó volt újranézni.

Lady_Hope

A húgommal mind a ketten csak a labdajátékos jelentre emlékeztünk az egészből, úgyhogy kétszer izgultuk végig. Egyszer gyermeteg gyermekként, és most.
Valahogy azt hittem hogy több lesz benne a zene, de annyira poénos volt, hogy nem bántam. Jó mese nagyon. :) Arra kíváncsi lennék hogy a kultúrát mennyire találták ki? Mi benne az igaz, és mi a kitaláció?
Miguel és Tulio nagyon jó partnerek. :)

1 hozzászólás
Nadja_Blue 

Most láttam először és bár nem voltak magasak az elvárásaim, meglepően élveztem. A két főhős klassz párost alkot és nagyon tetszettek az arckifejezéseik. A vérszomjas főpap is egész jól sikerült karakter, a leggyengébb viszont nekem messze Cortes volt, akinek meg se jegyeztem a nevét, egyszerűen annyira jellegtelen volt. Egyébként én az egész hódítós bagázst kihagytam volnaspoiler. Az előbbiek miatt pedig a végét is nagyon hirtelennek éreztem, meglepődtem mikor jött a stáblista. Összességében a hibái ellenére is egész jó volt, nem bántam meg, hogy láttam.

Nagareboshi_GIN 

Életem egyik kedvenc meséje. Humoros alapszituáció, szerethető karakterek, pazar látvány, remek akciók, remekül működő poénok, és egy isteni zenék. 10/10 nálam.

Marcsi0603

Nagyon szeretem ezt a kis mesét, őrült és vicces. Sokszor láttam már, és még sokszor meg is fogom nézni.

sempiternalsoul

Véleményem szerint minden idők egyik legzseniálisabb rajzfilmje. Összeszámolni sem tudom, hányszor láttam, de mivel gyerekkoromban évente legalább kétszer megnéztem – régi szép tévénézős idők –, bőven tíz felett járhatok.
Humoros, szórakoztató, sírva nevetős, rejtetten perverz csodálatosság. Hat évesen még reméltem, hogy egyszer Tulio lesz a férjem.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Nocharity 

– Mit csináljak? Elragadott a lelkesedés!
– Jó messzire!

Cholito

– Úgy harcolsz, mint a húgom!
– Ó! Ezt bóknak veszem. Vívtam már a húgoddal.

Victorious

A jelek szerint tehát Eldorádó neve bennszülöttül : bazi-nagy-KŐ!!!

Ashtray_Heart

– New plan. We find the city of gold. We take the gold. Then we go back to Spain.
– And buy Spain!

Cholito

Na, ki szavaz arra, hogy tűnjünk el innen?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján